Rajasthan avskjedsdrama: Ettersom 81 navn blir avslørt, en titt også på MLAer som ikke truet med å slutte

0
78

For første gang siden MLAs fra Kongressen sendte inn avskjed i september i fjor, ble listen over MLAs avslørt i et svar innlevert av forsamlingssekretær Mahaveer Prasad Sharma i Rajasthan High Court på mandag.

I henhold til listen, av de 81, er 70 fra kongressen, mens ni er uavhengige og det er en fra Rashtriya Lok Dal (RLD) og en (utvist) fra BJP. Mens RLD’s Subhash Garg er minister i Ashok Gehlot-regjeringen, ble BJPs Shobharani Kushwah utvist fra partiet i fjor etter hennes “opprør” under Rajya Sabha-målingene, da hun stemte i favør av kongresskandidaten Pramod Tiwari .

Ikke gå glipp av |Rajasthan-kongressen søker å bruke Yatra-momentumet til å sette hus i orden

Sint over kongressens overkommando ‘ensidige’ beslutningen om å velge en ny sjefsminister i Rajasthan – som sies å ha vært Sachin Pilot – uten å konsultere dem, hadde de fleste MLA-er fra Kongressen hoppet over CLP-møtetog leverte sin oppsigelse til Joshi 25. september 2022. Gehlot var på det tidspunktet i stillingen som kongressens nasjonalpresident.

Så var det noen MLAer hvis fotokopier av oppsigelser ble mottatt. Disse inkluderer Amit Chachan, Gopal Lal Meena, Chetan Singh Choudhary, danske Abrar og Suresh Tak. “Disse fem har prøvd å blidgjøre både sjefsminister Ashok Gehlot og Sachin Pilot. De oppbevarte det originale avskjedsbrevet i lommen og overleverte fotokopien, sier nestleder i opposisjonen Rajendra Rathore, hvis pågående begjæring i HC førte til at forsamlingssekretæren avslørte avsløringene i sitt svar.

Subscriber Only StoriesView All

UPSC-nøkkel- februar 1, 2023: Know about Economic Survey 2022-23, Amrit Kaa…

Budsjetts gode økonomi: Ingen skygge av 2024, lys av finanspolitisk forsiktighet…

Tre store fordeler av Union Budget 2023-24: Capex, finanspolitisk forsiktighet og n…

Scintillerende sjødyr og hva som gjør dem spesielle Månedlig plan for å få tilgang til Budget

De ni uavhengige MLA-ene som sendte inn avskjed er Alok Beniwal, Om Prakash Hudla, Khushveer Singh, Babulal Nagar, Mahadeo Singh, Raj Kumar Gaur, Laxman Meena, Sanyam Lodha og Suresh Tak, mens fire andre, Kanti Prasad, Baljeet Yadav, Ramila Khadiya og Ramkesh trakk seg ikke.

Les også |Détente over, Sachin Pilot tilbake på veien, Ashok Gehlot igjen i sikte

De 70 kongress-MLA-ene som sendte inn avskjed betyr at 38 kongress-MLA-er ikke leverte oppsigelser. De som ikke sendte inn oppsigelser inkluderer noen åpenbare navn, inkludert CM Ashok Gehlot, Sachin Pilot, selveste speaker CP Joshi og kongressens statspresident Govind Singh Dotasra.

Andre inkluderer tungvektere og tidligere ministre Raghu Sharma og Harish Choudhary.

Annonse

Skabinettsministrene Hemaram Choudhary, Vishvendra Singh, samt statsministrene Murari Lal, Rajendra Singh Gudha, Zahida Khan og Brijendra Singh Ola trakk seg heller ikke. Andre inkluderer pilotlojalister som Ved Prakash Solanki, Mukesh Bhakar, Indraj Gurjar, Khiladi Lal Bairwa og Ramniwas Gawriya.

MLAs Harish Meena, Divya Maderna, Girraj Singh, Deependra Singh, Rita Choudhary, Pararendra Budhary, Pararendra Budhary. Mordia, Bidhuri Rajendra Singh, Bharat Singh Kundanpur, Rakesh Pareek, Rajkumar Sharma, Ramnarain Meena, Suresh Modi og Shafia Zubair var også blant dem som ikke trakk seg.

I henhold til Sharmas svar, mens 24 MLAer trakk tilbake sine fratredelser 30. desember, 39 MLA-er trakk dem tilbake 31. desember og 16 MLA-er 1. januar. Sanyam Lodha trakk sin oppsigelse 3. januar og Wajib Ali 10. januar.