Twitter maakt eerste rentebetaling op Musk-afkoopschuld

0
33

Twitter Inc. heeft zijn eerste rentebetaling gedaan op de $ 12,5 miljard aan schulden die Elon Musk vorig jaar gebruikte om de socialemediagigant van de beurs te halen. Het bedrijf betaalde een groep van zeven banken onder leiding van Morgan Stanley, die met de schuld vast kwamen te zitten nadat ze deze niet aan externe investeerders konden verkopen.

Vertegenwoordigers van Morgan Stanley en Musk reageerden niet onmiddellijk op verzoeken voor commentaar.

De eerste coupon zou Twitter naar verwachting ongeveer $ 300 miljoen kosten, volgens berekeningen van Bloomberg en marktdeelnemers die niet bij de Twitter-deal betrokken waren. De betaling was rond 27 januari verschuldigd, ongeveer drie maanden na het sluiten van de transactie.

Er hangt veel af van deze rentebetalingen. Er blijven vragen bestaan ​​over het vermogen van Musk om de socialemediagigant om te buigen, hoewel het feit dat hij het eerste deel van de rentekosten heeft terugverdiend, het vertrouwen in zijn vermogen om een ​​faillissement op korte termijn te voorkomen, zal versterken.

Alleen voor abonnees StoriesView Alles

Na zich te hebben gericht op de armen op het platteland en in de steden, een signaal voor 2024: het midden Class Ma…

Chhattisgarh: Hoe mohalla-lessen en online sessies studenten hielpen…Delhi Vertrouwelijk: tijdens begrotingstoespraak, Nirmala Sitharaman's misstap…

Union Budget 2023 big picture: Capex push, belastinghervormingMaandelijks plan om toegang te krijgen tot Budget

Sinds zijn aankoop heeft Twitter geen miljoenen dollars aan huur betaald voor het hoofdkantoor in San Francisco en de kantoren in Londen, is het door meerdere aannemers aangeklaagd wegens onbetaalde diensten en heeft het alles geveild, van vogelstandbeelden tot espressomachines om geld in te zamelen. Hij heeft ook openlijk het idee van een faillissement geopperd, een “enorme daling” van de inkomsten genoemd toen sommige adverteerders het platform ontvluchtten, en het personeelsbestand verlaagd sinds hij eind oktober zijn leveraged buy-out van $ 44 miljard afsloot.

Toch heeft Musk ook gezegd dat de financiën van Twitter verbeteren. Hij zei in een Twitter Spaces-gesprek eind december dat het bedrijf ongeveer $ 1 miljard aan contanten op de balans heeft en nu op schema ligt om na alle bezuinigingen “ongeveer” de cashflow te bereiken.

Musk is nu bezig het bedrijf op de schop te nemen. Hij plaagde eerder dat hij Twitter veranderde in iets dat 'X, de alles-app' heette. Hij heeft ook een actieve rol gespeeld bij het opschorten van accounts.

Advertentie

Big Debt Bill

Terwijl Twitter zijn eerste rentebetaling deed, vormt de schuldenlast nog steeds een zware last. De jaarlijkse rente zal naar verwachting meer dan $ 1,2 miljard bedragen, waarvan sommige variabele rentetarieven hebben die kunnen blijven stijgen naarmate de Federal Reserve de rentetarieven verhoogt.

Twitter betaalde minder dan $ 100 miljoen aan jaarlijkse rentekosten voordat Musk het bedrijf kocht door het vol te laden met schulden.

De stapel omvat een lening van $ 6,5 miljard die banken oorspronkelijk hoopten te verkopen aan institutionele beleggers en $ 6 miljard aan overbruggingsleningen, gelijkelijk verdeeld over een gedekte en ongedekte tranche, die banken hadden gepland verkopen in de vorm van junk bonds.

Advertentie

Vertegenwoordigers van Bank of America Corp., Barclays Plc, BNP Paribas SA, Mitsubishi UFJ Financial Group Inc. en Mizuho Financial Group Inc. weigerden commentaar te geven. Een vertegenwoordiger van Societe Generale SA reageerde niet op een verzoek om commentaar. De zes banken hebben samen met Morgan Stanley de afkoopfinanciering verstrekt.

Banken hebben Twitter ook een doorlopende kredietfaciliteit van $ 500 miljoen verstrekt, waardoor het bedrijf kan lenen, terugbetalen en opnieuw lenen gedurende de looptijd van de lening. Als Twitter hiervan gebruik maakt, zouden de rentelasten stijgen.