India en de VS komen overeen de banden op het gebied van technologie en defensie te verdiepen

0
33

IN WAT wordt gezien als de nieuwe grens voor samenwerking met het oog op China, India en de VS hebben besloten de samenwerking te verdiepen op het gebied van defensie, kunstmatige intelligentie, kwantumtechnologieën, high performance computing, coproductie van straalmotoren, halfgeleiders toeleveringsketen, bemande ruimtevaart, commerciële ruimtelanceringen en telecom, inclusief 6G.

Dit zijn de belangrijkste conclusies na de ontmoeting tussen National Security Advisor Ajit Doval en US NSA Jake Sullivan in Washington DC in de afgelopen twee dagen.

De twee NSA's kwamen bijeen voor de eerste bijeenkomst van het Amerikaans-Indiase initiatief inzake kritieke en opkomende technologie (iCET), waartoe werd besloten door premier Narendra Modi en de Amerikaanse president Joe Biden in mei 2022 in de zijlijn van de Quad-bijeenkomst in Tokio.

Lees ook |Oog op China, India en de VS om de banden op het gebied van defensie, AI, kwantumcomputing en ruimtevaart te verdiepen

De lijst met nieuwe initiatieven omvat:

Subscriber Only StoriesAlles bekijken

UPSC Key- 3 februari 2023: Meer informatie over kustreguleringszone, Follow-o…

JCB Literatuurprijs 2022-winnende vertaler Baran Farooqi over groei…

Delhi Confidential: Meet, greet and part in ParliamentIn Jamtara veranderden oude panchayat-gebouwen in bibliotheken en studiekringen… Maandelijks plan om toegang te krijgen tot budget

  • Een nieuwe bilaterale routekaart voor industriële samenwerking op het gebied van defensie om de technologische samenwerking te versnellen voor de gezamenlijke ontwikkeling en productie van straalmotoren en munitiegerelateerde technologieën .

De Verenigde Staten hebben een aanvraag ontvangen van het bedrijf General Electric om gezamenlijk straalmotoren te produceren die vliegtuigen kunnen aandrijven die worden geëxploiteerd en geproduceerd door India.

Uitgelegd

Logische stap

India en de VS zijn belangrijke strategische partners en de samenwerking op het gebied van kritieke en opkomende technologieën, gezamenlijke ontwikkeling en coproductie is een nieuw gebied. Als gelijkgestemde landen en vertrouwde partners na anderhalf decennium van de nucleaire deal tussen India en de VS, is dit de volgende logische stap. Nu zullen beide partijen de uitdagingen op het gebied van regelgeving moeten oplossen om dit te realiseren.

  • Langdurige samenwerking op het gebied van onderzoek en ontwikkeling, met een focus op het identificeren van operationele use-cases voor maritieme beveiliging en inlichtingenbewakingsverkenning (ISR).
  • Een nieuwe “Innovatiebrug” die Amerikaanse en Indiase defensie-startups met elkaar zal verbinden.
  • li>
  • Samenwerking op het gebied van High Performance Computing (HPC), onder meer door samen te werken met het Amerikaanse Congres, om de belemmeringen voor de Amerikaanse export van HPC-technologie en broncode naar India te verlagen.
  • Een nieuwe implementatieovereenkomst voor een Research Agency Partnerschap tussen de National Science Foundation en Indiase wetenschapsbureaus om de internationale samenwerking op een aantal gebieden uit te breiden, waaronder kunstmatige intelligentie, kwantumtechnologieën en geavanceerde draadloze communicatie.

In een verklaring van het Witte Huis stond: De VS en India bevestigen dat de manier waarop technologie wordt ontworpen, ontwikkeld, bestuurd en gebruikt, moet worden gevormd door onze gedeelde democratische waarden en respect voor universele mensenrechten. We zijn toegewijd aan het bevorderen van een open, toegankelijk en veilig technologie-ecosysteem, gebaseerd op wederzijds vertrouwen, dat onze democratische waarden zal versterken.”

© The Indian Express (P) Ltd