PM Modi: Wereld kijkt uit naar de Indiase begroting te midden van onzekerheid in de wereldeconomie

0
73

Premier Narendra Modi zei dinsdag dat de Indiase begroting voor 2023-24 niet alleen zal proberen de hoop en dromen van de gewone man in het land waar te maken, maar ook een van hoop voor de wereld. In een toespraak tot verslaggevers voorafgaand aan de begrotingssessie van het parlement, zei premier Modi dat niet alleen het land, maar de hele wereld uitkijkt naar de Indiase begroting te midden van onzekerheid in de wereldeconomie.

“De minister van Financiën van ons land is ook een vrouw, ze zal morgen nog een begroting aan het land presenteren, 'zei hij. Premier Modi zei dat hij er het volste vertrouwen in heeft dat minister van Financiën Nirmala Sitharaman “alles zal doen om aan deze verwachtingen te voldoen”.

“Aaj kee vaish‍vik paris‍thiti mein bhaarat ke bajat kee taraph na sirph bhaarat ka lekin poore vish‍va ka dh‍yaan hai. Daamaadol vish‍va kee aarthik paris‍thiti mein bhaarat ka bajat bhaarat ke saamaan‍ya maanavee kee aasha-aakaakshon ko to poora karane ka prayeraas karega hee lekin vish‍va jo aasha kee kiran dekh raha hai gebruik vo aur adhik prakaashamaan najar aae. (In de huidige mondiale situatie gaat niet alleen de aandacht van India, maar de hele wereld uit naar de Indiase begroting. Te midden van de onstabiele wereldwijde economische situatie zal de Indiase begroting niet probeer alleen de hoop en dromen van de gewone man van India te vervullen, maar de sprankje hoop die de wereld ziet, moet helderder worden gezien”, zei premier Modi.

Parlementaire begrotingssessie |Volg live updates hier

In zijn korte opmerkingen zei premier Modi dat de begrotingssessie van het jaar 2023 positief begint met de stem van de economische wereld die van alle kanten komt met een “positieve” boodschap, “een sprankje hoop en een begin van enthousiasme brengend. ”

Alleen abonneeverhalenBekijk alles

UPSC Key- 1 februari 2023: Kennis over Economic Survey 2022-23, Amrit Kaa…

Budget's goede economie: Geen schaduw van 2024, licht van budgettair voorzichtig…

Drie grote voordelen van Union Budget 2023-24: Capex , fiscaal voorzichtigheid en n…

Sprankelende zeedieren en wat hen speciaal maaktMaandelijks abonnement om toegang te krijgen tot Budget

Modi zei: “Vandaag is een belangrijke gelegenheid. De huidige president van India gaat vandaag het eerste gezamenlijke Huis toespreken.”

“De toespraak van de president is de trots van de grondwet van India, de trots van het parlementaire systeem van India en, vooral vandaag, is ook een gelegenheid om vrouwen te respecteren en om de grote tribale traditie van ons land te respecteren, die leven in afgelegen bossen”, zei hij.

Mis het niet |Belangrijkste conclusies uit IMF's laatste World Economic Outlook-update

PM Modi nodigde leden van de oppositie uit om tijdens de sessie een dialoog aan te gaan over beleidsvorming . “Onder de Bharatiya Janata-partij was er maar één doel van de NDA-regering, één idee achter onze werkethiek: 'India eerst, burger eerst'.”

Advertentie

“Dit idee naar voren brengen, in deze Budgetsessie, “Takraar bhi rahegi, lekin takreer bhi toh honi chahiye” (Er zal confrontatie zijn, maar de dialoog moet doorgaan). Ik geloof dat onze vrienden in de oppositie hun zaken na zorgvuldig beraad naar voren zullen brengen”, voegde premier Modi eraan toe. “Het parlement zal beraadslagen over beleidsvorming en tot een conclusie komen die het hele land ten goede zal komen”, zei hij.

© The Indian Express (P) Ltd