Himachal Police paper lek: CBI doorzoekt 50 plaatsen in 7 staten

0
38

Het Central Bureau of Investigation (CBI) heeft dinsdag huiszoekingen uitgevoerd op 50 locaties in zeven staten als onderdeel van haar lopende onderzoek naar twee zaken die verband houden met het vorig jaar gelekte vragenformulier voor de rekruteringstest van de politie in Himachal Pradesh.

De dienst had op 30 november 2022 twee FIR's geregistreerd, nadat ze een verzoek hadden ontvangen van de deelstaatregering om het onderzoek over te nemen van zaken die worden onderzocht door de staatspolitie.

Vragenformulier van schriftelijke test gehouden op 27 maart 2022, voor de posten van agent bij de politie van Himachal Pradesh, werd voor de datum gelekt door verschillende tussenpersonen verspreid over verschillende staten. Het incident kwam vorig jaar op 5 mei aan het licht en het onderzoek werd de volgende dag geannuleerd, gevolgd door de oprichting van een speciaal onderzoeksteam (SIT) op 7 mei. district van Bihar – van een drukpers had het vragenformulier in maart gelekt alvorens het aan de beschuldigden in de zaak te geven”, zei een officier.

“Tijdens onderzoek en controle van documenten, een goed georganiseerd netwerk van tussenpersonen gevestigd in Bihar, Uttar Pradesh, Himachal Pradesh, Delhi, Haryana, etc. kwamen naar voren”, zei een woordvoerder van het CBI.

Alleen abonneesVerhalenAlles bekijken

UPSC-sleutel – 1 februari 2023 : Weet over Economic Survey 2022-23, Amrit Kaa…

Budget's goede economie: geen schaduw van 2024, licht van fiscale voorzichtigheid…

Drie grote voordelen van de Uniebegroting 2023-24: capex, fiscaal voorzichtigheid en n…

Sprankelende zeedieren en wat ze speciaal maaktMaandelijks plan om toegang te krijgen tot Budget

“Er werden dinsdag huiszoekingen uitgevoerd in de districten Kangra, Una, Mandi, Hamirpur, Kullu, Shimla, Sirmour in Himachal Pradesh; Nalanda, Samastipur, Munger, Lakhisarai, Patna en Navada in Bihar; Haridwar en Dehradun in Uttarakhand; Pathankot in Punjab; Jaunpur, Varanasi, Gazipur en Lucknow in Uttar Pradesh; Rewari in Haryana en Delhi”, zei de woordvoerder.

Eerder werden drie gevallen geregistreerd door de staatspolitie in verband met het lek in Gaggal (Kangra), Arki (Solan) en op het CID-politiebureau in Bharari (Shimla).

Er waren maar liefst 1.87.476 sollicitaties ontvangen voor 1.334 posten van agent. Maar liefst 75.803 kandidaten hadden de fysieke test gekwalificeerd, waarvan 26.346 slaagden voor het schriftelijke examen.

Advertentie

Ongeveer 253 personen, waaronder de eigenaar van de drukpers, personeel, eigenaren van coachingcentra, agenten, familieleden van kandidaten, en kandidaten werden in de loop van het onderzoek gearresteerd door de SIT. Aanklachtformulieren tegen meer dan 150 verdachten werden ingediend bij de rechtbank.

Volgens het onderzoek van de staatspolitie waren meerdere bendes betrokken bij het lek en gewone overtreders, ingenieurs en mensen die werkzaam zijn bij de overheidsafdeling Spoorwegen en inkomstenbelasting behoorden tot de kingpins en agenten die de papieren lekten.

© The Indian Express (P) Ltd