Wetenschappers ontdekken een enorme meteoriet van 7,7 kg op Antarctica

0
57

Meteorieten zijn rotsachtige dingen die uit de ruimte vallen. In de meeste gevallen branden meteorieten uit zodra ze de atmosfeer van de aarde binnenkomen. Een team van wetenschappers heeft nu een enorme meteoriet van 7,7 kg ontdekt op Antarctica. Hoewel deze steen van 7,7 kg misschien niet veel lijkt, wordt hij in de wereld van meteorieten eigenlijk als een enorm object beschouwd.

Naast de massieve hebben wetenschappers ook vier kleinere meteorieten in dezelfde buurt gevonden. Aangezien het grootste deel van het oppervlak van Antarctica bedekt is met sneeuw, is het gemakkelijk om zwartgekleurde steenachtige meteorieten te spotten en te ontdekken.

Een team van vier heeft ook gebruik gemaakt van technologie zoals satellietbeeldvorming om meteorieten te spotten en er wordt gezegd dat het een hogere wetenschappelijke waarde heeft. Door de jaren heen hebben wetenschappers meer dan 45.000 meteorieten ontdekt in het Antarctische gebied, en de enorme behoort tot de eliteclub van de 100 grootste meteorieten die ze ooit hebben gevonden.

“De grootte van de meteoriet is echter minder belangrijk dan het sediment: vervolgens zullen Maria en haar medeonderzoekers de samenstelling ervan bestuderen en zoeken naar mogelijke micrometeorieten.” zegt Field Museum en ze zeiden ook dat “Antarctica afgelegen, bitter koud en droog is: omstandigheden die het een moeilijke plek maken om te werken, maar uitstekend geschikt voor het vinden van meteorieten met minimale verwering.

Het team stond onder leiding van Maria Valdes, een kosmochemicus in het Robert A. Pritzker Center for Meteoritics and Polar Studies in het Field Museum of Natural History.

Alleen abonnees VerhalenAlles bekijken

UPSC-sleutel – 31 januari 2023 : Weten over kapitaaluitgaven, waterdiploma…Economisch onderzoek 2023: dit zijn de belangrijkste conclusies

Delhi Vertrouwelijk: Advocaat, altijdGenderkloof in niet-gegradueerde programma's wordt groter, winsten van de afgelopen jaren lo…Nieuwjaarspromotiecode SD25 toepassen

Wetenschappers sturen deze nu naar een onderzoeksfaciliteit — Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen om verschillende kenmerken van de meteorieten, die meestal deel uitmaken van een planeet, asteroïden of kometen, verder te bestuderen en te begrijpen. Sommige hiervan kunnen zelfs uit een ander zonnestelsel komen en zullen uit verschillende mineralen bestaan.

© IE Online Media Services Pvt Ltd