Meta-CTO Andrew Bosworth betreurt het gebrek aan focus in het bedrijf

0
81

Meta Chief Technology Officer Andrew “Boz” Bosworth, een van de eerste werknemers van het bedrijf, schreef in een persoonlijke blogpost dat het bedrijf in de beginperiode meer gefocust was. Dit komt op een moment dat de problemen van Meta duidelijker worden, waaronder een vertragende gebruikersgroei op zijn platforms, hevige concurrentie van TikTok en een moeizame start van de Metaverse-dromen van het bedrijf.

In een bericht met de titel “Focus, “Bosworth vergeleek het startup-leven vanaf de eerste dagen met hoe het nu bij het bedrijf gaat en beschreef het als” behoorlijk brutaal “. De werktijden waren lang met “120 uur per week”, hij at slecht en “kwam veel aan” en sliep met zijn telefoon naast zijn hoofd “voor het geval er iets kapot ging”.

Terwijl Bosworth toegeeft hij mist de opstartdagen niet, hij kijkt met plezier terug op hoe “ongelooflijk gefocust” het oorspronkelijke team was. “Je was er echt van overtuigd dat wat je deed het belangrijkste was.”

Hij gaf een voorbeeld door te zeggen dat “tijdens chats met Mark bij het haardvuur”, wanneer mensen vroegen of het bedrijf een goed doel zou steunen, Mark altijd nee zou zeggen.

Alleen verhalen van abonneesAlles bekijken

Delhi Confidential: ontmoeten, begroeten en deelnemen aan het parlement

In Jamtara veranderden oude panchayatgebouwen in bibliotheken en studiekringen…

Budget 2023: het juiste belastingregime kiezen

3 februari 1983, veertig jaar geleden: Rajiv Gandhi stijgt Maandelijks plan om toegang te krijgen tot Budget Lees ook |Inside Zuckerberg's metaverse strijd

“Hij zou uitleggen dat het niet is dat we niet om goede doelen geven, maar dat ons comparatieve voordeel niet zou bestaan ​​uit het doen van goede donaties. Het was het bouwen van producten. En we bouwden een product dat gratis te gebruiken was en dat met succes door bijna elke non-profitorganisatie zou worden gebruikt om hun doelen te bereiken.”

Dat veranderde in de loop van de tijd toen het bedrijf groter werd. Meer werknemers drongen er bij Facebook op aan om bij te dragen en het bedrijf “zegde niet langer 'nee'”, omdat er genoeg geld was om het te doen. “Ik heb hier een cultureel voorbeeld gekozen, maar precies hetzelfde gebeurt in onze producten op grotere schaal en met hogere inzetten”, voegde Boz toe.

Hoewel hij het platform niet direct noemde, leek Bosworth wat licht de reden achter de problemen van Facebook toe: “De klanten die je voor een nichefunctie krijgt, zullen verontwaardigd zijn als je deze verwijdert. En werknemers kunnen boos zijn als ze horen dat een extraatje waar ze van houden weggaat. Maar om als bedrijf te overleven, moet je bereid zijn om te focussen en prioriteiten te stellen, want iedereen proberen tevreden te stellen heeft een veel gepubliceerd resultaat.”

Advertentie

Meta-investeerders dringen er bij het bedrijf op aan zich te concentreren op bezuinigen op zijn omgekeerde ambities. Het bedrijf kondigde in november aan dat het 11.000 werknemers zou ontslaan om kosten te besparen te midden van slechte macro-economische vooruitzichten en het dalende aandeel van het bedrijf in de advertentiemarkt. Het is ook van plan om discretionaire uitgaven te verminderen en de aanwervingsstop te verlengen tot en met het eerste kwartaal.

© IE Online Media Services Pvt Ltd