Indier betalar för mycket för internet, nation rankas på 44:e plats i det globala indexet långt före grannarna: Surfshark

0
56

En ny rapport från Surfshark avslöjar att indier betalar för mycket för sitt internet. VPN-leverantören släppte nyligen Global Internet Value Index (IVi), som är en lista som rankar länder baserat på hur mycket dess folk betalar för mycket för internetåtkomst. Indien ligger på 44:e plats i den. Indexet syftar till att titta på internetuppkoppling ur ett praktiskt perspektiv, och titta på om människor får vad de betalar för.

Som sådant beräknas Global Internet Value Index (IVi) genom att dividera varje lands internethastighet (både fast bredbandsinternet och mobilt internet) med internet överkomligt för att avgöra vilka länder som betalar för mycket för sitt internet. De aspekter som tas i beaktande inkluderar tid till arbete för att ha råd med fast bredbandsinternet (timmar), tid till arbete för att ha råd med mobilt internet (timmar), medianhastighet för fast bredbandsnedladdning (Mbps) och mediannedladdningshastighet för mobilt internet (Mbps).

Indien med sin 44:e plats har ett index på 0,0542, vilket är 26 % lägre än det globala genomsnittet, vilket innebär att indier betalar för mycket för internet de får.

Indien klarar sig fortfarande bättre jämfört med grannarna, men rankas i topp i södra Asien. Bangladesh och Nepal ligger på 83:e respektive 77:e plats, båda betalar för mycket för internet de får. Pakistan och Tadzjikistan var ett av de lägst rankade asiatiska länderna.

Berättelser endast för prenumeranterVisa alla

Fackets budget 2023 | Efter att ha riktat in sig på fattiga på landsbygden och i städerna, en 2024-signal: …

Chhattisgarh: Hur mohalla-lektioner och onlinesessioner hjälpte eleverna att…

Sjukvårdsbudget: 157 nya sjuksköterskehögskolor på korten, kör till slut…< img src="https://images.indianexpress.com/2023/02/nirmala-1-1.jpg?resize=450,254" />Delhi Konfidentiellt: Under budgettal, Nirmala Sitharaman’s slip…Månadsplan för att få tillgång till Budget Läs också |Indien har mer än 800 miljoner internetanvändare, säger Rajeev Chandrasekhar

Den större bilden är dock inte lika ljus. Av de fem asiatiska subregionerna har södra Asien det sämst, med sitt index 79 % lägre än det asiatiska genomsnittet. Det visade sig att alla länder i södra och centrala Asien betalar för mycket för internetanslutningar eftersom de alla har ett internetvärdeindex som är lägre än det regionala genomsnittet.

Under tiden får 78 % av européerna sitt internet till rimliga priser, med Danmark som tar ledningen från kontinenten på index. Och i Nordamerika kan 7 av 10 individer få tillgång till internet till ett rimligt pris.

Surfshark släppte tidigare en annan rapport som avslöjar att Indien är det 7:e mest cyberintrångade landet i världen, även om detta är en drastisk förbättring jämfört med föregående år, där landet utvecklades från tredje till sjunde plats.

© IE Online Media Services Pvt Ltd.