Home Dutch NPP-kandidaat stapt over naar BJP, zet de gespannen banden van de heersende alliantie onder de aandacht

NPP-kandidaat stapt over naar BJP, zet de gespannen banden van de heersende alliantie onder de aandacht

0

In een tijd waarin de meeste partijen in Meghalaya hun kandidaten voor de verkiezingen van 27 februari hebben genoemd, sloot de Ranikor-kandidaat van de National People's Party (NPP), Martin Danggo, zich woensdag aan bij de BJP.

Danggo's formele opname in de BJP, de heersende alliantiepartner van de NPP, komt nadat hij vorige week naar verluidt de voorzitter van de North East Democratic Alliance en Assam Chief Minister Himanta Biswa Sarma had ontmoet, en nadat een groot aantal van zijn aanhangers uit Ranikhor zich had verzameld op het BJP-kantoor in Shillong. en sloot zich aan bij de partij. Danggo beweerde dat hij was “geduwd” door zijn aanhangers om zich ook bij de BJP aan te sluiten.

In gesprek met verslaggevers nadat hij bij de BJP kwam, zei Danggo: “Het is niet mijn wil alleen. Al mijn leiders zijn hier aanwezig. Op 30 januari kwamen al mijn leiders bijeen en kondigden hun besluit aan dat ik ontslag zou nemen uit de NPP en me bij de BJP zou voegen. Ik heb zojuist gehoor gegeven aan de beslissing die ze hebben genomen.” De BJP moet haar kandidatenlijst nog bekendmaken, maar het zal waarschijnlijk Danggo een ticket geven.

De overstap van Danggo naar de BJP is een verdere manifestatie van de gespannen relatie tussen de BJP en NPP. Ze streden en wonnen samen in 2018, maar vechten deze keer alleen voor alle 60 zetels.

Alleen verhalen van abonneesBekijk alles

JCB Literatuurprijs 2022-winnende vertaler Baran Farooqi over groeiende…< /figuur>Delhi Confidential: ontmoeten, begroeten en deelnemen aan het parlement

In Jamtara veranderden oude panchayat-gebouwen in bibliotheken en studiekringen…

Budget 2023: het juiste belastingregime kiezenMaandelijks abonnement om toegang te krijgen tot Budget

Danggo is een vijfvoudig MLA van Ranikor. Hij had de zetel in 2018 gewonnen als congreskandidaat, maar die kwam vrij toen hij in hetzelfde jaar ontslag nam om lid te worden van de NPP. Vervolgens werd in augustus van dat jaar een bypoll gehouden. Pius Marwein van de Verenigde Democratische Partij (UDP) – de regeringsbondgenoot van de Meghalaya Democratische Alliantie van de NPP – won uiteindelijk de zetel.