De Chinese provincie Sichuan beëindigt de wet die ongehuwde paren verbiedt om geboorteaangifte te doen

0
29

Te midden van zorgen over dalende vruchtbaarheidscijfers, heeft een grote Chinese provincie een wet afgeschaft die koppels verplicht om te trouwen om de geboorte van hun kinderen te registreren, meldden lokale media maandag.

De Gezondheidscommissie van de provincie Sichuan in het zuidwesten van China zei dat het het geboorteregistratieproces voor baby's vanaf 15 februari vereenvoudigt, meldde The Global Times uit Beijing. “De nieuwe verordening heeft de beperkingen opgeheven op de vraag of mensen moeten trouwen voordat ze de geboorte van hun kinderen kunnen aangeven en het aantal kinderen dat ze kunnen krijgen, en bepaalt dat alle burgers die kinderen hebben hun geboorte moeten registreren,” ; stond er.

De stap komt weken nadat de Chinese bevolking voor het eerst in 60 jaar is gedaald. De regering van het land zei op 17 januari dat er in 2022 9,56 miljoen mensen in China zijn geboren, meer dan het dodental van 10,41 miljoen. Dit is het zesde achtereenvolgende jaar dat het aantal geboorten in het land is gedaald.

In de loop der jaren heeft Peking tal van beleidsmaatregelen uitgeprobeerd om zijn vrouwen aan te moedigen zich voort te planten, waaronder het opheffen van de controversiële eenkindpolitiek. Daarna ging het over op een beleid van twee kinderen per paar, voordat het in mei 2021 weer overging op een beleid van drie kinderen. t beleid — het zijn de hoge kosten van levensonderhoud en het opvoeden van kinderen.

Alleen abonneeverhalenBekijk alles

Uniebegroting 2023 | Na gericht te zijn op armen op het platteland en in de stad, een signaal voor 2024: …

Chhattisgarh: Hoe mohalla-lessen en online sessies studenten hielpen…Begroting gezondheidszorg: 157 nieuwe hogescholen voor verpleegkunde op komst, drive to end si…

Delhi vertrouwelijk: tijdens begrotingstoespraak, Nirmala Sitharaman's misstap… Maandelijks plan om toegang te krijgen tot begroting

Terwijl de beleidswijziging van Sichuan op gang kwam Na een controverse beweerde de provinciale overheid dat het niet bedoeld was om mensen aan te moedigen buitenechtelijke kinderen te krijgen, maar om ervoor te zorgen dat alleenstaande ouders dezelfde toegang hebben tot diensten als traditionele gezinnen, meldde The Global Times.

In zijn rapport zei The Guardian dat hoewel het reproductiebeleid van China ongehuwde vrouwen niet expliciet verbiedt om kinderen te krijgen, een bewijs van huwelijk vaak nodig is voor de ouders om toegang te krijgen tot gratis diensten zoals prenatale gezondheidszorg. hcare, salaris tijdens zwangerschapsverlof en baanbescherming.