10 dingen die u kunt doen in de ontwikkelaarsopties van Android

0
64
Justin Duino/How-To Geek

In Android is Developer Options een geheim, verborgen menu met allerlei geavanceerde opties . Deze functies zijn voornamelijk bedoeld voor ontwikkelaars, maar veel ervan kunnen nuttig zijn voor gemiddelde Android-gebruikers en -enthousiastelingen. We zullen enkele van de beste delen.

Voordat we dingen gaan inschakelen, moet je eerst een geheime handdruk uitvoeren om het menu Opties voor ontwikkelaars in Instellingen in te schakelen. Aangezien deze opties niet bedoeld zijn voor de gemiddelde gebruiker, is het menu standaard verborgen. Volg onze eenvoudige stappen om snel ontwikkelaarsopties in te schakelen.

GERELATEERD: Ontwikkelaarsopties en USB-foutopsporing inschakelen op Android

USB-foutopsporing inschakelen

“USB-foutopsporing” klinkt als een optie die alleen een Android-ontwikkelaar nodig heeft, maar het is waarschijnlijk de meest gebruikte verborgen optie in Android. Met USB-foutopsporing kunnen toepassingen op uw computer communiceren met uw Android-telefoon via de USB-verbinding.

Dit is vereist voor een verscheidenheid aan geavanceerde trucs, waaronder het rooten van een Android-telefoon, het ontgrendelen ervan, het installeren van een aangepast ROM of uw telefoonscherm bedienen vanaf uw pc. U kunt ook ADB-opdrachten gebruiken om bestanden tussen uw apparaat en uw computer te pushen en op te halen.

GERELATEERD: ADB installeren en gebruiken, de Android Debug Bridge Utility

USB-foutopsporing kan een beveiligingsprobleem zijn, omdat het uw computer toegang geeft tot uw telefoon. U zou uw apparaat kunnen aansluiten op een kwaadwillende USB-oplaadpoort, die zou proberen u in gevaar te brengen. Daarom dwingt Android u elke keer dat u uw apparaat aansluit op een nieuwe computer waarop USB-foutopsporing is ingeschakeld, akkoord te gaan met een prompt.

Toegang tot Android& #8217;s ingebouwde taakbeheerder

Wist je dat Android een Taakbeheer heeft zoals Windows? Het heet “Running Services,” en het toont elke afzonderlijke app die momenteel op uw apparaat wordt uitgevoerd. U kunt ook de bijbehorende processen en services van elke app zien, hoeveel RAM deze gebruikt en hoe lang deze al actief is. Hier kunt u ook die individuele processen en services binnen apps stoppen, hoewel u dat eigenlijk niet zou moeten doen.

Forceer alle apps om de donkere modus te gebruiken

Android 10 introduceerde een systeembrede donkere modus, en veel apps ondersteunen dit nu. Er zijn echter een paar holdouts die een onwelkome explosie van fel licht in je gezicht kunnen zijn. U kunt dit oplossen met de opdracht “Override Force-Dark” schakelen.

Houd er rekening mee dat dit ertoe leidt dat apps worden weergegeven in een modus die ze officieel niet ondersteunen. U kunt problemen tegenkomen waarbij tekst onleesbaar is of andere onhandigheid. Toch is het een behoorlijk handige truc.

GERELATEERD: De donkere modus inschakelen op Android

Animaties uitschakelen of versnellen

Wanneer u in Android tussen apps en schermen wisselt, besteedt u een deel van die tijd aan het kijken naar animaties en wachten tot ze verdwijnen. U kunt deze animaties volledig uitschakelen door hier de opties Vensteranimatieschaal, Overgangsanimatieschaal en Animatorduurschaal te wijzigen. Als je van animaties houdt, maar je zou willen dat ze sneller waren, kun je ze versnellen.

Op een snelle telefoon of tablet kan dit het schakelen tussen apps vrijwel direct maken. Als je dacht dat je Android-telefoon eerder snel was, probeer dan animaties uit te schakelen en je zult versteld staan ​​hoeveel sneller het kan lijken.

GERELATEERD: Animaties versnellen om Android sneller te laten voelen

Forceer de hoogste vernieuwingsfrequentie

Het is vrij gebruikelijk dat high-end Android-telefoons tegenwoordig schermen met een hoge verversingssnelheid hebben. Veel van deze apparaten schakelen echter tussen verversingsfrequenties om de levensduur van de batterij te verbeteren. Dat betekent dat je niet altijd de hoogst mogelijke verversingssnelheid krijgt.

Als je toch altijd de hoogste verversingssnelheid wilt gebruiken, dan heb je daarvoor betaald want —u kunt eenvoudig de schakelaar voor “Force Peak Refresh Rate.” Houd er rekening mee dat dit invloed heeft op de levensduur van de batterij.

GERELATEERD: Heeft u een 144Hz, 240Hz of 300Hz Refresh Rate Display nodig?

Bekijk welke apps voorrang krijgen

Een van de redenen waarom je geen taakmoordenaars op Android zou moeten gebruiken, is #8217; is speciaal ontworpen om bronnen voor u te beheren. Je kunt eigenlijk een beetje achter de schermen kijken hoe dit werkt door de “Standby Apps” sectie in de Ontwikkelaarsopties.

Elke app krijgt een van de vijf waarden: “Actief,” “Werkset,” “Vaak,” “Zeldzaam,” of “Beperkt.” “Actief” is de high-end van gebruik, terwijl “Beperkt” is de laagste. U ziet ook grijs weergegeven apps met het label “Vrijgesteld” als u batterij-optimalisaties hebt uitgeschakeld, of “Nooit” als je ze nog nooit hebt geopend. Tik op een app om de waarde aan te passen.

GERELATEERD: Hoe te voorkomen dat Android achtergrond-apps doodt

FXAA geforceerd inschakelen voor OpenGL Games

Als je een high-end telefoon of tablet hebt met geweldige grafische prestaties en je speelt 3D games erop, is er een manier om die games er nog beter uit te laten zien. Ga gewoon naar het scherm Opties voor ontwikkelaars en schakel de optie “Force 4x MSAA” optie.

Dit dwingt Android om 4x multisample anti-aliasing te gebruiken in OpenGL ES 2.0-games en andere apps. Dit vereist meer grafische kracht en zal uw batterij waarschijnlijk iets sneller leegmaken, maar het zal de beeldkwaliteit in sommige games verbeteren. Dit lijkt een beetje op het geforceerd inschakelen van antialiasing met behulp van het NVIDIA-configuratiescherm op een Windows-gaming-pc.

Mobiele data uitschakelen bij wifi

Wanneer u bent verbonden met een Wi-Fi-netwerk, houdt Android uw mobiele gegevensverbinding actief op de achtergrond. Dit om het schakelen tussen wifi en mobiele data zo naadloos mogelijk te laten verlopen. Het gebruikt niet veel gegevens, maar u kunt de functie desgewenst uitschakelen. Zet de schakelaar voor 'Mobiele data altijd actief' uit.

Nep uw GPS-locatie

De “Select Mock Location-app” Met deze optie kun je een app gebruiken om nep-GPS-locaties in te stellen, waardoor Android wordt misleid door te denken dat je op een locatie bent waar je dat in werkelijkheid niet bent. Gebruik deze optie samen met een app zoals Fake GPS Location en u kunt uw Android-apparaat en de apps die erop draaien, laten denken dat u zich op locaties bevindt waar u dat in werkelijkheid niet bent.

Hoe zou dit handig zijn? Welnu, je zou een GPS-check-in op een locatie kunnen vervalsen zonder er echt heen te gaan of je vrienden in verwarring te brengen in een locatie-tracking-app door ogenschijnlijk de wereld rond te teleporteren.

GERELATEERD: Je locatie vervalsen op Android

Blijf wakker tijdens het opladen

U kunt de schermbeveiliging van Android (voorheen “Daydream” genoemd) gebruiken om bepaalde apps weer te geven terwijl u uw apparaat oplaadt. Als u echter een app wilt weergeven terwijl u uw telefoon 's nachts oplaadt, kunt u eenvoudig de “Stay Awake” optie hier. Android houdt het scherm van uw apparaat aan tijdens het opladen en schakelt het niet uit.

Als u een van deze wijzigingen ongedaan wilt maken, kunt u snel al uw aangepaste opties wissen door de knop “Use Developer Options” schakelaar bovenaan het scherm op “Uit.” De meeste opties hier zijn alleen nuttig voor ontwikkelaars die fouten opsporen in hun Android-apps. Ga niet mee met het wijzigen van opties in dit menu zonder te weten wat ze doen.

LEES VOLGENDE

  • › Screenshot Tour: 10 nieuwe functies en veranderingen in Android 4.4 KitKat
  • › Ontwikkelaarsopties en USB-foutopsporing inschakelen op Android
  • › Het toestemmingssysteem van Android is kapot en Google heeft het alleen maar erger gemaakt
  • › Hoe u van uw Android-tablet een laptopvervanger kunt maken
  • › Hoe u kunt zien hoeveel RAM uw Android-telefoon heeft
  • › De Galaxy Book 3-laptops van Samsung hebben 120 Hz AMOLED-schermen
  • › De Samsung Galaxy S23 Ultra heeft een wilde 200 MP camera
  • › Wat is de Snapdragon 8 Gen 2 voor Galaxy?