KVS signaleert vertraging door CPWD in bouwproject scholen

0
34

VERTRAGING BIJ de bouw van scholen door de Centrale Dienst Openbare Werken (CPWD) leidt ertoe dat studenten worden beroofd van “de juiste infrastructuur voor een effectief onderwijs- en leerproces”, zei Kendriya Vidyalaya Sangathan (KVS) onlangs in een brief aan de CPWD.

KVS, het autonoom orgaan onder het Ministerie van Onderwijs dat de centrale scholen beheert, signaleerde de vertraging bij de voltooiing van negen projecten, evenals 89 projecten die in pre-tenderfase in behandeling waren en 21 projecten die in behandeling waren de CPWD in het stadium van voorbereiding van gedetailleerd projectrapport.

Lees ook |Met toegang als sleutel brengt een MP-district de regering thuis bij de begunstigden

In een brief aan CPWD-directeur-generaal Shailendra Sharma op 20 januari schreef KVS-commissaris Nidhi Pandey: “Het werk in sommige KV's verloopt traag, wat leidt tot tijd- en kostenoverschrijdingen, resulterend in geschillen/rechtszaken/arbitrages enz.” Ze voegde eraan toe dat tijdens een vergadering met CPWD-functionarissen op 15 juni vorig jaar werd besloten om te zorgen voor “tijdige voltooiing van schoolgebouwen samen met kwaliteitsbouwwerk”.

“De vertraging bij de voltooiing berooft de studenten van een goede infrastructuur voor een effectief onderwijs- en leerproces”, schreef de KVS-commissaris.

Subscriber Only StoriesView All

UPSC-sleutel – 1 februari 2023 : Weet over Economic Survey 2022-23, Amrit Kaa…

Budget's goede economie: geen schaduw van 2024, licht van fiscale voorzichtigheid…

Drie grote voordelen van de Uniebegroting 2023-24: capex, fiscaal voorzichtigheid en n…

Sprankelende zeedieren en wat ze speciaal maakt Maandelijks plan om toegang te krijgen tot Budget

De brief bevatte een lijst met projecten die waren vertraagd, inclusief de negen gebouwen die in aanbouw waren.

Het project in Bandipur, Jammu en Kasjmir was het project met de meeste vertraging: drie jaar en zeven maanden.

© The Ind ian Express (P) Ltd