Papirlekkasje fra Himachal-politiet: CBI søker 50 steder i 7 stater

0
73

The Central Bureau of Investigation (CBI) gjennomførte tirsdag søk på 50 lokasjoner i syv stater som en del av den pågående etterforskningen av to saker relatert til det siste årets lekkasje av spørreskjema for rekrutteringsprøven for politikonstabelen i Himachal Pradesh.

Byrået hadde registrert to FIR-er 30. november 2022, etter at de mottok en forespørsel fra delstatsmyndighetene om å overta etterforskningen av saker som ble etterforsket av statspolitiet.

Spørsmål om skriftlig prøve avholdt 27. mars 2022 for stillingene som konstabel i Himachal Pradesh Police ble lekket i forkant av datoen av flere mellommenn spredt over flere stater. Hendelsen ble avslørt 5. mai i fjor og undersøkelsen ble kansellert dagen etter, etterfulgt av opprettelsen av et spesielt etterforskningsteam (SIT) 7. mai. «SIT fant at en deltidsansatt – Sudhir Yadav fra Akbarpur distriktet Bihar – av en trykkpresse hadde lekket spørreskjemaet i mars før han ga det til de siktede i saken,” sa en offiser.

“Under etterforskning og gransking av dokumenter, et godt organisert nettverk av mellommenn med base i Bihar, Uttar Pradesh, Himachal Pradesh, Delhi, Haryana, etc. kom frem», sa en talsperson for CBI.

Subscriber Only StoriesView All

UPSC Key- 1. februar 2023 : Vet om Economic Survey 2022-23, Amrit Kaa…

Budsjettets gode økonomi: Ingen skygge av 2024, lys av finanspolitisk forsiktighet…

Tre store fordeler av Union Budget 2023-24: Capex, finanspolitisk forsiktighet og n…

Scintillerende sjødyr og hva som gjør dem spesielle Månedlig plan for å få tilgang til budsjettet

«Søk på tirsdag ble utført i Kangra, Una, Mandi, Hamirpur, Kullu, Shimla, Sirmour-distriktene i Himachal Pradesh; Nalanda, Samastipur, Munger, Lakhisarai, Patna og Navada i Bihar; Haridwar og Dehradun i Uttarakhand; Pathankot i Punjab; Jaunpur, Varanasi, Gazipur og Lucknow i Uttar Pradesh; Rewari i Haryana og Delhi,” sa talspersonen.

Tidligere ble tre saker registrert av statspolitiet i forbindelse med lekkasjen i Gaggal (Kangra), Arki (Solan) og ved CID politistasjon i Bharari (Shimla).

Så mange som 1 87 476 søknader var mottatt for 1 334 stillinger som konstabel. Hele 75 803 kandidater hadde kvalifisert den fysiske prøven, hvorav 26 346 klarte skriftlig eksamen.

Annonse

Rundt 253 personer, inkludert eieren av trykkeriet, ansatte, eiere av coachingsentre, agenter, familiemedlemmer av kandidater, og kandidater ble arrestert i løpet av etterforskningen av SIT. Anklager mot mer enn 150 siktede ble innlevert i retten.

Ifølge statspolitiets etterforskning var flere gjenger involvert i lekkasjen og vaneforbrytere, ingeniører og personer som jobbet i regjeringsavdelingen for jernbaner og inntektsskatt var blant kongen og agentene som lekket papirene.

© The Indian Express (P) Ltd