Ondanks ontslagen is het aantal directe banen gecreëerd door Indiase startups in 2022 met 36% gestegen

0
32

Zelfs toen Indiase start-ups in 2022 massaal ontslagen werden en tot ver in het begin van het lopende jaar doorgingen, steeg het aantal directe banen dat door deze new-age-bedrijven werd gecreëerd met 36 procent tot ongeveer 2,7 lakh volgens de economische enquête voor 2022-2023, die dinsdag in het parlement is ingediend.

Ongeveer 48 procent van de start-ups in het land komt uit tier II- en tier III-steden, aldus de enquête .

Ook in Explained |Why the Economic Survey benadrukte ‘diepgewortelde inflatie’ en ‘afschrijvende roepie’ als risico's voor de groei

Het aantal door het Departement voor Promotie van Industrie en Interne Handel (DPIIT) erkende start-ups is gestegen van 452 in 2016 tot 84.012 in 2022, waaronder meer dan 1.000 start-ups in de landbouwtechnologie en meer dan 500 in gierst waardeketens, voegde het eraan toe.

De enquête zei ook dat het tempo van het creëren van banen door start-ups in 2022 64 procent hoger was dan het gemiddelde van de voorgaande drie jaar. Volgens het laatste rapport creëerden start-ups in 2020 ongeveer 1,6 lakh-banen; ongeveer 2 lakh banen in 2021; en bijna 2,7 lakh-banen in 2022, een jaar waarin start-ups naar schatting gezamenlijk meer dan 20.000 werknemers hebben laten gaan. Uit de enquête bleek ook dat het aantal nieuwe banen door start-ups in 2022 64 procent hoger lag dan het gemiddelde van de voorgaande drie jaar.

Alleen verhalen van abonneesAlles bekijken

Japanse literaire gigant Haruki Murakami publiceert na zes jaar nieuwe romanUniebegroting 2023 | Na gericht te zijn op armen op het platteland en in de stad, een signaal voor 2024: …

Chhattisgarh: Hoe mohalla lessen en online sessies scholieren hielpen.. .Budget voor gezondheidszorg: 157 nieuwe hogescholen voor verpleegkunde op komst, rijden tot einde si… Maandelijks plan om toegang te krijgen tot Budget

Over het algemeen herstelden de arbeidsmarkten en de werkgelegenheid zich tot boven het niveau van vóór Covid, en de toename van het aantal vrouwelijke werknemers en de afname van Schooluitval zal bijdragen aan de sociaal-economische ontwikkeling, aldus de enquête.

Lees ook |Capex-geleide groei om dierlijke geesten terug te brengen, helpt schuldenniveaus te beheersen: Economisch onderzoek

Driemaandelijkse stedelijke werkgelegenheidsgegevens laten vooruitgang zien voorbij het niveau van vóór de pandemie, aangezien het werkloosheidspercentage daalde van 8,3 procent in juli-september 2019 tot 7,2 procent in juli-september 2022. 19,7 procent in 2018-2019 tot 27,7 procent in 2020-21 is een positieve ontwikkeling”, aldus de enquête.

Volgens een enquête uitgevoerd door het Arbeidsbureau had de productie 122,5 lakh werknemers, kwam het onderwijs op de tweede plaats met 69 lakh, en IT/BPO had tussen januari en maart 2022 38,3 lakh mensen in dienst.

Advertentie

De enquête benadrukte ook dat nettotoevoeging aan het personeelsbestand. Provident Fund Organization (EPFO) gaat “gestaag omhoog na een snel herstel van Covid-19”, waarbij een groot deel afkomstig is van jonge mensen.

Lees ook |Sterke groei in de landbouw leidde tot een jaar-op-jaar dip in maandelijkse vraag naar MGNREGS

Indiase start-ups in het buitenland aanmoedigen om terug te keren

De enquête merkte ook op dat als gevolg van een aantal inherente uitdagingen waarmee start-ups worden geconfronteerd, waaronder opties voor fondsenwerving, moeite met het genereren van inkomsten, gebrek aan gemakkelijke toegang tot ondersteunende infrastructuur en het worstelen met de regelgeving en belastingstructuren, verschillende van deze bedrijven hebben hun hoofdkantoor in buitenlandse jurisdicties zoals Singapore en de Verenigde Arabische Emiraten (VAE), in een fenomeen dat 'flipping' wordt genoemd.

Advertentie

“Europese jurisdicties, zoals Nederland, voorzien in deelnemingsvrijstellingen op dividenden en vermogenswinsten (gebaseerd op bepaalde drempels voor aandeelhouderschap, d.w.z. 5 procent en andere tests). Deze vrijstellingen zijn momenteel niet beschikbaar in India, en elke migratie van bestaande structuren naar India leidt tot vermogenswinstbelasting”, aldus de enquête.

Lees ook |Digitale infrastructuur kan 60-100 basispunten toevoegen aan de groei van het BBP: CEA Nageswaran

Het zei echter dat met de recente trend van gemakkelijke toegang tot kapitaal sommige start-ups terugkeren naar het land, in een proces dat het omschreef als “reverse flipping”. Om dat proces verder te versnellen, stelde de enquête voor om bepaalde maatregelen te nemen, zoals: vereenvoudiging van het proces voor de toekenning van certificering door de interministeriële raad (IMB) voor start-ups; verdere vereenvoudiging van de belastingheffing op Employee Stock Options (ESOP's); het vereenvoudigen van meerdere lagen van belasting en onzekerheid als gevolg van belastinggeschillen; vereenvoudiging van procedures voor kapitaalstromen. Landen als de VS en Singapore hebben bijvoorbeeld eenvoudiger vennootschapsrecht, met minder beperkingen op de instroom en uitstroom van kapitaal en de behandeling van hybride effecten; het faciliteren van verbeterde samenwerking en partnerschappen met gevestigde particuliere entiteiten om beste praktijken en state-of-the-art mentorschapsplatforms voor start-ups te ontwikkelen; verkennen van het incubatie- en financieringslandschap voor start-ups in opkomende gebieden zoals sociale innovatie en impactinvesteringen.

Landkaart in kaart brengen met behulp van drones

Drones of many start -ups zoals Aereo (voorheen Aaraav Unmanned Systems), Garuda Aerospace en anderen hebben geholpen bij het vlaggenschipprogramma Survey of Villages and Mapping with Improvised Technology in Village Areas (SVAMITVA) van de regering, dat in 2020 werd gelanceerd. landkarteringsonderzoeken met behulp van drones zijn voltooid in 2,15 lakh-dorpen, waardoor de voorbereiding van meer dan 1 crore eigendomskaarten vanaf 2022 is vergemakkelijkt, aldus de enquête.

De economische enquête zei dat de enquêtes zijn voltooid in staten zoals zoals Haryana, Uttarakhand, Goa en Union Territories zoals Lakshadweep, Andamanen en Nicobaren, Pondicherry, Dadra en Nagar Haveli, en Daman en Diu.

© The Indian Express (P) Ltd