Dömd C-turk vill samarbeta med SD

0
36

Publicerad 3 februari 2023 kl 16.41

Inrikes. Centerpartiet har valt en misshandelsdömd turkisk invandrare till ny partiledare. Nu tror Muharrem Demirok, som han heter, att han ska få ingå i regeringssamarbetet med SD.

Gilla artikeln på Facebook

– Jag hoppas verkligen att regeringen håller ihop och att vi inte hamnar i en regeringskris i det känsliga läge vi befinner oss i. Och jag kan inte annat än utgå från att vi har en regering och vår statsminister heter Ulf Kristersson, säger Demirok i en intervju med Expressen.

Han säger också att han vill samarbeta med Tidöpartierna i energifrågan.

– Jag väntar på en inbjudan från Ulf Kristersson när det gäller energifrågan, när det gäller trygghetsfrågor, säger han.

Villkoren ska dock vara att fler partier bjuds in och att syftet är att nå en “bred överenskommelse”.

Han kräver dock inte att SD ska uteslutas ur en sådan överenskommelse, vilket S gjort. Däremot antyder turken, som enligt ett avslöjande av Samnytt har släktband till den turkiska regimen, att han kan snacka in Sverige i Nato.

– Vi sitter i ett knepigt läge, mitt besked till regeringen är att Centerpartiet kommer vara med och hjälpa till här. Vi kommer göra allt vi kan för att Sverige så snart som möjligt ska komma med i Nato. Det handlar inte om partier. Det handlar om Sveriges säkerhet, säger han till Expressen.