20 ytor med hög beröring du bör rengöra dagligen

0
70
pegaziu

Så mycket som vi alla hatar att erkänna det, finns det mer än ett fåtal områden i hemmet som förbises på städdagen. Om dina bortglömda zoner råkar vara områden med hög beröring, kanske du vill skriva ner den här listan.

Från köksskåpets handtag till fjärrkontrollen som sitter på din soffa, det finns gott om ytor med hög beröring. som skulle kunna kräva en grundlig rensning.

Innehållsförteckning

Vad är ytor med hög beröring?
Kök
Vardagsrum< br>Badrum
Sovrum & Kontorsutrymmen

Vad är högtrycksområden?

Maridav/shutterstock.com

High-touch områden är ytor i hemmet som ofta berörs av ens händer. Centers for Disease Control (CDC) rekommenderar att du regelbundet rengör och desinficerar ytor med hög beröring.

För att minska spridningen av bakterier måste de angivna områdena rengöras och desinficeras så ofta som varje dag eller varannan dag. Innan du tar tag i din flaska med universalrengöringsmedel under diskbänken är det viktigt att du förstår dina rengöringsprodukter och hur de är formulerade.

Allrengöringsmedel för flera ytor är fantastiska för att skina upp dina diskar och ge ditt hem en fräsch doft, men de är inte avsedda att ta bort bakterier, och virus som desinficerande kemikalier gör det. Desinficerande sprayer är formulerade för att döda mikrober som kan göra dig sjuk, så att använda dessa på områden med hög beröring är avgörande.

Clorox desinficerande spray & Refill

Doft av citron och apelsinblom.

Amazon

15,34 USD
 

Clorox desinficerande dimma dödar upp till 99,9 % av bakterierna på ytor, inklusive virus som orsakar covid-19. Plus, den citrusiga doften gör att ditt hem doftar fräscht och härligt. Nå efter dessa när det är dags att torka bort de ofta hanterade platserna i ditt hem.

Kök

VIKTORIUS-73/Shutterstock.com

Köket är ett livligt rum där du hittar alla medlemmar i hushållet turas om att ta snacks och ständigt öppna skåp och kylskåpsdörrar. Du kanske inte tänker så mycket på det, men det finns massor av bakterier kvar i områden som du kanske inte tänker på.

RELATERATHåll ditt kök gnistrande rent med dessa bakteriedödande tips

Mellan kylskåpsdörrens handtag och apparater du älskar mest, vill du nå din desinficerande spray för dessa områden:

 • Kranhandtag: Det kan tyckas dumt att tänka, men din diskbänk, som är fylld med tvållödder, rymmer massor av bakterier. Kranhandtaget får speciellt mycket handkontakt, särskilt innan handtvätt sker.
 • Kylskåpsdörr: Från att ta snacks till att korskontaminera under matlagningssessionen, din kylskåpsdörr är dömd utan en vanlig spray och avtorkning.
 • Skåpshandtag: Vissa skåpsknoppar och skafferihandtag är berört mer än andra. Nyckeln är att hitta dina mest använda skåp och ge handtagen en snabb desinficerande spray och torka.
 • Vred på apparaten: Tänk på hur ofta du använder din ugn, brödrost och kaffebryggare. Om du använder dem dagligen kanske du också vill överväga att desinficera dem så ofta.
 • Mikrovågsdörr: Med allt det där nuking du gör under veckan, mikrovågsdörrens handtag och knappar är utan tvekan bakteriedrabbade.

MR .SIGA mikrofiberrengöringsduk

Utmärkt för rengöring av de flesta ytor i köket.

Amazon

14,99 USD
17,99 USD Spara 17 %

Vardagsrum

Zigres/Shutterstock.com

Köket kan vara den heta platsen för bakteriehänder, men det finns några få utvalda områden där bakterier verkar dröja kvar i vardagsrummet också. Innan du piska ut dina städmaterial, ta dig tid att städa i ordning rummet och organisera alla dina grejer först.

När ditt vardagsrum är rent och stökigt, kan du gå vidare till att desinficera några av de höga -Berör områden som behöver uppmärksamhet. De vanligaste platserna inkluderar:

 • Fjärrkontrollen: Hur många gånger om dagen tar du upp din fjärrkontroll för att titta på din favoritserie på Netflix? Spraya en fuktig trasa med desinfektionsmedel och torka sedan av den för att undvika att skada din fjärrkontroll.
 • Spelkontroller: Oavsett om du äger en Xbox, PlayStation eller någon annan spelkonsol vet du att dessa kontroller ofta berörs. Precis som fjärrkontrollen, spraya din handduk och torka sedan av enheten för att undvika att få någon vätska under knapparna.
 • Dörrhandtag på framsidan: Dörrhandtag är några av de områden som oftast berörs i hemmet, så se till att desinficera de inre och yttre handtagen ofta.
 • Ljusbrytare: Elektricitet och vätska blandas inte bra, så spraya inte direkt på dina ljusbrytare. Använd istället en fuktig trasa med desinfektionsspray och torka av strömbrytarna.
 • Räcke: Om du har en trappa i närheten, var noga med att torka av det där räcket då och då . Med tanke på att den är designad för handkontakt och stöd när du går upp och ner för trappan, kommer du att uppskatta att hålla den fri från bakterier för alla i hemmet.

RELATERATDe bästa desinfektionsservetterna du kan använda

Engångsservetter är praktiska i områden som vardagsrummet, där du bör undvika att spraya några av dessa ytor med hög beröring. Rengöringsmedel för flera ytor fräschar upp ytor samtidigt som de dödar upp till 99,9 % av bakterierna på föremål som fjärrkontroller, kontroller och ljusströmbrytare.

Clorox Desinfektionsservetter Value Pack

Döda enkelt bakterier utan att använda dina pappershanddukar.

Amazon

11,49 USD
14,99 USD Spara 23 %

Mål

12,99 USD
 

Badrum

Maridav/Shutterstock.com

Hembadrum får mycket aktivitet. Från familjemedlemmar till vänner och andra gäster som använder ditt badrum, du hittar massor av bakteriedränkta platser som behöver lite uppmärksamhet.

De fem bästa inkluderar:

 • Toaletthandtag: Toaletthandtaget vidrörs varje gång någon använder det, vanligtvis innan händerna tvättas. Nog sagt. Se till att du desinficerar platsen dagligen med en pappershandduk för engångsbruk.
 • Kranhandtag: Kranhandtaget är en annan plats som berörs innan händerna tvättas ordentligt med tvål och vatten. Se till att spraya och skrubba.
 • Duschhandtag: Det enklaste sättet att rengöra din dusch är att göra det medan du duschar. Följ den här hushållerskans geniala duschrengöringshack för att lysa upp kranens handtag och duschväggarna framåt.
 • Medicinskåp: Om du öppnar dörren till medicinskåpet ofta , bör du rengöra den lika ofta också.
 • Sminkdörrar: Du kan förmodligen komma undan med att rengöra dessa mer sällan än andra ytor med hög beröring, men desinficera åtminstone sminkdörrshandtag varje vecka.

OXO Good Grips Diskborste för tvåldispensering

Perfekt för att ge din dusch en bra skrubb.

Amazon

11,99 USD
 

Sängbadkar & Mer än

11,99 USD
 

Macy's

11,99 USD
 

Sovrum & Kontorsutrymme

Fotoduets/Shutterstock.com

Sovrum och hemmakontor behöver också särskild uppmärksamhet. För att hålla dina sovrum och hemmakontor fräscha och rena, börja med att göra i ordning ditt utrymme. När det väl är ordnat kan du gå vidare till att desinficera några av områdena med hög beröring.

 • Dörrhandtag: Dörrhandtag är några av de områden som oftast berörs i vilket hem som helst. Varje gång du går in i ett sovrum måste dörrhandtaget vidröras. Detsamma gäller garderobsdörrar. Se till att torka dem ordentligt.
 • Kommodens knoppar: På samma sätt som dörrhandtag och garderobsdörrar, om du öppnar dessa dagligen bör de förmodligen rengöras dagligen.

RELATERATHur du desinficerar din mus och tangentbord

 • Datormus: Datormusen får mycket handkontakt, men det är troligt att den inte desinficeras ofta. Använd en fuktig handduk med desinfektionsspray för att ta bort bakterier.
 • Datortangentbord: Det finns några olika sätt att rengöra ett tangentbord på en stationär dator, beroende på hur djup rengöring du planerar att göra. How-To Geek’s tutorial för rengöring av mus och tangentbord ger dig en grundlig översikt över hur du får uppgiften gjord.
 • Kontorsskrivbord: Ytan på ditt skrivbord bör desinficeras också regelbundet, särskilt om du äter vid skrivbordet ofta.

Weiman Electronic & Skärmdesinfektionsservetter

Desinficera din surfplatta, telefon och annan elektronisk utrustning på ett säkert sätt.

Amazon

16,98 USD
 

Ditt hem är fyllt med ytor med hög beröring som kan behöva särskild uppmärksamhet från din flaska med desinfektionsspray. Utöver den praktiska desinfektionskemikalien hittar du många virala rengöringsprodukter som fungerar bra i andra hemdelar.