10 van de 14 vrouwen gedood bij een brand in het appartement van Dhanbad

0
70

Van de 14 doden die dinsdagavond uitbraken op de derde verdieping van een appartementencomplex in Jharkhand’s Dhanbad, waren tien vrouwen en drie kinderen. Maar liefst 14 mensen met brandwonden zijn in het ziekenhuis opgenomen, zo is vernomen.

Volgens ambtenaren brak rond 18.00 uur brand uit in het appartement Ashirwad Tower onder de jurisdictie van het Bank More-politiebureau, en werd de brand geblust onder controle na een operatie van bijna vier uur waarbij bijna 40 brandweerauto's werden ingezet.

Het districtsbestuur van Dhanbad deelde een persbericht waarin stond dat de brand op de derde verdieping was begonnen. “Veertien mensen zijn overleden. Alle gewonden zijn gered en in het ziekenhuis opgenomen.”

Adjunct-commissaris van Dhanbad, Sandeep Singh, zei: “Tot nu toe zijn in totaal 14 doden bevestigd; 10 waren vrouwen, drie kinderen en een man. We hebben de redding voltooid en ook het kammen gedaan. Het door de brand getroffen gedeelte van het gebouw is ontruimd. Degenen die gewond zijn geraakt, zijn buiten levensgevaar. 79″ />Uniebegroting 2023 | Na gericht te zijn op armen op het platteland en in de stad, een signaal voor 2024: …

Chhattisgarh: Hoe mohalla-lessen en online-sessies studenten hielpen…

Delhi Confidential: Nirmala Sitharaman's misstap tijdens begrotingstoespraak…

Union Budget 2023 big picture: Capex push, belastinghervormingMaandelijks plan om toegang te krijgen tot Budget

Laxman Prasad, brandweerman van Dhanbad, zei: “Volgens de voorlopige informatie op basis van mijn gesprek met de bewaker van het appartementencomplex had een olielamp de brand veroorzaakt. We zijn echter nog steeds aan het onderzoeken om zijn bewering te verifiëren.”

Prasad zei dat terwijl sommigen verkoold waren, velen stierven door verstikking.

Vier dagen geleden zijn vijf personen, waaronder een arts paar, kwamen om bij een brand in een verpleeghuis in het district.

Advertentie

Premier Narendra Modi twitterde, “Diep gekweld door het verlies aan levens als gevolg van een brand in Dhanbad. Mijn gedachten zijn bij hen die hun dierbaren hebben verloren. Mogen de gewonden snel herstellen.” Hij kondigde ex gratia aan van Rs 2 lakh voor de nabestaanden van elk slachtoffer en Rs 50.000 voor elke gewonde.

In een tweet zei Jharkhand Chief Minister Hemant Soren: “De dood van mensen in Dhanbad-brand is buitengewoon hartverscheurend. Het districtsbestuur werkt aan oorlogvoering en de gewonden worden verzorgd. Ik houd het persoonlijk in de gaten.”

© The Indian Express (P) Ltd