20 High-Touch-gebieden die u dagelijks zou moeten schoonmaken

0
66
pegaziu

Hoe graag we het ook allemaal toegeven, er zijn meer dan een paar plekken in huis die over het hoofd worden gezien op de schoonmaakdag. Als uw vergeten zones high-touch gebieden zijn, wilt u misschien deze lijst opschrijven.

Van de handgrepen in de keukenkast tot de afstandsbediening op uw bank, er zijn tal van high-touch gebieden die een grondige schoonmaakbeurt kunnen gebruiken.

Inhoudsopgave

Wat zijn gebieden die veel worden aangeraakt?
Keuken
Woonkamer< br>Badkamers
Slaapkamers & Kantoorruimte

Wat zijn high-touch gebieden?

Maridav/shutterstock.com

High-touch gebieden zijn oppervlakken in huis die vaak met de handen worden aangeraakt. Centers for Disease Control (CDC) raadt aan oppervlakken die veel worden aangeraakt regelmatig te reinigen en te desinfecteren.

Om de verspreiding van ziektekiemen te verminderen, moeten die gespecificeerde gebieden zo vaak als elke dag of om de paar dagen worden gereinigd en gedesinfecteerd. Voordat u uw fles allesreiniger onder de gootsteen vandaan haalt, is het van essentieel belang dat u uw schoonmaakproducten begrijpt en weet hoe ze zijn samengesteld.

Allesreinigers voor meerdere oppervlakken zijn fantastisch om je toonbanken op te fleuren en je huis een frisse geur te geven, maar ze zijn niet bedoeld om bacteriën te verwijderen, en virussen zoals desinfecterende chemicaliën doen dat wel. Desinfecterende sprays zijn geformuleerd om microben te doden die je ziek kunnen maken, dus het is van cruciaal belang om deze te gebruiken op gebieden die vaak worden aangeraakt.

Clorox Desinfecterende Spray & Navulling

Geparfumeerd met citroen en oranjebloesem.

Amazon

$ 15,34
 

Clorox desinfecterende mist doodt tot 99,9% van de bacteriën op oppervlakken, inclusief virussen die COVID-19 veroorzaken. Bovendien laat de citrusgeur je huis fris en heerlijk ruiken. Grijp deze wanneer het tijd is om die veelgebruikte plekken in uw huis schoon te vegen.

Keuken

VIKTORIUS-73/Shutterstock.com

De keuken is een drukke ruimte waar je zult zien dat alle leden van het huishouden om de beurt snacks pakken en constant kasten en koelkastdeuren openen. Je denkt er misschien niet zo vaak over na, maar er blijven heel veel ziektekiemen rondhangen in gebieden waar je misschien niet aan denkt.

GERELATEERDHoud je keuken brandschoon met deze kiemdodende tips

Tussen de handgreep van de koelkastdeur en de apparaten waar je het meest van houdt, wil je je desinfecterende spray pakken voor deze gebieden:

 • Kraanhandgreep: Het lijkt misschien gek om te denken, maar je gootsteen, die gevuld is met zeepsop, bevat veel ziektekiemen. De kraanhandgreep krijgt specifiek veel handcontact, vooral voordat de handen worden gewassen.
 • Koelkastdeur: Van het pakken van snacks tot kruisbesmetting tijdens je kooksessie, je koelkastdeur is gedoemd zonder regelmatig te sproeien en schoon te vegen.
 • Kasthandgrepen: Sommige kastknoppen en pantryhandgrepen zijn raakten meer dan anderen. De sleutel is om je meest gebruikte kasten te vinden en de handgrepen snel te desinfecteren door te sprayen en af ​​te vegen.
 • Apparaatknoppen: Bedenk hoe vaak u uw oven, broodrooster en koffiezetapparaat gebruikt. Als je ze dagelijks gebruikt, kun je overwegen ze zo vaak te desinfecteren.
 • Microgolfdeur: Met al dat geknoei dat je doordeweeks doet, zijn de deurklink en knoppen van de magnetron zijn ongetwijfeld besmet met bacteriën.

MR .SIGA microvezeldoek

Geweldig voor het reinigen van de meeste oppervlakken in de keuken.

Amazon

$ 14,99
$ 17,99 Bespaar 17%

Woonkamer

Zigres/Shutterstock.com

De keuken is misschien wel de hotspot voor kiemende handen, maar er zijn ook een paar geselecteerde plekken waar ziektekiemen in de woonkamer lijken te blijven hangen. Neem de tijd om de kamer op te ruimen en al je spullen te ordenen voordat je je schoonmaakspullen tevoorschijn haalt.

Zodra je woonkamer schoon en opgeruimd is, kun je doorgaan met het desinfecteren van enkele van de high -raak gebieden aan die aandacht nodig hebben. De meest voorkomende spots zijn:

 • De afstandsbediening: Hoe vaak per dag pak je je afstandsbediening om je favoriete Netflix-serie te kijken? Sproei een vochtige doek in met een ontsmettingsmiddel en veeg deze vervolgens schoon om schade aan uw afstandsbediening te voorkomen.
 • Gamecontrollers: Of je nu een Xbox, PlayStation of een andere gameconsole bezit, je weet dat die controllers vaak worden aangeraakt. Net als bij de afstandsbediening: spray je handdoek in en veeg het apparaat schoon om te voorkomen dat er vloeistof onder de knoppen komt.
 • Handgrepen voordeur: Deurhandgrepen zijn enkele van de meest aangeraakte plekken in huis, dus zorg ervoor dat u de binnen- en buitenhandgrepen vaak desinfecteert.
 • Lichtschakelaars: Elektriciteit en vloeistof gaan niet goed samen, dus spuit niet rechtstreeks op uw lichtschakelaars. Gebruik in plaats daarvan een vochtige doek met desinfecterende spray en veeg de schakelaars schoon.
 • Leuning: Als u een trap in de buurt heeft, veeg die leuning dan af en toe schoon . Aangezien het is ontworpen voor handcontact en ondersteuning bij het op en af ​​lopen van de trap, zult u het op prijs stellen om het kiemvrij te houden voor iedereen in huis.

GERELATEERDDe beste desinfecterende doekjes die je kunt gebruiken

Wegwerpdoekjes zijn handig in ruimtes zoals de woonkamer, waar je sommige van die gebieden die vaak worden aangeraakt niet moet besproeien. De allesreinigers frissen oppervlakken op en doden tegelijkertijd tot 99,9% van de ziektekiemen op items zoals afstandsbedieningen, controllers en lichtschakelaars.

Clorox desinfectiedoekjes Voordeelpakket

Dood eenvoudig ziektekiemen zonder je papieren handdoeken te gebruiken.

Amazon

$11,49
$14,99 Bespaar 23%

Doel

$12,99
 

Badkamers

Maridav/Shutterstock.com

Badkamers in huis krijgen veel activiteit. Van familieleden tot vrienden en andere gasten die uw badkamer gebruiken, u zult tal van ziektekiemen vinden die aandacht nodig hebben.

De top vijf omvat:

 • Toilethandvat: Het toilethandvat wordt aangeraakt elke keer dat iemand het gebruikt, meestal voordat de handen worden gewassen. Genoeg gezegd. Zorg ervoor dat je die plek dagelijks ontsmet met een papieren wegwerphanddoek.
 • Kraanhandgrepen: Het handvat van de kraan is een andere plaats die wordt aangeraakt voordat de handen goed worden gewassen met water en zeep. Zorg ervoor dat je sprayt en schrobt.
 • Douchegreep: De eenvoudigste manier om je douche schoon te maken, is door dit te doen terwijl je een douche neemt. Volg de geniale schoonmaakhack van deze huishoudster om het handvat van de kraan en de wanden van de douche naar voren te laten glanzen.
 • Medicijnkastje: Als je de deur van het medicijnkastje vaak opent , je zou het net zo vaak moeten schoonmaken.
 • Wastafeldeuren: U kunt deze waarschijnlijk minder vaak schoonmaken dan andere ruimtes waar vaak wordt aangeraakt, maar ontsmet op zijn minst wekelijks de deurklinken van de toilettafel.

OXO Good Grips zeepdispenser afwasborstel

Geweldig om je douche goed te schrobben.

Amazon

$ 11,99
 

Bed Bad & Meer dan

$ 11,99
 

Macy's

$ 11,99
 

Slaapkamers & Kantoorruimte

Fotoduets/Shutterstock.com

Slaapkamers en thuiskantoren hebben ook speciale aandacht nodig. Om je slaapkamers en thuiskantoren fris en opgeruimd te houden, begin je met het opruimen van je ruimte. Als het eenmaal ordelijk is, kunt u doorgaan met het desinfecteren van enkele van de gebieden die veel worden aangeraakt.

 • Deurklinken: Deurklinken zijn enkele van de meest aangeraakte gebieden in elk huis. Elke keer dat je een slaapkamer binnengaat, moet de deurknop worden aangeraakt. Hetzelfde geldt voor kastdeuren. Veeg ze goed schoon.
 • Knoppen van dressoirs: Net als deurklinken en kastdeurklinken, als u deze dagelijks opent, moeten ze waarschijnlijk dagelijks worden schoongemaakt.

GERELATEERDHoe u uw muis en toetsenbord kunt desinfecteren

 • Computermuis: De computermuis krijgt veel handcontact, maar de kans is groot dat hij niet vaak wordt gedesinfecteerd. Gebruik een vochtige handdoek met een desinfecterende spray om ziektekiemen te verwijderen.
 • Computertoetsenbord: Er zijn een paar verschillende manieren om het toetsenbord van een desktopcomputer schoon te maken, afhankelijk van hoe grondig u van plan bent schoon te maken. How-To Geek's handleiding voor het opschonen van muis en toetsenbord geeft u een grondig overzicht van hoe u de taak kunt uitvoeren.
 • Bureau: Het oppervlak van uw bureau moet ook regelmatig worden gedesinfecteerd, vooral als u vaak aan uw bureau eet.

Weiman Electronic & Schermdesinfectiedoekjes

Desinfecteer uw tablet, telefoon en andere elektronische apparaten veilig.

Amazon

$ 16,98
 

Je huis is gevuld met high-touch gebieden die kan speciale aandacht gebruiken van uw fles desinfecterende spray. Naast die handige desinfecterende chemische stof, vind je veel virale schoonmaakproducten die goed werken in andere delen van het huis.