Hur man packar upp filer på Android

0
37
Joe Fedewa/How-To Geek

För att packa upp filer på Android, använd Files by Google eller en annan filhanterarapp för att hitta och extrahera innehållet i ZIP-filen.

Det är ganska vanligt att zippa filer och packa upp mappar på en dator, men du kanske också måste göra det på din Android-telefon eller surfplatta. Det här var tidigare en irriterande uppgift, men det är mycket enklare nuförtiden. Vi visar dig hur.

Det är inte ovanligt att stöta på ZIP-filer på Android—särskilt om du ansluter en USB-enhet. Varje Android-telefon kommer med en filhanterarapp, men de är vanligtvis barebones och kan inte öppna ZIP-filer. Tack och lov finns det ett antal appar i Google Play Butik som kan göra det gratis.

En app som vi gillar är “Files by Google.” Det här är inte bara en bra app för att packa upp ZIP, utan det är också en bra allsidig filhanterare som också kan användas för att frigöra utrymme på din smartphone.

Hur man öppnar zip-filer på Android

Du behöver en filhanterarapp för att öppna ZIP-filer på Android. Vi kommer att använda Files by Google, som du kan installera det från Google Play om du inte redan har det installerat. Många andra filhanterarappar fungerar också på liknande sätt.

Hämta först Files by Google från Google Play Butik på din Android-enhet. Öppna sedan appen och leta reda på ZIP-filen du vill öppna. Om du laddade ner den komprimerade filen, leta efter en “Nedladdningar” mapp.

Ett popup-fönster visas när du trycker på ZIP-filen. Den visar innehållet tillsammans med alternativet att “Extrahera.” Varsågod och gör det.

Du’ se en förloppsindikator och sedan kommer dialogen att berätta för dig att filen har packats upp. Tryck på “Klart” att avsluta. Om du vill kassera ZIP-filen kan du markera “Ta bort ZIP-fil” medan du stänger popup-menyn.

Det är allt som behövs! De extraherade filerna kommer att finnas i en mapp med samma namn som ZIP-filen.

Så skapar du en ZIP-fil på Android

Android har inget inbyggt sätt att skapa ZIP-filer. Du måste använda en app från tredje part som kan göra detta. Det finns många där ute, men vi rekommenderar och kommer att använda “RAR” för detta. Du kan installera det från Google Play.

Öppna RAR och leta reda på filerna du vill zippa. Markera deras rutor för att välja dem.

Efter du&#8217 ;har valt alla filer, tryck på zip-ikonen—bunten av böcker med en plusikon—i det övre verktygsfältet.

Ge sedan ZIP-filen ett namn och välj “ZIP” som tillägget.

Som standard kommer ZIP-filen att skapas i den aktuella mappen. Tryck på “Bläddra” för att välja en annan plats.

Slutligen kan du också välj att ta bort originalfilerna efter att de är zippade genom att välja “Ta bort filer efter arkivering.” Tryck på “OK” när du är redo att zippa.

Du är klar! ZIP-filen kommer att skapas i mappen du valde.

Tack och lov är det mycket lättare att arbeta med ZIP-filer på Android-enheter nuförtiden. Det är fortfarande inte riktigt den sömlösa upplevelsen det är på en Mac, Windows PC, Chromebook eller till och med en iPhone. Det finns vissa saker som iPhone gör bättre än Android, och det finns saker som Android gör bättre än iPhone.

LÄS NÄSTA

  • › Så här replikerar du iOS 14-appbiblioteket på Android
  • › Så här får du Android-startskärmen att se ut som en iPhone
  • › VyprVPN-recension: Giftig eller defanged?
  • › Alienware’s RTX 4000 gaming bärbara datorer är nästan här
  • › Showtime går samman med Paramount+
  • › Hur mycket kostar smarta persienner?
  • › Vad du ska göra om din dator börjar brinna (och varför det händer)
  • › Dina enheter blir “kolmedvetna,” Men vad betyder det?