Yogi Adityanath bij conclaaf Banjara: 'Absoluut geen tolerantie voor religieuze bekeringen in UP'

0
59

De eerste minister van Uttar Pradesh, Yogi Adityanath, riep maandag op tot de uitbanning van kastendiscriminatie en regionale discriminatie en sprak over de “uitdagingen die voortvloeien uit religieuze bekeringen”, waarbij hij zei dat er “absoluut geen tolerantie was voor dergelijke activiteiten” in zijn deelstaat. Adityanath maakte de opmerkingen op de laatste dag van de Rashtriya Swayamsevak Sangh's (RSS) zesdaagse Banjara Mahakumbh in het Jalgaon-district van Maharashtra.

De Sangh probeert de nomadische Banjara-groepen te bereiken en hen onder de grotere hindoeïstische paraplu. De gemeenschap is gecategoriseerd als een Vimukta Jati Nomadic Tribe (VJNT) in Maharashtra en de onuitgesproken agenda was het stoppen van de vermeende pogingen van christelijke groeperingen om Banjaras te bekeren. In Maharashtra wordt aangenomen dat de Banjara-stembank een beslissende rol speelt in vijf Lok Sabha-zetels – Jalgaon, Yavatmal-Washim, Hingoli, Latur en Dindori – en 44 van de 288 Assembly-zetels van de staat.

Lees ook |Met Shinde, Fadnavis op de allereerste 'Banjara Mahakumbh', geeft Sangh Parivar een verdere impuls aan zijn bereik naar de stam

“We moeten af ​​van kaste- en regionale discriminatie. We moeten geen verdeeldheid zaaiende tactiek toepassen die de samenleving versnipperd achterlaat. Als we vooringenomenheid op basis van kaste en regio overwinnen, kan geen enkele macht ter wereld onze vooruitgang stoppen”, zei Adityanath in het idyllische Godri-dorp dat aan de buitengrenzen van de Ajanta-heuvels van de West-Ghats ligt.

Verwijzend naar religieuze bekeringen, zei de UP CM: “In UP hebben we een strikte wet gemaakt. Er is absoluut geen tolerantie voor dergelijke activiteiten. Niemand kan zich overgeven aan onwettige daden van religieuze dwang. Als iemand wordt betrapt op het overtreden van de wet, wordt hij of zij onderworpen aan 10 jaar gevangenisstraf. Als een bekeerling echter terug wil komen, is de wet niet van toepassing (zal niet bestraffen) op dergelijke personen. Hij of zij kan weer hindoe worden. ,79″ />

Drie grote voordelen van de Uniebegroting 2023-24: capex, fiscaal voorzichtigheid en n…

Sprankelende zeedieren en wat ze speciaal maaktUniebegroting 2023: hoe de regering de wiskunde berekent

Focus op grensgebieden, NCC is van plan de sterkte van de cadetten met 8 lakh te verhogen Maandelijks plan om toegang te krijgen tot begroting

De door de BJP geleide regering in Uttar Pradesh heeft een wet aangenomen om religieuze bekeringen – het UP-verbod op onwettige bekering van religieuze handelingen – in november 2020.

Adityanath zei: “Er zijn mensen die op slinkse wijze religieuze bekeringen doorvoeren. We moeten eensgezind vechten om dergelijke activiteiten te verslaan. Sabka Saath, Sabka Vikas, Sabka Vishwas (welvaart voor iedereen en met ieders vertrouwen) kunnen helpen deze uitdagingen aan te pakken.”

Adityanath beweerde dat het land gezegend was met “sanatan dharm”, de oudste religie in de wereld en maakt de weg vrij voor het welzijn van de mensheid. Sanatan dharm betekent menselijkheid, zei de UP CM. “Proberen met Sanatan Dharm te knoeien met behulp van een conversiemethode, komt neer op spelen met de mensheid”, voegde hij eraan toe.

Advertentie

Adityanath zei dat het centrum de naam van de Mughal-tuinen in Rashtrapati Bhavan had veranderd in “Amrit Udyan” en dat na een wachttijd van 500 jaar een grote Ram-tempel in Ayodhya op komst was. “Verschillende lakh hindoes en zieners hebben hun leven opgeofferd tijdens de strijd (om de tempel gebouwd te krijgen). Begin volgend jaar zal Ram Lalla in zijn enorme tempel zijn,” zei hij.

Verwijzend naar de Banjara-gemeenschap zei de UP CM: “De Banjara Samaj speelden een cruciale rol in de strijd voor de vrijheid van het land, maar de gemeenschap werd in een slecht daglicht gesteld door de Britten en de Mughals. Het is nu tijd om ze te omarmen (Banjara-gemeenschap).”

Maharashtra CM Eknath Shinde en plaatsvervangend CM Fadnavis zouden het evenement bijwonen, maar konden het evenement niet bijwonen nadat hun helikopter een technisch probleem had gekregen. Later op de dag, terwijl hij het conclaaf online toesprak, zei Fadnavis: “De religieuze bekeringsdrang die door sommige segmenten wordt ondernomen, vormt een nieuwe uitdaging voor de Banjara-gemeenschap. De Mahakumbh is om bewustzijn te creëren tegen een dergelijke bekering die hun rijke cultuur en taal bedreigt. De bijdrage van de Banjara aan de strijd tegen de Mughals en de Britten is goed gedocumenteerd. Hun bijdrage is enorm. Bekend om hun moed, is de associatie van de gemeenschap met religieuze leiders van de Sikhs goed gedocumenteerd. Toen Sikh Guru Tegh Bahadur in Delhi werd vermoord, was het Bhai Lakshishah Banjara die tegen de vijanden vocht om het lichaam terug te halen en begrafenisrituelen uit te voeren.”

Advertentie

Congresleider Devanand Pawar uit Maharashtra, die tot de Banjara-gemeenschap behoort, haalde uit naar de BJP en zei: “De RSS-BJP duwt hun harde Hindutva op de gemeenschap.” Dit is een sluw ontwerp om de nomadenstam aan de zijde van de BJP te krijgen. De Banjara's hebben één cultuur, één taal en één levensstijl in het hele land. In naam van religieuze bekeringen politiseren ze ons. Er zijn geen gevallen van religieuze bekering in de staat.”

De BJP heeft ook in andere staten aangedrongen op de Banjara-stemming. Premier Narendra Modi heeft op 19 januari eigendomsbewijzen van land uitgedeeld aan leden van de gemeenschap in Karnataka, waar ze zijn ingedeeld onder Scheduled Caste (SC). In Telangana hielden de Other Backward Classes (OBC) Morcha van de BJP vorige maand een reeks openbare bijeenkomsten in Banjara tandas. In het naburige Andhra Pradesh hield de partij een Backward Class-conclaaf in Visakhapatnam en Vijayawada om haar positie onder de Banjaras van de staat te consolideren.

© The Indian Express (P) Ltd