Het is tijd om te stoppen met het gebruik van navigatie met drie knoppen op Android

0
35
Justin Duino/How-To Geek

In navolging van de stappen van de iPhone, voegde Google op gebaren gebaseerde navigatie toe aan Android in 2018. Het is alweer een tijdje geleden, maar veel mensen houden nog steeds vast aan het oude navigatiesysteem met drie knoppen. Sta me toe om te pleiten voor gebaren.

Een belangrijke reden waarom zoveel mensen nog steeds drieknopsnavigatie gebruiken, is Samsung. Ondanks dat Galaxy-apparaten ingebouwde gebarennavigatie hebben, gebruikt Samsung standaard drie knoppen uit de doos. Je moet zelf handmatig overschakelen op gebaren – niet iedereen zal weten dat ze dat kunnen.

Meer schermvastgoed

Laten we beginnen met het meest voor de hand liggende argument: schermvastgoed. Een van de redenen waarom gebarennavigatie is gemaakt, was om meer ruimte op het scherm voor inhoud mogelijk te maken. Simpel gezegd, door de navigatiebalk te verwijderen, krijg je meer schermruimte voor andere dingen.

GERELATEERDHoe u de grootte van tekst, pictogrammen en meer kunt wijzigen in Android

Toegegeven, dit is geen groot probleem, vooral omdat zoveel Android-telefoons al grote schermen hebben. Het maakt echter wel een merkbaar verschil. Zoals je kunt zien in de screenshots hierboven, blokkeert de navigatiebalk een paar extra regels tekst in de browser. Als u wilt maximaliseren wat u op uw scherm kunt zien, is gebarennavigatie de duidelijke keuze.

Sneller schakelen tussen apps

Multitasking is een ander voordeel van navigatie met gebaren. Het is sneller om tussen recente apps te schakelen met een gebaar dan door op knoppen te tikken. Bij navigatie met drie knoppen moet u op de knop “Recents” knop eenmaal en tik vervolgens op de laatste app, of u kunt snel op de knop “Recents” twee keer op de knop. Hoe dan ook, het zijn twee tikken.

Met gebarennavigatie veeg je eenvoudig horizontaal van links naar rechts over de balk om de laatste app in het frame te schuiven. Je kunt het gebaar – zowel van links naar rechts als van rechts naar links – herhalen om als een rolodex door apps te blijven schakelen. Het is aanzienlijk sneller dan tikken.

Dit daarom voelen gebaren vloeiender aan dan navigatie met drie knoppen. Hoe gek het ook klinkt, het tikken op een touchscreen is meer een “klusje” dan vegen. Bij elke tik wacht je op de bijbehorende actie. Vegen voelt als een directere reactie.

Natuurlijke interactie

De praktische voordelen lijken misschien gering, maar dat vertelt niet het hele verhaal van gebarennavigatie. Vegen voelt als een meer natuurlijke interactie met een touchscreen. Tikken kan onnauwkeurig zijn, terwijl vegen over het algemeen meer vergevingsgezind zijn.

GERELATEERD Eenhandige modus gebruiken op Android

Bijvoorbeeld de “Terug” gebaar op Android kan overal aan de rechter- of linkerrand van het scherm worden gedaan. U hoeft uw duim niet naar de benedenhoek te reiken en de “Terug” knop. Het is veel gemakkelijker om het met één hand te doen.

Op dezelfde manier is het gebaar om naar het startscherm te gaan een simpele veeg omhoog vanaf een willekeurige plek aan de onderkant van het scherm. Het voelt heel tastbaar om de huidige app letterlijk weg te gooien als het startscherm in beeld komt.

Dat is een groot deel van de reden waarom ik denk dat navigatie met gebaren beter is dan navigatie met drie knoppen. Ik voel me meer verbonden met het besturingssysteem met gebaren. Wanneer je de mogelijkheid hebt om de huidige app weg te vegen of de laatste app in beeld te brengen, is een knop slechts een hindernis om te springen. Het zit in de weg.

Natuurlijk is het gebarennavigatiesysteem van Android niet perfect. De “Terug” gebaren kunnen bijvoorbeeld zijmenu's in sommige apps verstoren. Ik ben echter van mening dat de voordelen zwaarder wegen dan de nadelen, en misschien wel het allerbelangrijkste: dit is de manier waarop software beweegt. Gebaren zijn de toekomst.

LEES VOLGENDE

  • › De nieuwe HP Pro x360 Fortis is een 2-in-1-laptop onder de $500
  • › Screen Record op iPhone
  • › Hoe u uw leeftijd kunt wijzigen op TikTok
  • › Krijg pc-kracht met tablet-draagbaarheid in de Surface Pro 9 voor $ 200 korting
  • › Wat is een condensatormicrofoon en hoe werken ze?
  • › Deze enorme gebogen ultrabrede monitor van LG kost vandaag $ 337