Netflix heeft een verwarrend plan om het delen van wachtwoorden te blokkeren

0
72
XanderSt/Shutterstock.com

Voor het geval je het nog niet wist: Netflix heeft een nieuw plan om het delen van accounts en wachtwoorden te voorkomen, met als doel freeloaders te elimineren. Na maandenlang het systeem te hebben getest, kan iedereen die Netflix probeert te gebruiken buiten de “primaire locatie” zal problemen hebben.

Deze week heeft Netflix de FAQ-sectie op zijn website bijgewerkt, waarin wordt beschreven hoe het voorkomt dat gebruikers hun accounts delen. Mensen die Netflix vanaf een andere locatie proberen te gebruiken, zullen 'hun eigen account moeten gebruiken'. In sommige gevallen kunnen apparaten die toegang proberen te krijgen tot het account van iemand anders, zelfs tijdelijk worden geblokkeerd voor het gebruik van Netflix.

GERELATEERDIs het tijd om Netflix te annuleren?

Het systeem is een beetje ingewikkeld, maar hier is hoe het bedrijf het systeem heeft uitgelegd voor degenen die zich zorgen maken dat ze geen toegang hebben tot Netflix. Je moet minimaal één keer per maand iets op Netflix kijken op je thuislocatie op je telefoon, tablet, laptop of tv om er een “vertrouwd apparaat” van te maken. Elk apparaat dat niet “vertrouwd” wordt geblokkeerd.

“Om ononderbroken toegang tot Netflix te garanderen, maakt u verbinding met wifi op uw primaire locatie, opent u de Netflix-app of -website, en bekijk minstens één keer per 31 dagen iets. Dit creëert een vertrouwd apparaat zodat je Netflix kunt kijken, zelfs als je niet op je primaire locatie bent.

Als u langere tijd niet op uw primaire locatie bent, kan uw apparaat mogelijk worden geblokkeerd voor het kijken naar Netflix. U kunt een tijdelijke toegangscode aanvragen om verder te kijken.

Als u op reis bent maar een vertrouwd apparaat gebruikt, gaat het even goed, maar wij 8217; weet niet zeker hoe lang. Voor wat het waard is, YouTube TV gebruikt een soortgelijk systeem en herkent wanneer je niet thuis bent met een simpele pop-up terwijl je content bekijkt.

Netflix-accounts zijn alleen bedoeld voor gebruik binnen één huishouden. Als u op reis bent voor uw werk of op vakantie, maar u wilt inloggen in het hotel, kunt u een tijdelijke code aanvragen waarmee Netflix zeven dagen buitenshuis kan spelen. Nogmaals, het is een beetje verwarrend. En als een apparaat wordt geblokkeerd, moet u contact opnemen met Netflix om het probleem op te lossen.

GERELATEERDKunnen frequente reizigers live tv-streamingdiensten gebruiken?

Als je een Netflix-account deelt met familie of vrienden buiten je huishouden, staan ​​ze op het punt geblokkeerd te worden. We hebben berichten gehoord over een nieuwe “betaald delen” systeem dat binnenkort zou kunnen worden uitgerold, en u heeft de mogelijkheid om een ​​extra vergoeding te betalen om “subaccounts” op uw systeem buiten uw huishouden.

Nee, Netflix zal u niet automatisch kosten in rekening brengen voor mensen die verbinding proberen te maken buiten uw huishouden, maar ze zullen waarschijnlijk worden geblokkeerd voor het gebruik van de app. We gaan ervan uit dat ze binnenkort een bericht zullen sturen waarin wordt beschreven hoe accounteigenaren mensen kunnen toevoegen.

Als je Netflix met een aantal mensen deelt, zeg ze dan dat ze ervan moeten genieten zolang het nog kan. Of u kunt ze starten en voorstellen om u aan te melden voor het nieuwe advertentie-ondersteunde abonnement van $ 7 per maand.

Gelukkig heeft Netflix onlangs een nieuwe tool voor profieloverdracht uitgebracht, wat betekent dat een vriend of familielid met uw wachtwoord kan overzetten hun profiel en kijkgeschiedenis en maak hun eigen account aan.

via The Streamable