Doval ontmoet Sullivan, zegt dat ideeën moeten worden omgezet in acties

0
54

Nationaal veiligheidsadviseur Ajit Doval ontmoette zijn Amerikaanse tegenhanger Jake Sullivan in Washington DC en benadrukte de noodzaak om “intenties en ideeën om te zetten in acties en specifieke resultaten door gerichte stappen op een tijdgebonden manier”, aldus bronnen.

Doval is in de VS om deel te nemen aan de eerste dialoog op hoog niveau over technologiepartnerschap, genaamd Initiative on Critical and Emerging Technologies (iCET).

Aangekondigd tijdens de bilaterale gesprekken van de Amerikaanse president Joe Biden en premier Narendra Modi in mei vorig jaar in Tokio, wordt de iCET geleid door de Nationale Veiligheidsraden van beide landen.

Het richt zich op het versterken van de Amerikaanse India's partnerschap op het gebied van technologieën die de wereldwijde groei zullen stimuleren, versterken de ontwikkeling van beide landen. economisch concurrentievermogen en gedeelde nationale veiligheidsbelangen beschermen.

Alleen abonnees VerhalenAlles bekijken

Uniebegroting 2023 | Na zich te hebben gericht op de armen op het platteland en in de steden, een signaal voor 2024: …

Chhattisgarh: hoe mohalla-lessen en online sessies scholieren hielpen om…Begroting gezondheidszorg: 157 nieuwe hogescholen voor verpleegkunde op komst, drive to end si…

Delhi vertrouwelijk: tijdens begrotingstoespraak, Nirmala Sitharaman’s slip…Maandelijks plan om toegang te krijgen tot Budget

Voorafgaand aan de bijeenkomst namen de twee NSA's deel aan een rondetafel georganiseerd door de US-India Business Council (USIBC) van de Amerikaanse Kamers van Koophandel.

“iCET gaat over veel meer dan technologische samenwerking; het is een platform om onze strategische convergentie en beleidsafstemming te versnellen,' zei Sullivan.

Tijdens de rondetafelbijeenkomst, die onder andere werd bijgewoond door minister van Handel Gina Raimondo, belichtte Sullivan het werk dat voor beide regeringen in het verschiet ligt.

Advertentie

Hij zei dat de regeringen van de VS en India een “lijst met primeurs” willen opstellen, “primeurs in het wegnemen van barrières – aan beide kanten – om meer ambitie voor jullie allemaal mogelijk te maken”. “Secretaris van Koophandel @GinaRaimondo en NSA's Ajit Doval en Jake Sullivan @JakeSullivan46 ontmoetten vertegenwoordigers uit de industrie, de academische wereld & opinieleiders bij RoundTable on Critical and Emerging Technologies georganiseerd door USIBC @USChamber. Gedetailleerde disc.over het bouwen van een India-VS vertrouwd partner-ecosysteem”, tweette de Indiase ambassade in de VS.

Sullivan benadrukte hoe iCET de VS zal versnellen' strategisch technologiepartnerschap met India en de voortgang van de twee landen’ gedeelde democratische waarden. Hij erkende ook de cruciale rol die bedrijven, docenten en investeerders spelen en drong er bij de aanwezigen op aan ambitieus te zijn bij het verdiepen van de bilaterale zakelijke en academische banden. Hij beweerde dat hij met Doval zou samenwerken om de barrières aan beide kanten weg te nemen.

Sullivan en Doval zullen elkaar dinsdag ontmoeten in het Witte Huis, samen met hun machtige delegaties, voor de inaugurele iCET-dialoog.

Advertentie

Een USIBC-verklaring zei dat Doval en India's ambassadeur in de VS, Taranjit Singh Sandhu, de opmerkelijke capaciteit van India voor technologische ontwikkeling en absorptie benadrukten, en benadrukten het gebruik van technologie door India niet alleen om economische groei mogelijk te maken, maar ook als instrument voor sociale integratie.

Zowel Doval als Sandhu prezen de lancering van de iCET, gezien de natuurlijke complementaire sterke punten van de Indiase en Amerikaanse economieën en de groeiende strategische convergentie tussen de twee landen.

Doval ontmoette ook de Amerikaanse voorzitter van de gezamenlijke stafchefs, generaal Mark Milley, en hield een “vruchtbare” discussie over verschillende aspecten van de bilaterale samenwerking tussen India en de VS.

(Met PTI-input uit Washington DC)

© The Indian Express (P) Ltd