Forventer nedgang i indisk økonomi til 6,1 % i 2023 fra 6,8 % i 2022, sier IMF

0
39

Det internasjonale pengefondet (IMF) sa tirsdag at det forventer en viss nedgang i den indiske økonomien neste regnskapsår og anslår veksten til 6,1 prosent fra 6,8 prosent i løpet av den nåværende regnskapsavslutningen 31. mars.

IMF slapp tirsdag januaroppdateringen av World Economic Outlook, ifølge hvilken den globale veksten anslås å falle fra anslått 3,4 prosent i 2022 til 2,9 prosent i 2023, og deretter stige til 3,1 prosent i 2024.

Også Les |IMF løfter 2023-vekstprognosen for gjenåpning av Kina, styrke i USA, Europa

“Vekstprognosene våre for India er faktisk uendret fra oktoberutsiktene våre. Vi har 6,8 prosent vekst for dette gjeldende regnskapsåret, som varer til mars, og deretter forventer vi en nedgang til 6,1 prosent i regnskapsåret 2023. Og det er i stor grad drevet av eksterne faktorer,” Pierre-Olivier Gourinchas, sjef Økonom og direktør ved IMFs forskningsavdeling fortalte reportere her.

“Veksten i India er satt til å synke fra 6,8 prosent i 2022 til 6,1 prosent i 2023 før den tar seg opp til 6,8 prosent i 2024, med robust innenlandsk etterspørsel til tross for ekstern motvind», sa IMFs World Economic Outlook-oppdatering.

Subscriber Only StoriesView All

Etter å ha målrettet fattige på landsbygda og i byer, et 2024-signal: Middelklassens ma…

Chhattisgarh: Hvordan mohalla-klasser og nettøkter hjalp studenter tid…

Delhi konfidensielt: under budsjett tale, Nirmala Sitharaman’s slip…

Neelkanth Mishra skriver: I turbulente tider er Budget 2023 en god start…Månedlig plan for å få tilgang til budsjett

I følge rapporten forventes veksten i fremvoksende og utviklende Asia å øke i 2023 og 2024 til henholdsvis 5,3 prosent og 5,2 prosent etter den dypere enn ventet nedgangen i 2022 til 4,3 prosent som kan tilskrives Kinas økonomi.

Forklart |Udit Misra skriver: Viktige ting fra IMFs siste World Economic Outlook-oppdatering

Kinas reelle BNP-nedgang i fjerde kvartal 2022 innebærer en nedgradering på 0,2 prosentpoeng for 2022-veksten til 3,0 prosent — første gang på mer enn 40 år med Kinas vekst under det globale gjennomsnittet. Veksten i Kina anslås å stige til 5,2 prosent i 2023, noe som gjenspeiler raskt forbedret mobilitet, og å falle til 4,5 prosent i 2024 før den legger seg på under 4 prosent på mellomlang sikt midt i fallende forretningsdynamikk og langsom fremgang i strukturreformer.

“Samlet sett vil jeg påpeke at fremvoksende markedsøkonomier generelt og utviklingsøkonomier allerede ser ut til å være på vei oppover. Vi har en liten økning i veksten for regionen fra 3,9 prosent i 2022 til 4 prosent i 2023,” sa Gourinchas.

Annonse

“Et annet relevant poeng her er at hvis vi ser på både Kina og India sammen, står de for omtrent 50 prosent av verdensveksten i 2023. Så et veldig betydelig bidrag,” sa han.

“Jeg vil si, vi hadde et positivt syn på India i oktober-prognosen vår. Det positive synet er stort sett uendret,” sa Gourinchas som svar på et spørsmål.

I et blogginnlegg skrev han at India fortsatt er et lyspunkt. Sammen med Kina vil det stå for halvparten av den globale veksten i år, mot bare en tiendedel for USA og euroområdet til sammen, la han til.

Annonse forklart |Indias økonomi i 2023: Håp, utfordringer og mye av usikkerhet

For avanserte økonomier vil nedgangen være mer uttalt, med en nedgang fra 2,7 prosent i fjor til 1,2 prosent og 1,4 prosent i år og neste år. Ni av 10 avanserte økonomier vil sannsynligvis bremse opp, sa Gourinchas.

USA’ veksten vil avta til 1,4 prosent i 2023 ettersom renteøkninger fra Federal Reserve jobber seg gjennom økonomien. Forholdene i euroområdet er mer utfordrende til tross for tegn på motstandskraft mot energikrisen, en mild vinter og sjenerøs finansiell støtte, sa han.

«Med den europeiske sentralbankens innstramming av pengepolitikken, og et negativt sjokk for bytteforhold – på grunn av økningen i prisen på importert energi – forventer vi at veksten vil bunne ut på 0,7 prosent i år», skrev Gourinchas.

Express Opinion |Hvordan India kan fortsette å vokse midt i en global økonomisk nedgang

Inflasjonen i India forventes å komme ned til 5 % i 2023 og 4 % i 2024, sier IMF

< p>Inflasjonen i India forventes å gå ned fra 6,8 prosent i inneværende regnskapsår som slutter 31. mars til 5 prosent neste regnskapsår, og deretter synke ytterligere til 4 prosent i 2024, sa Det internasjonale pengefondet (IMF) tirsdag.
“Inflasjonen i India som i andre land forventes å gå ned fra 6,8 prosent i 2022 til 5 prosent i 2023 og deretter 4 prosent mot målet i 2024,” sa Daniel Leigh, avdelingssjef, forskningsavdelingen i IMF til journalister her .

Annonse

“Det reflekterer delvis sentralbankens handlinger,” la han til, ifølge World Economic Outlook-oppdateringen utgitt av IMF på tirsdag, forventes omtrent 84 prosent av landene å ha lavere overskrift (konsumprisindeks) inflasjon i 2023 enn i 2022.

Global inflasjon er satt til å falle fra 8,8 prosent i 2022 (årlig gjennomsnitt) til 6,6 prosent i 2023 og 4,3 prosent i 2024 — over pre-pandemi (2017–19) nivåer på rundt 3,5 prosent, heter det.

Annonse Express Redaksjonell |Selv om India vil være blant de raskest voksende økonomiene i verden, må feillinjer adresseres

Den anslåtte desinflasjonen reflekterer delvis fallende internasjonale drivstoff- og råvarepriser som ikke er drivstoff på grunn av svakere global etterspørsel. Det reflekterer også de avkjølende effektene av pengepolitikkstrammere på underliggende (kjerne)inflasjon, som globalt forventes å synke fra 6,9 prosent i fjerde kvartal 2022 (år over år) til 4,5 prosent innen fjerde kvartal 2023, sa IMF. .

“Desinflasjon vil likevel ta tid: innen 2024 vil anslått årlig gjennomsnittlig overskrift og kjerneinflasjon fortsatt være over pre-pandeminivåene i 82 prosent og 86 prosent av økonomiene,” heter det.

Annonse

I avanserte økonomier anslås årlig gjennomsnittlig inflasjon å synke fra 7,3 prosent i 2022 til 4,6 prosent i 2023 og 2,6 prosent i 2024 — over målet i flere tilfeller. I fremvoksende markeder og utviklingsøkonomier faller den anslåtte årlige inflasjonen fra 9,9 prosent i 2022 til 8,1 prosent i 2023 og 5,5 prosent i 2024, over gjennomsnittet på 4,9 prosent før pandemien (2017–19), sa IMF.

< p>I lavinntektsutviklingsland anslås inflasjonen å avta fra 14,2 prosent i 2022 til 8,6 prosent i 2024 — fortsatt høy, men nær gjennomsnittet før pandemien, heter det videre.

I et blogginnlegg skrev Pierre-Olivier Gourinchas, sjeføkonom og direktør, forskningsavdelingen i IMF, at global inflasjon er forventet å avta i år, men til og med innen 2024, vil anslått gjennomsnittlig årlig overskrift og kjerneinflasjon fortsatt være over pre-pandeminivåene i mer enn 80 prosent av landene.

“Inflasjonsnyhetene er oppmuntrende, men kampen er langt fra vunnet. Pengepolitikken har begynt å bite, med en nedgang i nybyggingen av boliger i mange land. Likevel forblir inflasjonsjusterte renter lave eller til og med negative i euroområdet og andre økonomier, og det er betydelig usikkerhet om både hastigheten og effektiviteten av pengeinnstramminger i mange land,» sa Gourinchas.