Home Dutch Oog op China, India en de VS om de banden op het gebied van defensie, AI, kwantumcomputing en ruimtevaart te verdiepen

Oog op China, India en de VS om de banden op het gebied van defensie, AI, kwantumcomputing en ruimtevaart te verdiepen

0

In wat wordt gezien als de nieuwe grens voor samenwerking met het oog op China, hebben India en de VS besloten de samenwerking te verdiepen op het gebied van defensie, kunstmatige intelligentie, kwantumtechnologieën, high-performance computing, coproductie van straalmotoren, toeleveringsketens voor halfgeleiders, bemande ruimtevluchten, lanceringen van commerciële ruimtevaart, telecomtechnologieën waaronder 6G.

Dit zijn de belangrijkste conclusies uit de ontmoeting tussen de nationale veiligheidsadviseur Ajit Doval en de Amerikaanse NSA Jake Sullivan in Washington DC in de afgelopen twee dagen. De twee NSA's kwamen bijeen voor de eerste bijeenkomst van het Amerikaans-Indiase initiatief inzake kritieke en opkomende technologie (iCET), waartoe in mei 2022 werd besloten tussen premier Narendra Modi en de Amerikaanse president Joe Biden in de zijlijn van de Quad-bijeenkomst in Tokio.< /p>

De lijst met nieuwe initiatieven is als volgt:

📌 Een nieuwe bilaterale roadmap voor industriële samenwerking op het gebied van defensie om de technologische samenwerking te versnellen voor de gezamenlijke ontwikkeling en productie van straalmotoren en munitiegerelateerde technologieën.

Alleen abonneeverhalenAlles bekijken

JCB Literatuurprijs 2022-winnende vertaler Baran Farooqi over groei…

Delhi Confidential: ontmoeten, begroeten en deelnemen aan het parlement

In Jamtara veranderden oude panchayatgebouwen in bibliotheken en studiekringen…Budget 2023: het juiste belastingregime kiezenMaandelijks abonnement om toegang te krijgen tot Budget

📌 De VS hebben een aanvraag ontvangen van General Electric om gezamenlijk straalmotoren te produceren die straalvliegtuigen kunnen aandrijven die worden geëxploiteerd en geproduceerd door India. “De VS verplichten zich tot een spoedige herziening van de vergunningsaanvraag ingediend door M/s General Electric om in India straalmotoren te produceren voor de in eigen land geproduceerde lichte gevechtsvliegtuigen”, aldus de Indiase verklaring.

📌 Langdurige samenwerking op het gebied van onderzoek en ontwikkeling, met een focus op het identificeren van operationele gebruiksscenario's voor maritieme beveiliging en inlichtingenbewaking.

📌 Een nieuwe “Innovatiebrug” die Amerikaanse en Indiase defensie-startups met elkaar zal verbinden.

>

📌 Samenwerking op het gebied van high-performance computing (HPC), onder meer door samen te werken met het Amerikaanse Congres om de belemmeringen te verlagen voor Amerikaanse export naar India van HPC-technologie en broncode.

Advertentie

📌 Een nieuwe implementatieovereenkomst voor een onderzoeksbureau-partnerschap tussen de National Science Foundation en Indiase wetenschapsbureaus om de internationale samenwerking op een aantal gebieden uit te breiden, waaronder kunstmatige intelligentie, kwantumtechnologieën en geavanceerde draadloze technologie.

📌 Joint Indo – Amerikaans kwantumcoördinatiemechanisme met deelname van de industrie, de academische wereld en de overheid om onderzoek en samenwerking tussen de industrie te vergemakkelijken.

📌 Samenwerking aan veerkrachtige toeleveringsketens voor halfgeleiders; ondersteuning van de ontwikkeling van een ecosysteem voor ontwerp, fabricage en fabricage van halfgeleiders in India.

Advertentie

📌 Een taskforce georganiseerd door de US Semiconductor Industry Association in samenwerking met de India Electronics Semiconductor Association met deelname van de Government of India Semiconductor Mission om een ​​”gereedheidsbeoordeling” te ontwikkelen om kansen voor de industrie op korte termijn te identificeren en strategische ontwikkeling op langere termijn van complementaire halfgeleiderecosystemen.

📌 Samenwerking op het gebied van bemande ruimtevluchten, onder meer door uitwisselingen tot stand te brengen, waaronder geavanceerde training voor een Indian Space Research Organization (ISRO) of Department of Space Astronauts in het NASA Johnson Space Center.

📌 Nieuwe uitwisselingen van STEM-talent door uitbreiding van de Professional Engineer and Scientist Exchange Program (PESEP) met ruimtewetenschap, aardwetenschappen en bemande ruimtevaart.

📌 Het commerciële ruimtevaartpartnerschap versterken, onder meer via een nieuw initiatief onder leiding van het Amerikaanse ministerie van Handel en het Indiase ministerie van ruimtevaart in het kader van de Joint Working Group voor civiele ruimtevaart tussen de VS en India. Dit initiatief zal de betrokkenheid van de commerciële ruimtevaart tussen de VS en India bevorderen en groei en partnerschappen tussen de commerciële ruimtevaartsectoren van de VS en India mogelijk maken.

📌 Bevorderen van samenwerking op het gebied van onderzoek en ontwikkeling op het gebied van 5G en 6G, het faciliteren van de implementatie en acceptatie van Open RAN in India, en het bevorderen van wereldwijde schaalvoordelen binnen de sector.

📌 Het lanceren van een publiek-private dialoog over telecommunicatie en regelgeving.

Advertentie

📌 Een nieuwe gezamenlijke taskforce van de Association of American Universities en toonaangevende Indiase onderwijsinstellingen, waaronder Indian Institutes of Technology, die aanbevelingen zal doen voor onderzoeks- en universitaire partnerschappen.

In een verklaring van het Witte Huis staat: “De Verenigde Staten en India bevestigen dat de manier waarop technologie wordt ontworpen, ontwikkeld, bestuurd en gebruikt, gevormd moet worden door onze gedeelde democratische waarden en respect voor universele mensenrechten. We zijn toegewijd aan het bevorderen van een open, toegankelijk en veilig technologie-ecosysteem, gebaseerd op wederzijds vertrouwen, dat onze democratische waarden en democratische instellingen zal versterken.”

Advertentie

Er stond ook in dat de twee landen vooruit keken naar de volgende iCET-bijeenkomst in New Delhi in 2023. De Nationale Veiligheidsraden van beide landen zullen samenwerken met hun respectieve ministeries, afdelingen en agentschappen om de samenwerking te bevorderen en met belanghebbenden in gesprek te gaan om ambitieuze doelstellingen te behalen voorafgaand aan de volgende bijeenkomst, zei het.< /p>

Behalve zijn ontmoeting met NSA Sullivan, ontmoette Doval ook de voorzitter van de Joint Chiefs of Staff, generaal Mark Milley, waarnemend minister van Defensie Kathleen Hicks, belangrijke senatoren en industrieleiders. Hij zal later tijdens het bezoek de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken ontmoeten.

Advertentie

Tijdens de bijeenkomsten werd de NSA vergezeld door de Indiase ambassadeur Taranjit Singh Sandhu; wetenschappelijk hoofdadviseur Ajay Sood; G Satheesh Reddy, wetenschappelijk adviseur van de minister van Defensie; ISRO-voorzitter S Somanath; telecomsecretaris K Rajaraman; en ambtenaren van NSCS.