De Galaxy Book 3-laptops van Samsung hebben 120 Hz AMOLED-schermen

0
72
Justin Duino/How-To Geek

Samsung verkoopt veel laptops, maar de Galaxy Book-reeks is de premium-reeks van het bedrijf. Naast de Galaxy S23 en S23 Ultra onthulde Samsung de Galaxy Book 3-serie, met een heleboel modellen om uit te kiezen.

Als eerste is er de Galaxy Book 3 Pro(hierboven afgebeeld), verkrijgbaar in 14- of 16-inch formaten, beide met AMOLED-schermen en vernieuwingsfrequenties tot 120 Hz. Samsung heeft niet gespecificeerd welke processor het gebruikt, maar eerdere lekken wezen op de Intel Core i5-1340P, een nieuwe 13e generatie CPU met 4 prestatiekernen en 8 efficiëntiekernen. Er zijn nog geen spraakmakende laptops geweest die die chip gebruiken, dus we zullen moeten afwachten hoe het dagelijkse gebruik uitpakt. Het wordt verkocht met 8 tot 32 GB RAM en 256 GB tot 1 TB intern geheugen.

Shop nu

De volgende is de Galaxy Book 3 Pro 360, een 2-in-1 converteerbare laptopversie van de Galaxy Book 3 Pro. Het is alleen beschikbaar in een enkel 16-inch formaat, met een 120 Hz 3K (2880-1800) AMOLED-scherm, een niet-gespecificeerde 13e generatie Intel Core i5 of Core i7, 8 tot 32 GB RAM en 256 GB tot 1 TB opslagruimte. Er is een geïntegreerde S Pen om te schrijven, evenals een vingerafdruklezer op de aan/uit-toets.

Justin Duino/How-To Geek

De Galaxy Book 3 Ultrais, zoals je uit de naam al kunt raden, de meest premium laptop in de line-up van Samsung. Het heeft een 16-inch AMOLED-scherm met een vernieuwingsfrequentie van 120 Hz, en volgens lekken (nogmaals, zou Samsung niet zeggen), is er een Intel Core i7-13700H CPU die de hele show aandrijft. Die chip heeft dezelfde 8 efficiëntiekernen als de i5 in de Galaxy Book Pro, maar met 2 extra prestatiekernen en een snellere maximale turboklok van 5 GHz. Net als de CPU in het Pro-model is deze nog niet gebruikt in reguliere laptops, dus we weten niet echt hoe hij in het echt zal presteren. De laptop heeft ook een speciale grafische kaart — de Nvidia GeForce RTX 4050 6 GB — dus het kan meer GPU-veeleisende workloads en sommige games aan. Samsung gaat een duurdere variant verkopen met een Core i9-13900H, 32 GB RAM, 1 TB SSD en RTX 4070.

De nieuwe laptops zien er indrukwekkend uit, maar het kan nog steeds moeilijk zijn om te verkopen aan iedereen die niet expliciet Windows nodig heeft. De MacBook-reeks van Apple is nog steeds ongeëvenaard in prestaties per watt, dankzij de M1- en M2-chips die de laptopprocessors van Intel en AMD overtreffen. Het is moeilijk om te concurreren met laptops die vergelijkbare prestatieniveaus bieden tegen vergelijkbare prijspunten, maar die niet zo vaak (of nooit, in het geval van de MacBook Air) ventilatoren nodig hebben, en een veel betere batterij hebben leven.

Justin Duino/How-To Geek

De prijzen voor de Galaxy Book 3 Pro beginnen bij $ 1.449,99, de Pro 360 begint bij $ 1.899,99 en de Ultra begint bij $ 2.399,99. Dat verschilt niet veel van de prijzen voor andere premium laptops — zowel de Dell XPS 13 Plus als de 13″ MacBook Pro vanaf $ 1.299 — maar het is niet duidelijk of de opties van Samsung zich kunnen onderscheiden van de massa. Er is ook geen optie op instapniveau, zoals Apple heeft met de M1 MacBook Air, die meestal beschikbaar is voor $ 800-900. Beschikbaarheid begint op 17 februari en u kunt naar de website van Samsung gaan voor meer informatie.

LEES VOLGENDE

  • › Intel's Arc A750 grafische kaart heeft een nieuwe, lagere prijs
  • › Windows 11 voegt nog meer widgets toe
  • › Samsung heeft een muziekvideo gemaakt voor de Ringtone van de Galaxy S23
  • › Overal werken en spelen met de ROG G14-laptop, nu $ 400 korting
  • › AMD's Ryzen 7000X3D-prijzen zien er echt, echt goed uit
  • › Slechte upgrade-prompts van Windows 10 zijn terug voor Windows 11