Microsoft-studio achter halo staat voor een herstart na jaren van onrust

0
77

Microsoft Corp. zegt dat het nieuwe games in de populaire Halo-franchise zal blijven maken in zijn gewaardeerde 343 Industries-studio – ondanks geruchten die het tegendeel beweren. Maar na een revisie van het leiderschap, massaontslagen en een groot aantal grote veranderingen, begint de outfit zo goed als helemaal opnieuw.

Het in Redmond, Washington gevestigde 343 Industries bracht zijn nieuwste game, Halo Infinite, in december 2021 uit en kreeg lovende kritieken. Het werd gezien als een verlossingsverhaal voor een titel die meerdere vertragingen, eindeloze ontwikkelingsproblemen en een draaimolen van creatieve leads opliep. Maar in de maanden die volgden, keerden fans zich tegen het spel en klaagden ze over een dunne wegenkaart en de trage uitrol van functies die op de eerste dag waren verwacht. Tegelijkertijd verloor 343 schijnbaar met de week personeel en onderging het afgelopen najaar een grote verandering in het leiderschap, waardoor sommige werknemers zich schrap zetten voor een reorganisatie.

Half januari viel de bijl toen Microsoft massaontslagen aankondigde en 343 Industries hard werd getroffen. Hoewel Microsoft weigerde specifieke cijfers te verstrekken, hebben ten minste 95 mensen bij het bedrijf hun baan verloren, volgens een spreadsheet van getroffen werknemers die door Bloomberg is beoordeeld. De lijst noemde tientallen veteranen, waaronder topregisseurs en aannemers, waarop de studio sterk leunt. Die uitzendkrachten kregen slechts een paar dagen voordat hun contract afliep een waarschuwing, volgens mensen die bekend zijn met het proces, en vroegen om niet geïdentificeerd te worden omdat ze niet bevoegd waren om in het openbaar te spreken.

De bezuinigingen leidden tot geruchten dat 343 de ontwikkeling van de Halo-serie zou uitbesteden aan andere gamebedrijven. Matt Booty, hoofd van Microsoft's Xbox Game Studios, zei in een interview dat “343 zal doorgaan als de interne ontwikkelaar voor Halo en als de thuisbasis van Halo.” Intern heeft Booty 343 medewerkers verzekerd dat ze, zelfs als ze met externe partners en outsourcingbedrijven werken, de leiding zullen behouden. Er blijven echter vragen over het lot van de Halo-franchise terwijl de studio wordt uitgehold en grote veranderingen aanbrengt in de manier waarop games worden ontwikkeld.

Alleen abonnees VerhalenAlles bekijken

Na zich te hebben gericht op de armen op het platteland en in de steden, een signaal voor 2024: het midden Class Ma…UPSC Key- 1 februari 2023: weten over Economic Survey 2022-23, Amrit Kaa…De goede economie van de begroting: geen schaduw van 2024, het licht van fiscale voorzichtigheid…

Drie grote voordelen van de Uniebegroting 2023-24: capex, fiscaal voorzichtigheid en n… Maandelijks plan om toegang te krijgen tot de begroting

De belangrijkste daarvan is een spil naar een nieuwe game-engine, de reeks tools en technologie die wordt gebruikt om videogames te maken. De eigen engine van de studio, in het openbaar bekend als Slipspace, is de afgelopen twee decennia een van de grootste twistpunten geweest. Grotendeels gebaseerd op oude code uit de jaren negentig en begin jaren 2000, het is buggy en moeilijk te gebruiken en was de bron van hoofdpijn voor sommige ontwikkelaars van Halo Infinite, zeiden mensen die bekend waren met de ontwikkeling. Verschillende multiplayermodi die bijna klaar zijn, zoals Extraction en Assault, beide populair in eerdere Halo-games, moeten nog worden uitgebracht, deels vanwege problemen met de engine, zeiden ze.

Op verschillende momenten in het afgelopen decennium heeft het management van 343 gedebatteerd over de overstap naar de populaire Unreal Engine van Epic Games Inc. Maar pas eind vorig jaar, toen voormalig studiohoofd Bonnie Ross en engine lead David Berger vertrokken en Pierre Hintze het overnam, besloot het bedrijf uiteindelijk om over te stappen naar Unreal. Deze switch begint met een nieuwe game met de codenaam Tatanka, volgens mensen die bekend zijn met de plannen. Dat project, dat 343 ontwikkelt samen met de in Austin, Texas gevestigde gamestudio Certain Affinity, begon als een battle royale, maar kan in verschillende richtingen evolueren, zeiden de mensen. Toekomstige games in de serie zullen ook het gebruik van de Unreal Engine verkennen, wat de ontwikkeling mogelijk vergemakkelijkt, hoewel interne sceptici bang zijn dat de overstap een negatieve invloed kan hebben op de manier waarop Halo-games spelen. Een woordvoerder van Microsoft weigerde commentaar te geven op problemen met de engine of op de plannen van het bedrijf om over te stappen op Unreal.

Sinds de release van Halo Infinite gingen fans ervan uit dat 343 naast nieuwe multiplayer-modi aan nieuwe content voor het verhaal werkte. Maar dat was niet het geval, volgens de mensen die bekend zijn met de situatie. Ontwikkelaars maakten prototypes in de Unreal Engine en pitchen ideeën voor nieuwe Halo-games in plaats van te werken aan nieuwe missies voor Halo Infinite. Veel van die ontwikkelaars zijn deze maand ontslagen en het bedrijf werkt niet actief aan nieuwe verhaalinhoud, zeiden de mensen. Een Microsoft-woordvoerder weigerde commentaar te geven.

Advertentie

In de ogen van sommige waarnemers en voormalige 343 medewerkers liet de reorganisatie lang op zich wachten. De studio, die in 2007 werd opgericht om Halo te erven nadat Microsoft afscheid nam van de oorspronkelijke ontwikkelaar Bungie, heeft vele uitdagingen doorstaan, waaronder de release van verschillende polariserende games. Patrick Wren, een voormalig 343-ontwerper, zei op Twitter dat het banenverlies en de toestand van de Halo-franchise in het algemeen het resultaat zijn van “incompetent leiderschap aan de top” tijdens de ontwikkeling van Halo Infinite, wat leidde tot “enorme stress bij degenen die hard werken om Halo te maken”. het beste wat het kan zijn.”

Microsoft beloofde ooit dat Halo Infinite “het begin van de komende tien jaar voor Halo” zou zijn, maar de recente stappen wijzen op een kortere termijnvisie. In een e-mail aan het personeel na de ontslagen, schreef Hintze dat het huidige plan voor 343 is om “een robuust live aanbod” voor Halo Infinite en zijn maker van het Forge-niveau te ondersteunen en “onze nieuwe tech-stack groen licht te geven” voor toekomstige Halo-games, terwijl we ook ” Halo voor meer spelers via meer platforms dan ooit tevoren.”

© IE Online Media Services Pvt Ltd