Delhi Konfidentiellt: Advokat, alltid

0
35

Gamla vanor, säger de, dör hårt. Chief Justice of India D Y Chandrachud talade i måndags till Indiens före detta justitieminister K K Venugopal, som dök upp inför honom i ett ärende, som herr advokat, bara för att snabbt och korrekt inse lappen. “Förlåt, jag säger advokat. En gång en advokat, alltid en advokat, sa CJI skrattande medan Venugopal också svarade med ett leende.

Den senioradvokaten var den 15:e åklagaren för Indien och ockuperade det höga konstitutionella kontoret från den 1 juli, 2017 till 30 september 2022.

Datum med hirs: Unionens vetenskapsminister Jitendra Singh lanserade den indiska regeringens första “hirskalender” på CSIR-NPL campus i Delhi på måndagen. En välkänd diabetolog själv, Singh har designat skrivbordskalendern själv, säger hans nära medhjälpare, och tillägger att varje sida har ett citat av premiärminister Narendra Modi om hirs.

Kalendern är mer som ett miniuppslagsverk om spannmålskornen med svar på vanliga frågor, information om dess näringsvärde och hur den hjälper till att bekämpa sjukdomar. På baksidan av varje sida finns hirsrecept.

Berättelser endast för prenumeranterVisa alla

UPSC Key- 1 februari 2023: Know about Economic Survey 2022-23, Amrit Kaa…

Budgetens goda ekonomi: Ingen skugga av 2024, ljuset av finanspolitisk försiktighet…

Tre stora uttag av unionens budget 2023-24: Capex , skattemässig försiktighet och n…

Skintillerande havsdjur och vad som gör dem speciella Månadsplan för att få tillgång till budget

En unik gåva: G20-arbetsgruppen för sysselsättning under arbetsministeriet har kommit på ett nytt sätt att marknadsföra indiska produkter bland forumdelegaterna. Ministeriet har beslutat att gåva produkter från regeringens ‘Ett distrikt, en produkt’ program till deltagarna.

Handels- och industriministeriet i december förra året hade identifierat en produkt från varje distrikt i landet för att uppmuntra dess tillverkning och marknadsföring. Syftet är att uppmuntra entreprenörskap på landsbygden, driva på den ekonomiska tillväxten i distriktet och driva på sysselsättningen. Produkterna har ett brett utbud — från hantverk till matvaror.

© The Indian Express (P) Ltd