Mede-oprichters van Instagram zijn terug met Artifact, een op tekst gebaseerde versie van TikTok

0
78

Instagram-medeoprichters Kevin Systrom en Mike Krieger hebben een comeback gemaakt met een nieuwe onderneming die gepersonaliseerd nieuws levert met behulp van kunstmatige intelligentie, volgens een nieuw rapport van The Verge. De app, genaamd Artifact, maakt gebruik van machine learning om uw interesses te begrijpen en laat u zelfs artikelen bespreken met vrienden.

Als je je afvraagt ​​hoe de app opvalt tussen de zee van gepersonaliseerde nieuws-apps zoals Feedly en Google News, dan is de gemakkelijkste manier om dat op te helderen door een parallel te trekken tussen de app en TikTok. Artifact streeft ernaar op dezelfde manier te werken als de populaire shortform-video-app (die in India is verboden), behalve dat het tekst in plaats van video's zal weergeven. Het opent naar een feed met populaire artikelen gekozen uit een samengestelde lijst met bronnen die zowel grote publicaties als kleinschalige blogs bevatten. Om aantrekkelijker materiaal voor te stellen, meet Artifact de tijd die u besteedt aan het lezen van een artikel en gebruikt die tijd om uw feed te vullen met artikelen met de meeste reacties en weergaven.

Vergelijkbaar met hoe algoritmen werken op andere sociale apps, zal Artifact na verloop van tijd beter worden in het voorstellen van inhoud die voor jou relevanter is. Het rapport van The Verge zegt ook dat gebruikers die deel uitmaken van de Artifact-bèta twee functies testen die naar verwachting kernfuncties van de app zullen worden. De ene is een feed met artikelen van gebruikers die je volgt, samen met hun opmerkingen, terwijl de tweede een inbox voor directe berichten is waar je berichten met vrienden kunt bespreken.

Lees ook |ChatGPT-impact: Google, Microsoft, Baidu racen om de volgende te lanceren -gen zoekmachines

Dit is niet de eerste keer dat een app inspiratie haalt uit het enorme succes van TikTok. De eindeloze reeks korte, kleurrijke video's is ontworpen om een ​​extreem verslavend formaat te zijn – en het werkte goed, zoals blijkt uit de steeds groter wordende gebruikersbasis van TikTok. Toen ze dit zagen, hebben YouTube, Instagram en Facebook zich gehaast om hun eigen TikTok-spin-offs op hun platforms te implementeren. Waar alle anderen echter op video zijn gericht, zet Artifact in op tekst.

Alleen abonneeverhalenBekijk allesDelhi Confidential: Meet, greet en part in Parliament

In Jamtara veranderden oude panchayatgebouwen in bibliotheken en studiekringen…

Budget 2023: het juiste belastingregime kiezen

3 februari 1983, veertig jaar geleden: Rajiv Gandhi stijgt Maandelijks plan om toegang te krijgen tot Budget

Artifact moet zich echter nog vastleggen op een bedrijfsmodel, volgens het rapport. Systrom zegt dat adverteren voor de hand ligt, maar hij is ook geïnteresseerd in deals voor het delen van inkomsten met uitgevers. De nieuws-app zal ook nepnieuws op zijn platform proberen te bestrijden door individuele berichten te verwijderen.

Artifact stelt vandaag zijn wachtlijst open voor het publiek en is van plan gebruikers snel toe te laten. Het enige dat u hoeft te registreren, is uw telefoonnummer in te voeren. De app is beschikbaar voor zowel Android als iOS.

© IE Online Media Services Pvt Ltd