Digitale infrastructuur kan 60-100 basispunten toevoegen aan de groei van het bbp: CEA Nageswaran

0
67

De digitale openbare infrastructuur (DPI) van India, die platformen als Aadhaar, de Unified Payments Interface (UPI) en het accountaggregatornetwerk omvat, kan ongeveer 60-100 basispunten (bps) toevoegen aan de potentiële groei van het BBP van het land. zei hoofdeconomisch adviseur V Anantha Nageswaran dinsdag.

“Er is veel gerechtvaardigd optimisme over de digitale openbare infrastructuur van India. De digitale infrastructuur kan de tot nu toe uitgesloten secties helpen een eerlijke kans te krijgen op toegang tot nationale en internationale markten”, zei Nageswaran bij de presentatie van de economische enquête voor 2022-23 die in het parlement is ingediend.

Lees ook |Economic Survey 2022-23: Survey banken op fiscale discipline en hogere investeringen om groei te stimuleren

Volgens de enquête waren betalingen via UPI goed voor meer dan de helft van alle digitale transacties in India in FY22 (2021-22).

“In FY22 was UPI goed voor 52 procent van de totale 8.840 crore financiële digitale transacties met een totale waarde van Rs 126 lakh crore', aldus de enquête.

Alleen abonneeverhalenBekijk alles

Japanse literaire gigant Haruki Murakami publiceert na zes jaar nieuwe roman

Uniebegroting 2023 | Na gericht te zijn op armen op het platteland en in de stad, een signaal voor 2024: …

Chhattisgarh: Hoe mohalla-lessen en online sessies studenten hielpen…

Begroting gezondheidszorg: 157 nieuwe hogescholen voor verpleegkunde op komst, rijden tot einde si… Maandelijks abonnement om toegang te krijgen tot Budget

Tussen FY19-22 (kalenderjaar) groeiden UPI-transacties met 121 procent in waarde en 115 procent in volume, aldus de enquête. In december 2022 bereikte UPI zijn hoogste punt ooit met 782 crore-transacties ter waarde van Rs 13 lakh crore.
De Economic Survey zei ook dat UPI 2.922 crore transacties van contactloze verkopers had verwerkt met een totale waarde van meer dan Rs 21,7 lakh crore in de eerste negen maanden van FY23 (2022-23). In december 2022 waren meer dan 380 banken onderdeel geworden van UPI, tegen 35 in december 2017.

Ook in Explained |Why benadrukte de Economic Survey de ‘diepgewortelde inflatie’ en ‘afschrijvende roepie’ als risico's voor de groei

Het onderzoek benadrukte het toenemende aantal digitale transacties dat in het land wordt gedaan en zei dat het land een fintech-adoptiepercentage van 87 procent had bij het publiek, vergeleken met het wereldwijde gemiddelde van 64 procent, waardoor India de op twee na grootste markt voor dergelijke transacties is. transacties na de VS en China.

“In 2009 had slechts 17 procent van de volwassenen in India een bankrekening, 15 procent gebruikte digitale betalingen, 1 op de 25 had een uniek identiteitsbewijs en ongeveer 37 procent had een mobiele telefoon. Vandaag de dag hebben deze aantallen een snelle stijging gekend – de teledichtheid heeft bereikt tot 93 procent, meer dan een miljard mensen hebben een digitaal identiteitsbewijs, meer dan 80 procent heeft bankrekeningen en vanaf 2022 meer dan 600 crore aan digitale betalingen transacties worden per maand voltooid', aldus de enquête.

Advertentie

Onder het digitale identiteitssysteem Aadhaar, dat in 2009 werd gelanceerd, werden vanaf november 2022 ongeveer 135,2 crore Aadhaar-nummers gegenereerd, waarbij 8.621 crore-authenticaties werden uitgevoerd via Aadhaar en 1.350 crore eKYC-transacties. 75,3 crore-inwoners hebben hun Aadhaar gekoppeld aan bonkaarten om gebruik te maken van rantsoen, terwijl 27,9 crore-bewoners hun Aadhaar hebben gekoppeld aan kookgasaansluitingen om LPG-subsidies te ontvangen, aldus de enquête.

Lees ook |Capex-geleide groei om dierlijke geesten terug te brengen , helpen bij het beheren van schulden: Economisch onderzoek

Ongeveer 75,4 crore-bankrekeningen zijn gekoppeld aan Aadhaar en 1.549,8 crore-transacties hebben plaatsgevonden via Aadhaar Enabled Payment Systems (AePS). Meer dan 300 centrale regelingen en meer dan 700 Direct Benefit Transfer (DBT) -regelingen van verschillende deelstaatregeringen gebruiken Aadhaar voor de gerichte levering van financiële diensten, subsidies en voordelen aan burgers. Meerdere grote centrale regelingen, waaronder PAHAL en MGNREGS hebben tot november 2022 meer dan Rs 7.66.055,9 crore betaald via meer dan 1.010 crore succesvolle transacties, aldus de enquête.

De enquête merkte op dat de creatie van digitale identiteiten zoals Aadhar, registratie van ongeorganiseerde werknemers op het e-shram-portaal, straatverkopers op SVANidhi, belastingbetalende bedrijven op GSTN en MSME's op het Udayam-portaal, een belangrijke rol heeft gespeeld bij de opname van deze groepen vallen onder het formele economische net.

Advertentie

“Ter illustratie kunnen we nu volgen dat van de 1,27 crore-ondernemingen die op de Udyam Portal zijn geregistreerd, meer dan 93.000 micro-ondernemingen zijn uitgegroeid tot kleine ondernemingen , en 10.000 kleine ondernemingen zijn de afgelopen twee jaar middelgrote ondernemingen geworden”, aldus de enquête.

Lees ook |Sterke groei in de landbouw leidde tot een YoY-dip in de maandelijkse vraag naar MGNREGS

“Het creëren van een identiteit heeft ook de toegang tot formeel krediet voor veel van deze groepen vereenvoudigd en mogelijk gemaakt. Meer dan 32,7 lakh straatverkopers hebben gebruik gemaakt van een eerste lening van Rs 10.000 onder de PM SVANidhi Scheme, en hiervan hebben meer dan 6,9 lakh gebruik gemaakt van een tweede lening van Rs 20.000. Bovendien hebben digitale systemen zoals het Goods and Services Tax Network (GSTN) en het e-Way Bill-systeem de formalisering van zakelijke transacties mogelijk gemaakt. Het toenemende aantal GST-betalers, van 70 lakh in 2017 tot meer dan 1,4 crore in 2022, duidt op de uitbreiding van formele bedrijven”, voegde het eraan toe.

Met de nadruk op het gereguleerde systeem voor het delen van gegevens van de Reserve Bank of India, de rekening aggregator raamwerk, de enquête zei dat meer dan 1,1 miljard bankrekeningen nu in aanmerking komen om gegevens te delen onder het netwerk, en ongeveer 3,8 miljoen gebruikers hebben met succes gegevens gedeeld via het platform.

“Met 23 banken aan boord om het Account Aggregator-framework, komen meer dan 1,1 miljard bankrekeningen in aanmerking om gegevens te delen op AA…3,3 miljoen gebruikers hebben hun rekeningen gekoppeld aan het AA-framework, waarvan 3,28 miljoen gebruikers met succes gegevens hebben gedeeld via AA,” aldus de enquête.

In december 2022 zijn 27 financiële instellingen live gegaan op het accountaggregatornetwerk, waaronder alle 12 banken in de publieke sector, 10 banken in de particuliere sector, een kleine financiële bank en vier levensverzekeringsmaatschappijen, aldus de enquête.

p> © De Indian Express (P) Ltd