10 saker du kan göra i Androids utvecklaralternativ

0
56
Justin Duino/How-To Geek

I Android är utvecklaralternativ en hemlig, dold meny med en mängd avancerade alternativ . Dessa funktioner är främst avsedda för utvecklare, men många av dem kan vara användbara för genomsnittliga Android-användare och entusiaster. Vi delar med oss ​​av några av de bästa.

Innan vi börjar aktivera saker måste du först utföra en hemlig handskakning för att aktivera menyn för utvecklaralternativ i Inställningar. Eftersom dessa alternativ inte är avsedda för den genomsnittliga användaren är menyn dold som standard. Följ våra enkla steg för att snabbt aktivera utvecklaralternativ.

RELATERAT: Hur du aktiverar utvecklaralternativ och USB-felsökning på Android

Aktivera USB-felsökning

“USB-felsökning” låter som ett alternativ som bara en Android-utvecklare skulle behöva, men det är förmodligen det mest använda dolda alternativet i Android. USB-felsökning gör att appar på din dator kan samverka med din Android-telefon via USB-anslutningen.

Detta krävs för en mängd avancerade knep, inklusive rota en Android-telefon, låsa upp den, installera en anpassad ROM eller styra din telefonskärm från din PC. Du kan också använda ADB-kommandon för att skicka och dra filer mellan din enhet och din dator.

RELATERAT: Hur man installerar och använder ADB, Android Debug Bridge Utility

USB-felsökning kan vara ett säkerhetsproblem, eftersom det ger din dator tillgång till din telefon. Du kan ansluta din enhet till en skadlig USB-laddningsport, vilket skulle försöka äventyra dig. Det är därför Android tvingar dig att acceptera en uppmaning varje gång du ansluter din enhet till en ny dator med USB-felsökning aktiverad.

Öppna Android& #8217;s inbyggda uppgiftshanteraren

Visste du att Android har en Aktivitetshanterare som Windows har? Det kallas “Running Services,” och den visar varje enskild app som för närvarande körs på din enhet. Du kan också se varje apps motsvarande processer och tjänster, hur mycket RAM-minne den använder och hur länge den har körts. Det är också här du kan stoppa de enskilda processerna och tjänsterna i appar, även om du egentligen inte borde behöva göra det.

Tvinga alla appar att använda mörkt läge

Android 10 introducerade ett systemomfattande mörkt läge, och många appar stöder det nu. Det finns dock ett par hållplatser som kan vara en ovälkommen explosion av starkt ljus i ditt ansikte. Du kan fixa detta med “Override Force-Dark” växla.

Tänk på att detta tvingar appar att visas i ett läge som de inte officiellt stöder. Du kan stöta på vissa problem med att texten är oläslig eller annan snett. Ändå är det ett ganska snyggt trick.

RELATERAT: Hur man aktiverar mörkt läge på Android

Inaktivera eller snabba upp animationer

När du flyttar mellan appar och skärmar i Android ägnar du en del av den tiden åt att titta på animationer och vänta på att de ska försvinna. Du kan inaktivera dessa animationer helt och hållet genom att ändra alternativen för Fönsteranimationsskala, Övergångsanimationsskala och Animators varaktighetsskala här. Om du gillar animationer—men bara önskar att de var snabbare—kan du snabba upp dem.

På en snabb telefon eller surfplatta kan detta göra att växla mellan appar nästan omedelbart. Om du tidigare trodde att din Android-telefon var snabb, försök bara att inaktivera animationer så kommer du att bli förvånad över hur mycket snabbare den kan verka.

RELATERAT:Hur man snabbar upp animationer för att få Android att kännas snabbare

Tvinga fram den högsta uppdateringsfrekvensen

Det är ganska vanligt att avancerade Android-telefoner har hög uppdateringsfrekvens nu för tiden. Men många av dessa enheter växlar mellan uppdateringsfrekvenser för att förbättra batteritiden. Det betyder att du inte alltid får den högsta möjliga uppdateringsfrekvensen hela tiden.

Om du trots allt alltid vill använda den högsta uppdateringsfrekvensen, är det vad du har betalat för—kan du helt enkelt slå på omkopplaren för “Force Peak Refresh Rate.” Tänk på att detta kommer att påverka batteritiden.

RELATERAT: Behöver du en 144Hz, 240Hz eller 300Hz uppdateringsfrekvensskärm?

Se vilka appar som får prioriterad behandling

En av anledningarna till varför du inte bör använda uppgiftsdödare på Android är det& #8217;är speciellt utformad för att hantera resurser åt dig. Du kan faktiskt titta bakom gardinen lite om hur detta fungerar genom att besöka “Standby-appar” avsnittet i Utvecklaralternativ.

Varje app ges ett av fem värden: “Active,” “Arbetsset,” “Täta,” “Sällsynt,” eller “Begränsad.” “Aktiv” är den avancerade användningen, medan “Begränsad” är den lägsta. Du ser även nedtonade appar märkta “Undantag” om du har inaktiverat batterioptimering, eller “Aldrig” om du aldrig har öppnat dem. Tryck på en app för att justera dess värde.

RELATERAT: Hur man stoppar Android från att döda bakgrundsappar

Tvinga aktivera FXAA för OpenGL-spel

Om du har en avancerad telefon eller surfplatta med fantastisk grafikprestanda och du spelar 3D spel på den, det finns ett sätt att få dessa spel att se ännu bättre ut. Gå bara till skärmen Utvecklaralternativ och aktivera “Force 4x MSAA” alternativ.

Detta kommer att tvinga Android att använda 4x multisample kantutjämning i OpenGL ES 2.0-spel och andra appar. Detta kräver mer grafikkraft och kommer förmodligen att tappa batteriet lite snabbare, men det kommer att förbättra bildkvaliteten i vissa spel. Det här är lite som att tvångsaktivera kantutjämning med hjälp av NVIDIA-kontrollpanelen på en Windows-speldator.

Inaktivera mobildata när du är på Wi-Fi

När du är ansluten till ett Wi-Fi-nätverk håller Android din mobila dataanslutning vid liv i bakgrunden. Detta för att göra bytet mellan Wi-Fi och mobildata så smidigt som möjligt. Den använder inte mycket data, men du kan inaktivera funktionen om du vill. Stäng av strömbrytaren för “Mobildata alltid aktiv.”

Falka din GPS-plats

Appen “Select Mock Location” alternativet låter dig använda en app för att ställa in falska GPS-platser, vilket lurar Android att tro att du befinner dig på en plats där du faktiskt inte är. Använd det här alternativet tillsammans med en app som Fake GPS Location och du kan lura din Android-enhet och apparna som körs på den att tro att du befinner dig på platser där du faktiskt inte är.

Hur skulle detta vara användbart? Tja, du kan fejka en GPS-incheckning på en plats utan att faktiskt gå dit eller förvirra dina vänner i en platsspårningsapp genom att till synes teleportera runt om i världen.

RELATERAT: Så här förfalskar du din plats på Android

Håll dig vaken under laddning

Du kan använda Android’ s Skärmsläckare (tidigare kallad “Daydream”) för att visa vissa appar medan du laddar din enhet. Men om du vill visa en app medan du laddar din telefon över natten kan du helt enkelt aktivera “Stay Awake” alternativ här. Android kommer att hålla enhetens skärm på under laddning och kommer inte att stänga av den.

Om du vill ångra någon av dessa ändringar kan du snabbt radera alla dina anpassade alternativ genom att skjuta på “Använd utvecklaralternativ” växla överst på skärmen till “Av.” De flesta av alternativen här är bara användbara för utvecklare som felsöker sina Android-appar. Gå inte med på att ändra alternativ i den här menyn utan att veta vad de gör.

LÄS NÄSTA

  • › Så här ser du hur mycket RAM din Android-telefon har
  • › Hur du gör din Android-surfplatta till en bärbar dator
  • › Androids behörighetssystem är trasigt och Google gjorde det bara värre
  • › Skärmbildsvisning: 10 nya funktioner och ändringar i Android 4.4 KitKat
  • › Så här aktiverar du utvecklaralternativ och USB-felsökning på Android
  • › Samsung’s Galaxy Book 3 bärbara datorer har 120Hz AMOLED-skärmar
  • › Samsung’s Galaxy S23 har en snyggare design, stora uppgraderingar
  • › Så här kommer Netflix att hindra dig från att dela lösenord