Uw apparaten worden 'koolstofbewust', maar wat betekent dat?

0
41
Hannah Stryker/How-To Geek

Koolstofbewuste technologie gebruikt informatie over de verschillende bronnen van uw elektriciteit om ervoor te zorgen dat deze de meeste stroom verbruikt op momenten dat het heeft de laagste CO2-voetafdruk, zonder dat u zelf iets hoeft te doen.

Hoewel de elektriciteit die uw apparaten uit het stopcontact halen allemaal hetzelfde lijkt, kan het sap worden geperst uit bronnen met zeer verschillende CO2-voetafdruk. Carbon-aware gadgets hebben maatregelen getroffen om rekening te houden met deze informatie.

Wat betekent “Carbon Aware” Gemiddeld

Voor een apparaat dat “koolstofbewust” betekent dat het weet hoeveel van de elektriciteit die het gebruikt afkomstig is van bronnen zoals steenkool of gas en hoeveel afkomstig is van nucleaire of hernieuwbare bronnen die niet (zoveel) bijdragen aan koolstof in de atmosfeer.

Het feit dat je je hiervan bewust bent, zegt natuurlijk niet veel; wat deze functie speciaal maakt, is dat het apparaat zijn energieverbruik zo plant dat het samenvalt met de tijden van de dag waarop hernieuwbare bronnen je meestal van stroom voorzien.

Door dit te doen, is het apparaat verantwoordelijk voor minder koolstofproductie dan anders het geval zou zijn. Misschien zelfs helemaal geen koolstof, afhankelijk van waar ter wereld het actief is.

Computers, auto's en consoles worden koolstofbewuster< /h2>

Koolstofbewustzijn komt langzaam ons dagelijks leven binnen, en je hebt het misschien niet eens gemerkt. Windows Updates zijn nu koolstofbewust en Xbox-consoles zullen binnenkort lid worden van de club. Er zijn ook verschillende implementaties van koolstofbewust opladen van elektrische voertuigen, en gezien de hoeveelheid elektriciteit die elektrische auto's opslaan, is het niet te versmaden!

Vermoedelijk naarmate meer van onze apparaten internet worden -verbonden, zal het gebruikelijker zijn om energie te gebruiken of op te slaan in tijden dat de voeding de laagste koolstofimpact heeft.

Wanneer is uw elektriciteit koolstofarm ?

U heeft er misschien nooit over nagedacht waar de stroom die uit uw stopcontacten komt vandaan komt, maar voor koolstofoverwegingen is het een cruciale factor. Hoewel er aan de andere kant dezelfde elektriciteit uit komt, wordt uw stroom opgewekt door een mix van verschillende soorten energie.

GERELATEERD: Wat zijn zwaartekrachtbatterijen en hoe Werken ze?

Dit kan het opwekken van fossiele brandstoffen met behulp van kolen, gas of diesel omvatten. Dit zijn de stroombronnen die u wilt vermijden als u uw impact op de CO2-uitstoot wilt beperken. Er is kernenergie, die een indirecte koolstofimpact heeft waardoor het ongeveer in het midden van de energiebronnen komt te staan. Ten slotte hebben we groenere bronnen zoals waterkracht, wind en zonne-energie.

De meeste hernieuwbare energiebronnen kunnen geen continue stroom leveren, dus moeten ze worden aangevuld met een mix van opwekkingsbronnen. Dit zou suggereren dat de laagste koolstofelektriciteit overdag beschikbaar is, of wanneer er wind is.

Hierbij wordt echter geen rekening gehouden met hoe stroom kan worden opgeslagen uit hernieuwbare bronnen. Er is opslag van lithiumbatterijen, opslag van zwaartekrachtbatterijen, opslag van gepompt water, opslag van vliegwielen, gesmolten vloeibaar zout en waarschijnlijk meer opties in ontwikkeling. Dit bemoeilijkt de zaken, aangezien dit geldt wanneer hernieuwbare energie beschikbaar is. Koolstofbewuste elektronica gebruikt de complexe gegevens die betrokken zijn bij de energiemix voor uw regio om er een koolstofarm pad doorheen te navigeren. Dat is tenminste het idee.

Uw gadgets handmatig plannen voor CO2-bewustzijn

Dus wat moet u doen als uw gadgets niet koolstofbewust zijn, maar het idee u nog steeds interesseert? Hoewel het waarschijnlijk niet zo genuanceerd is, heeft u wel de mogelijkheid om uw eigen stroomverbruik zo te plannen dat het piekt in tijden waarin hernieuwbare, koolstofarme energie het grootst mogelijke deel van uw elektriciteitsvoorziening uitmaakt.

< p>Dit is misschien gemakkelijker gezegd dan gedaan, omdat het ervan uitgaat dat die informatie direct beschikbaar is voor het publiek. Dat hangt er weer van af of het energiebedrijf dat uw stroom levert die informatie beschikbaar heeft gesteld. Bezoek de website van uw provider en kijk welke koolstofgegevens ze publiceren.

Als er geen informatie over de specifieke kenmerken beschikbaar is, kunt u het beste proberen dingen in te plannen die overdag of wanneer het lokale windpark zal naar verwachting voldoende wind hebben. Het is een ruwere aanpak, maar het zou in de marge moeten zijn.

The Best Outdoor Solar Lights of 2023 Best Outdoor Solar Floodlight Ring Smart Lighting Solar Floodlight Amazon

$89.99
 

Beste buitenzonneschijnwerper Nekteck zonneschijnwerper Amazon

$24,99
&nbsp ;

Beste buitenverlichting op zonne-energie Hampton Bay Solar Light Home Depot Beste lichtslingers op zonne-energie Brightech Ambience Pro Amazon

$ 32,99
$ 38,39 Bespaar 14%

Beste buitenwandlamp op zonne-energie Aootek Solar Light Amazon

$35,99
 

Beste buitenverlichting op zonne-energie TBI Beveiliging LED-zonneverlichting Amazon

$59,95
$89,95 Bespaar 33%

LEES VOLGENDE

  • › Hier leest u hoe Netflix voorkomt dat u wachtwoorden deelt
  • › De Galaxy S23 Ultra heeft een wilde camera van 200 MP
  • › Hier leest u hoe u de nieuwe pakkettracking van Gmail gebruikt
  • › De Galaxy Book 3-laptops van Samsung hebben 120 Hz AMOLED-schermen
  • › Wat is de Snapdragon 8 Gen 2 voor Galaxy?
  • › Samsung's Galaxy S23 heeft een strakker ontwerp, grote upgrades