De scheepsbouwindustrie had het potentieel om de bijdrage van de industrie en de dienstensector aan het nationale bbp te vergroten: economisch onderzoek 2023

0
55

De strategisch belangrijke scheepsbouwindustrie – die een rol speelt in energiezekerheid, nationale defensie en de ontwikkeling van de zware machinebouw – heeft het potentieel om de bijdrage van de industrie en de dienstensector aan het nationale bbp, de economische Enquête 2023, dinsdag gepubliceerd.

“Met zijn immense directe en indirecte banden met de meeste andere toonaangevende industrieën, zoals staal, aluminium, elektrische machines en uitrusting enz., en zijn enorme afhankelijkheid van infrastructuur en dienstensectoren van de economie, de scheepsbouwindustrie heeft het potentieel om de missie van een Atmanirbhar Bharat te versterken”, aldus het.

Het zei dat de scheepsbouwprojecten van de Indiase marine die momenteel op verschillende Indiase scheepswerven worden uitgevoerd, de vereiste impuls aan de industrie zullen geven.

“Met het doel om strategische onafhankelijkheid te bereiken in de scheepsbouw en de ontwikkeling van nichetechnologie, zijn er tot nu toe meer dan 130 IN-oorlogsschepen gebouwd op Indiase scheepswerven, en momenteel worden 41 van de 43 schepen en onderzeeërs gebouwd in verschillende openbare en particuliere sectoren. Indiase scheepswerven,' zei het, eraan toevoegend dat deze initiatieven, via verschillende kanalen, bijdragen aan economische groei en werkgelegenheid in het land.

Alleen abonneesVerhalenAlles bekijken

Uniebegroting 2023 | Na zich te hebben gericht op de armen op het platteland en in de steden, een signaal voor 2024: …

Chhattisgarh: hoe mohalla-lessen en online sessies scholieren hielpen om…

Begroting gezondheidszorg: 157 nieuwe hogescholen voor verpleegkunde op komst, drive to end si…< img src="https://images.indianexpress.com/2023/02/nirmala-1-1.jpg?resize=450,254" />

Delhi Confidential: tijdens begrotingstoespraak, slip van Nirmala Sitharaman …Maandelijks abonnement om toegang te krijgen tot Budget

De Economic Survey verklaarde verder dat de scheepsbouw met zijn banden met andere ondersteunende industrieën, waaronder staal, technische apparatuur, haveninfrastructuur, handel en scheepvaartdiensten, het potentieel heeft om een ​​collaboratief productie-ecosysteem te creëren.

“Het is Het is opmerkelijk dat een aanzienlijk deel van de toegevoegde waarde, ongeveer 65 procent, bij de constructie van een schip afkomstig is van fabrikanten van materialen, uitrusting en systemen aan boord”, aldus het.

Het zei dat de scheepsbouw in staat is om massale werkgelegenheid te genereren in afgelegen, kust- en plattelandsgebieden, waardoor de arbeidskrachten worden geabsorbeerd die migreren van landbouwactiviteiten naar productiefaciliteiten die zijn opgezet door scheepswerven en hun aanverwante industrieën.

Advertentie

“Bijvoorbeeld de onlangs opdracht gegeven aan INS Vikrant alleen al heeft ongeveer 500 mkmo's, 12.000 werknemers uit aanverwante industrieën en 2.000 scheepswerfmedewerkers in dienst genomen, “zei het.

Uit een studie uitgevoerd door de marine voor de bouw van zeven P17A-schepen blijkt dat ongeveer driekwart van de totale projectkosten van oorlogsschepen wordt terug in de Indiase economie geïnvesteerd.

“Deze investering wordt terug in de economie geploegd door inheemse inkoop van grondstoffen, ontwikkeling van apparatuur en systemen die aan boord van schepen zijn geïnstalleerd en andere mankrachtdiensten , “zei het.

Advertentie

Het zei dat een inheemse scheepvaart- en scheepsbouwindustrie ook vrachtrekeningen en forex-uitgaven kan verlagen, waardoor de lopende rekening wordt verminderd tekort.

© The Indian Express (P) Ltd