Delhi Confidential: nieuw parlementsgebouw bijna klaar, parlementsleden worden emotioneel tijdens gezamenlijke zitting in Central Hall

0
61

Herinneringen verzamelen: nu de autoriteiten hun vertrouwen uitspreken dat het nieuwe parlementsgebouw binnenkort klaar zal zijn en dat de zittingen daarnaartoe zullen worden verplaatst, waren veel leden een beetje emotioneel in de Centrale Hal op dinsdag. Ervan uitgaande dat het de laatste keer was dat ze voor een gezamenlijke sessie in de centrale hal zaten, herinnerden veel leden zich hun ervaringen in het oude gebouw.

Het ging wat gehaaster voor Agatha Sangma, Lok Sabha-parlementslid van Tura, Meghalaya. Nu haar staat op 27 februari naar de parlementsverkiezingen gaat, keert Sangma woensdag terug naar haar kiesdistrict. Ze heeft verschillende foto's genomen vanuit haar stoel om haar herinneringen aan het gebouw levend te houden.

Budgetwagen: Aangezien dit de laatste volledige begroting is vóór de algemene verkiezingen van volgend jaar, wil de BJP er het maximale uit halen. Partijvoorzitter JP Nadda heeft daarom een ​​negenkoppige commissie gevormd om tussen 1 en 12 februari een campagne te voeren voor discussie over de begroting van de Unie. Sushil Kumar Modi, voormalig plaatsvervangend CM van Bihar, is benoemd tot voorzitter van de commissie .

De commissie hield dinsdag haar eerste vergadering en besloot persconferenties en conferenties te houden in 50 centra, waaronder alle hoofdsteden van de staat, in het hele land. Het idee achter de campagne is om de boodschap van de begroting naar de massa te brengen.

Subscriber Only StoriesAlles bekijken

Japanse literaire gigant Haruki Murakami publiceert na zes jaar nieuwe roman

Uniebegroting 2023 | Na zich te hebben gericht op de armen op het platteland en in de steden, een signaal voor 2024: …

Chhattisgarh: Hoe mohalla-lessen en online sessies scholieren hielpen om…

Begroting gezondheidszorg: 157 nieuwe hogescholen voor verpleegkunde op komst, einde si… Maandelijks plan om toegang te krijgen Budget

Reel deal: Na de lancering van haar nieuwe kiezersbewustzijnslied — 'Main Bharat Hoon' — op 25 januari, probeert de verkiezingscommissie nu jonge kiezers ertoe te brengen maak Instagram-reels met het nummer. Het lied werd in 12 talen gezongen door bekende artiesten en in de videoclip zijn topfilmsterren te zien.

Dinsdag nam de EC contact op met volgers op sociale media en vroeg hen om hun eigen reels te maken met het lied en het taggen van de EC-rekening. Dit, zo zei het, zal het bewustzijn van de “waarde van één stem” helpen verspreiden.

© The Indian Express (P) Ltd