Fra aske til fluelarver, nye ideer tar sikte på å gjenopplive gårdsjord

0
43

Ettersom ekstremvær og menneskelig aktivitet forringer verdens dyrkbare land, ser forskere og utviklere på nye og stort sett uprøvde metoder for å redde jord til landbruket.

Et selskap injiserer flytende leire i California-ørkenen for å fange opp fuktighet og hjelpe frukt til å vokse, mens en annen i Malaysia forsterker jorda med avføring fra fluelarver. I et drivhus i Nova Scotia legger den kanadiske forskeren Vicky Levesque til biokull – de brente rester av planter og treavfall – jord for å hjelpe epler til å vokse bedre.

Langt etablerte jordvernteknikker, som å dyrke mindre og så avlinger utenom sesongene, viser seg ikke å matche hyppigere tørker, flom og ekstreme temperaturer. Jorderosjon tømmer skittens evne til å produsere mat, og kan føre til et tap på 10 % i global avlingsproduksjon innen 2050, ifølge FNs mat- og landbruksorganisasjon.

Nyhet “jordendring” løsninger, som forbedrer de fysiske egenskapene til jord, kan utfylle de tradisjonelle måtene — hvis de viser seg lønnsomme og effektive.

Subscriber Only StoriesSe alle

UPSC Key- 1. februar 2023: Know about Economic Survey 2022-23, Amrit Kaa…

Budsjettets gode økonomi: Ingen skygge av 2024, lys av finanspolitisk forsiktighet…

Tre store fordeler fra Union Budget 2023-24: Capex, finanspolitisk forsiktighet og n…Glimrende sjødyr og hva som gjør dem spesielle Månedlig plan for å få tilgang til budsjett Les også |'Nitratradikaler' gjør sannsynligvis luftforurensning verre i Kina, India

Biokull, flytende leire og fluelarver er i begrenset kommersiell produksjon. Utviklingen av slike løsninger har akselerert de siste årene ettersom jordforringelsen forverret seg, sa Ole Kristian Sivertsen, administrerende direktør i flytende leireselskapet Desert Control, som gjorde sitt første kommersielle salg i desember.

Bayer AG, verdens største frøselskap, er blant selskapene som ser på nye måter å regenerere jord gjennom Leaps by Bayer, deres risikokapitalenhet, sa Matthias Berninger, Bayers leder for bærekraft.

Bayer og andre selskaper jobber allerede med ikke-kjemiske måter å tilføre næringsstoffer til avlinger som å legge til mikrober i jord, men produkter rettet mot å regenerere jordbruksland går lenger. Noen, som flytende leire og biokull, tilfører næringsstoffer samtidig som de forbedrer bakkens evne til å holde på vann, og krever færre påføringer enn gjødsel.

Annonse

“Vi har virkelig begynt å fokusere på jord på måter vi tradisjonelt ikke ville ha gjort,” sa Berninger i et intervju.
Dark Earths

Biochar er et kunstig middel for å lage et karbonrikt produkt for å øke jordsmonnet, modellert etter eksepsjonelt fruktbare flekker av Amazonas regnskog kalt “Dark Earths& #8221; som ble produsert over tid som et biprodukt av matlaging, nedbrytning av dyr og gjødsel.

Les også |Forskere utvikler metode for å konvertere plast til nyttig biokull

Biokull kan være en “stor mulighet” for å fange planteopprettholdende karbon i jorda, sa Levesque og la til at biokull også fungerer som en vannsvamp.

Annonse

Forskingen hennes, som startet i 2012, har vist at leirjord behandlet med biokull slipper ut drastisk mindre lystgass, gagner atmosfæren og fanger mer karbon i bakken der det kan øke planteveksten.

Noen typer biokull økte utbyttet av drivhustomater og paprika med henholdsvis 32 % og 54 %, mens de krever mindre gjødsel, på grunn av biokull som stimulerer til reproduksjon av bakterier som gagner planteveksten.

Mer forskning er imidlertid nødvendig. , før forskerne vet hvor effektivt biokull kan regenerere forskjellige typer jordsmonn rundt om i verden, sa hun.

Les også |Jordens ozonlag er på vei til å gjenopprette seg fullstendig om fire tiår

Norge-baserte Desert Control har brukt 18 år og 25 millioner dollar på å utvikle flytende leire for å øke jordsmonnet. I fjor injiserte den produktet sitt i en del av amerikansk ørken, der leiren binder seg med sand for bedre å holde på vann og næringsstoffer.

Foreløpige data fra et femårig forsøk viste at i sand behandlet med leire, var romaine salathjerter i gjennomsnitt 21-53 % større enn romaine dyrket under samme forhold uten leire, sa Robert Masson, en tjenestemann ved University of Arizona’ s Yuma County Cooperative Extension, som dyrket plantene.

Annonse

I november signerte Desert Control en kontrakt på $182 000 med Limoneira Company, som i første omgang vil bruke flytende leire til 4000 trær på to av sine sitrusfarmer i tørken -rammede delstater California og Arizona. Avhengig av resultatene, har Limoneira til hensikt å utvide applikasjonen i fjerde kvartal.

Hver applikasjon varer i opptil fem år.

“Dekkeavlinger og ingen jordbearbeiding er god praksis, men de er langt fra nok,” sa Sivertsen.

Annonse

I Malaysia produserer Nutrition Technologies “jordforbedringsmidler” fra frass – avfallet og huden til Black Soldier Fly-larver. Kompostert frass førte til en økning på 12 % i plantenærende jordorganisk materiale, noe som ellers avtar over tid, ifølge selskapets forskning.

Nutrition Technologies, som startet i 2015, selger en gjennomsnittlig 200 tonn frass månedlig i Malaysia, hovedsakelig til bønder som bruker det på bladgrønt, agurk og frukt, sa Martin Zorrilla, selskapets teknologisjef.

Annonse

Selskapet samlet inn 20 dollar millioner i september, den siste finansieringsrunden.

Mens de fleste malaysiske gjødselprodusenter nå selger frass, er volumene fortsatt for lave til å trekke oppmerksomheten til globale landbruksselskaper, sa Zorrilla.

“Til syvende og sist er jord et levende system, som er en grunn til at det tar naturlige prosesser så lang tid å bygge jord og hvorfor det er så lett å miste det,” sa han.