10 beste overspanningsbeveiligingen om uw elektronica te beschermen

0
77

Als u een gaming-desktop of -laptop, elektrisch gereedschap en eigenlijk alle huishoudelijke apparaten bezit, moet u investeren in een overspanningsbeveiliging. De meest voorkomende oorzaak van een stroomstoot in huis is een defecte bedrading of een overbelasting van de stopcontacten. Een externe stroomstoot gebeurt meestal onmiddellijk na het plotselinge herstel van elektriciteit na een stroomstoring.

Afgezien van storingen in elektrische apparatuur, kunnen spanningspieken ook worden veroorzaakt door blikseminslag in de buurt van uw huis of op het elektriciteitsnet. Het is dus slechts een kwestie van tijd totdat u er een ervaart en uw elektronica gevaar loopt.

Inhoudsopgave

  Er bestaat een algemene misvatting dat alle stekkerdozen overspanningsbeveiliging bieden voor elektronica, maar helaas is dit niet waar. In dit artikel bespreken we waarom het kopen van een betrouwbare overspanningsbeveiliging belangrijk is en bespreken we enkele van de beste producten op de markt die u helpen uw elektronica te beschermen.

  Hoe beschermt u uw elektronica tegen stroompieken?

  Overspanningsbeveiligingen zijn kleine apparaten die de AC-stekker omzetten in meerdere stopcontacten. Het zijn echter niet uw typische verlengsnoeren, omdat ze worden geleverd met een filter dat voorkomt dat een stroomstoot uw elektronische apparaten beïnvloedt. Ze zijn uitgerust met een overspanningsbeveiliging, ook wel overspanningsafleider genoemd.

  Dit apparaat voorkomt dat de piekwisselspanning een bepaalde limiet overschrijdt. Anders zou de elektrische stroom uw apparaten beschadigen. Deze limiet varieert afhankelijk van waar u woont. Het is 120 volt in de Verenigde Staten, terwijl het in Europa 230 volt is.

  Er zijn online en offline veel overspanningsbeveiligingen te koop. Je kunt ze tegenwoordig overal kopen. Maar u moet weten hoe u de beste overspanningsbeveiliging kiest om uw dure elektronische apparaten te beschermen. De materialen waarvan ze zijn gemaakt en de kwaliteit van de constructie variëren sterk van product tot product. Gerenommeerde merken kunnen de kwaliteit van hun elektronica garanderen, dus koop niet bij naamloze bedrijven.

  Het belangrijkste waar u op moet letten bij overspanningsbeveiligingen is hun joule-waarde (aangeduid als J). Dit is een internationale eenheid van energie en het zal u vertellen hoeveel elektriciteit de beschermer absorbeert voordat het filter stopt met werken. Hoe hoger het aantal joule, hoe meer het apparaat kan filteren.

  Dat betekent ook dat het langer meegaat. De meeste overspanningsbeveiligingen werken met Metal Oxide Varistors, kortweg MOV. Deze leiden de energie terug naar de bron of naar een aardleiding. Daarom moet u ervoor zorgen dat uw stopcontacten zijn uitgerust met een aardingspen.

  1. Belkin Power Strip Surge Protector

  Prijs: $28

  • Piekspanningsbeveiliging van 3940J
  • Beste voor Heavy-duty prestaties
  • Snoerlengte van 2,5 m
  • 12 stopcontacten
  • Veiligheidsschuif voor elk stopcontact

  De Belkin Power Strip Surge Protector is een uitstekend product als u een robuust apparaat nodig heeft om al uw aangesloten apparaten te beschermen. Het heeft zelfs een 1-in-2-out RJ11-voedingsbalk voor telefoonbeveiliging om een ​​continue verbinding te garanderen. Dit product biedt ook coaxiale kabelbescherming.

  Deze overspanningsbeveiliging van Belkin heeft een 12 AC stopcontact zodat u alles kunt aansluiten wat u nodig heeft. Je kunt je laptop, camera, telefoon en andere apparaten in één keer opladen. U kunt er zeker van zijn dat uw apparaten worden beschermd tegen stroompieken, overbelasting, kortsluiting en blikseminslag. Hoewel het een groot aantal stopcontacten heeft, zijn ze ver uit elkaar geplaatst, zodat u grote stekkers en opladers kunt aansluiten zonder slots te verspillen.

  2. APC Essential SurgeArrest 6 Outlet Wall Mount

  Prijs: $18

  • Overspanningsbeveiliging van 1080J
  • Wandmount
  • USB slimme oplaadfunctie
  • 6 stopcontacten
  • EMI- en RFI-filtering

  Als je een overspanningsbeveiliging nodig hebt die je niet in de weg staat, overweeg dan om deze APC Essential aan te schaffen. Het heeft geen snoer omdat het direct aan de muur wordt gemonteerd. Het heeft zes stopcontacten die meer dan genoeg zijn voor een thuiskantoor of je woonkamer. Het beste is dat de APC Essential ook twee USB-poorten heeft met 2,4 ampère laadvermogen.

  Deze APC-overspanningsbeveiliging bevindt zich echter aan de onderkant van de overspanningsbeveiliging met een bereik van slechts 1080 joule. Dit zou voldoende moeten zijn voor gewone huishoudelijke apparaten of pc-randapparatuur, maar zorg ervoor dat u het niet gebruikt voor zware apparaten zoals medische apparatuur, verwarmingen of zelfs gameconsoles.

  3. Amazon Basics overspanningsbeveiliging met 6 uitgangen

  Prijs: $ 12,09

  • snoer van 1,8 m
  • systeem met 6 stopcontacten
  • 3-lijns overspanningsbeveiligingssysteem
  • Overspanningsbeveiliging van 790J
  • 2 USB-poorten

  Als je een eenvoudig en zeer licht verlengsnoer met overspanningsbeveiliging nodig hebt, overweeg dan Amazon Basics. Het is een budgetvriendelijke overspanningsbeveiligingsstekkerdoos met één transformatoruitgang. Het heeft ook een ingebouwde schakelaar waarmee u al uw elektrische apparaten tegelijkertijd kunt uitschakelen.

  Met twee USB-poorten kunt u uw telefoons en tablets opladen zonder de stopcontacten in beslag te nemen. De rood-beschermde LED-indicator licht op om u te laten weten dat de stroom is ingeschakeld. Het wordt ook geleverd met een snoer van 1,8 meter lang, zodat u bijna elk apparaat in uw kamer kunt bereiken en aansluiten. Dat gezegd hebbende, deze overspanningsbeveiliging heeft 3-lijns bescherming, perfect voor kleine apparaten en gadgets zoals camera's, telefoons, tablets en lampen. Een stroomonderbreker van 15 ampère is een zeer nette extra veiligheidsfunctie van deze overspanningsbeveiliging van Amazon Basics.

  4. Hitrends Surge Protector Power Strip

  Prijs: $27

  • Systeem met 6 stopcontacten
  • 6 USB-poorten
  • snoer van 1,8 m
  • Overspanningsbeveiliging van 1885J
  • Snelle laadsnelheid van 2,4A

  De HITRENDS-stekkerdoos heeft 6 stopcontacten en 6 USB-oplaadpoorten, waardoor het een 12-in-1 overspanningsbeveiliging is. Het klinkt als veel, maar met deze stekkerdoos kun je 12 apparaten tegelijk opladen en aansluiten. Dit is geweldig voor kantoren of grote eengezinswoningen (of als je een tech-liefhebber bent!).

  De meervoudige beveiligingssystemen met 3 lijnen beschermen uw aangesloten apparatuur tegen stroompieken, blikseminslag, overbelasting en kortsluiting. De USB-poorten detecteren uw apparaten eenvoudig en laden ze op met de maximale snelheid van 2,4 ampère. De hoge kwaliteit van deze overspanningsbeveiliging wordt gegarandeerd door een brandwerende pc-behuizing en koperdraden in plaats van aluminium.

  5. Tripp Lite 3 Outlet draagbare overspanningsbeveiliging stekkerdoos

  Prijs: $12

  • Direct plug-in ontwerp
  • Draagbaar
  • 3 uitlaatsysteem
  • Overspanningsbeveiliging van 660J
  • Zeer betaalbaar

  Als je vaak onderweg bent en een draagbare overspanningsbeveiliging nodig hebt, is de Tripp Lite wellicht een oplossing voor jou. De 660J-classificatie kan stroomproblemen snel herkennen en uw apparaten beschermen. De twee diagnostische LED-lampjes, beschermd en geaard, geven de stroom- en beveiligingsstatus van uw apparaten weer.

  Tripp Lite is een kleine en lichte overspanningsbeveiliging met 3 uitgangen en een direct plug-in ontwerp. Deze kleine power cube voldoet aan de huidige UL 1449 3e editie veiligheidsnormen. Hiermee verander je elk stopcontact in een handomdraai in een overspanningsbeveiliging, hoewel het niet ideaal is voor grote apparaten.

  6. Anker 12 stopcontacten Power Strip Surge Protector

  Prijs: $36

  • 12 AC outlet systeem
  • Overspanningsbeveiliging van 4000J
  • 3 USB-poorten
  • Dubbele overspanningsbeveiliging
  • 18 maanden garantie inbegrepen

  Anker is een gerenommeerd bedrijf dat bekend staat om zijn eenvoudige maar strakke ontwerp en hoogwaardige items. Met hun overspanningsbeveiliging voor stekkerdozen krijgt u de beste kwaliteit voor het geld dat u uitgeeft. Het wordt geleverd met 12 stopcontacten en 3 USB-poorten, evenals een handige 6ft kabel. U kunt uw hele werkstation, thuisbioscoop of entertainmentcentrum van stroom voorzien. Het opladen met de Anker Power Strip overspanningsbeveiliging gaat razendsnel dankzij de PowerIQ-technologie die het gebruikt.

  Anker gebruikt alleen materialen van de beste kwaliteit voor zijn apparaten, en deze stekkerdoos is daarop geen uitzondering. Extra veiligheid wordt bereikt door een dikke rubberen coating, brandwerende pc-behuizing en geïntegreerde koperen bedrading.

  7. TP-Link Kasa Smart Wi-Fi Strip

  Prijs: $54

  • 6 smart outlet-systeem
  • ETL-gecertificeerde overspanningsbeveiliging
  • Energiebewaking
  • Slimme app voor mobiele telefoons
  • Stembesturing met Alexa of Cortana < /li>

  De Kasa Smart Wi-Fi Strip van TP-Link is een spraakgestuurde overspanningsbeveiliging en wordt geleverd met een eigen mobiele app. Alle zes stopcontacten zijn slim en je kunt Google's assistent Alexa of Microsoft's Cortana gebruiken om ze onafhankelijk te bedienen. Gebruik de mobiele app om de stekkers te groeperen en te bedienen, of om het opladen van de apparaten in te plannen. Deze overspanningsbeveiliging is ontworpen voor slimme huizen.

  Als dat nog niet genoeg is, bevat deze stekkerdoos ook drie USB-poorten voor het snel opladen van uw mobiele apparaten. En als u zich zorgen maakt over het stroomverbruik, kunt u de app gebruiken om te controleren hoeveel elektriciteit elk apparaat verbruikt. U kunt zelfs het stroomverbruik regelen en verminderen door de laadsnelheid aan te passen.

  8. APC Desk Mount Power Station

  Prijs: $ 41

  • Eenvoudig te monteren op een bureau
  • Overspanningsbeveiliging van 1080J
  • 6 Uitlaatsysteem met 3 USB-poorten
  • 6ft netsnoer
  • Automatische uitschakelfunctie

  Met zijn unieke ontwerp is het APC Desk Mount Power Station een geweldige optie om uw werkplek op te ruimen. Hij past perfect op de rand van een bureau of zelfs op een kastwand. Dit maakt het toegankelijker en een ideale optie voor kleine kantoren. Het piekvermogen is niet zo indrukwekkend, maar met 1080 joule is het meer dan genoeg om al je kleine apparaten en gadgets te beschermen.

  De USB-poorten zijn ook ontworpen met het oog op kantoor. Er zijn twee USB-A- en één USB-C-poort voor het opladen of aansluiten van uw mobiele apparaten. Elk van hen levert 4,8 ampère laadvermogen. Dit is perfect voor het opladen van smartphones of tablets, maar niet genoeg voor laptops en pc's.

  9. Belkin Pivotplug Surge Protector

  Prijs: $40

  • Hoogwaardige overspanningsbeveiliging
  • Telefoon- en kabelpoorten inbegrepen
  • Overspanningsbeveiliging vermogen van 4320J
  • Snoerbeheerclip inbegrepen
  • Draaibare uitgangen voor grote AC-adapters

  De Belkin Pivotplug is een robuuste overspanningsbeveiliging. Dankzij de beschermingsgraad van 4320 joule kunt u bijna alles beschermen tegen plotselinge stroompieken. De stekkers kunnen tot 90 graden naar boven worden gedraaid, zodat u meerdere grote adapters tegelijk kunt aansluiten, zonder dat u de ruimte hoeft te micromanieren. Hoewel er aan elke kant van dit apparaat vier stopcontacten zijn en nog vier in het midden, zijn er geen USB-poorten.

  Naast de 12 stopcontacten beschikt de Belkin Pivotplug over een coaxkabel en telefoon- of faxlijnbeveiliging. Het heeft ook twee indicatielampjes en de groene gaat uit zodra de overspanningsbeveiliging helemaal is opgebruikt. Zo weet je wanneer dit apparaat je apparaten niet meer beschermt.

  10. Accell Power Air Surge Protector en USB-laadstation

  Prijs: $ 32

  • Systeem met 6 stopcontacten
  • 2 USB-poorten
  • Overspanningsbeveiliging van 1080 J
  • Aantrekkelijk ruimtebesparend ontwerp
  • Krasbestendige en duurzame basis

  Als u op zoek bent naar een overspanningsbeveiliging met een modern design en die gemakkelijk opgaat in uw huis- of kantoorinrichting, overweeg dan de Accell Power Air. Hij is rond en plaats je gemakkelijk op je nachtkastje, bureau of aanrecht. Het ronde ontwerp is zorgvuldig uitgedacht om maximale ruimte tussen de stopcontacten mogelijk te maken, zodat je er grote adapters in kunt pluggen.

  Deze overspanningsbeveiliging heeft ook twee USB-poorten met een output van 2,4 ampère om je telefoon en tablet snel op te laden. Als je aan de zijkant van de Accell Power Air kijkt, vind je een rode 15 ampère zelfherstellende stroomonderbreker die extra bescherming biedt. Een grote ronde aan/uit-knop die de Power Air bedient, bevindt zich bovenaan in het midden en is gemakkelijk toegankelijk, zelfs als alle stopcontacten in gebruik zijn.

  Wacht niet op een stroomstoot

  Het feit dat u nog niet getroffen bent door een stroomstoot, betekent niet dat u uw elektronica niet moet gaan beschermen. Je weet nooit wanneer de volgende piek komt en hoeveel schade die zal aanrichten. Investeer daarom zo snel mogelijk in een betrouwbare overspanningsbeveiliging om al je apparaten te beveiligen.