Waarom je een citroen aan je kraan zou moeten binden

0
38
Budimir Jevtic/Shutterstock.com

U weet dat u uw werkbladen, kasten en sanitair schoon moet maken, maar misschien mist u een belangrijk gebied in zowel uw badkamer als keuken: de gootsteen. kraan. Na verloop van tijd kan de opbouw van hard water en kalkaanslag zich ophopen, en hoewel het lastig lijkt om dit te verwijderen, is er een eenvoudige oplossing: een citroen.

Om van kalkaanslag en kalkaanslag af te komen -op je kraan, bevestig er gewoon een citroen aan en laat de citrus zijn magie werken.

Je hebt waarschijnlijk in het verleden een soortgelijke hack gezien. Veel mensen bevestigen een zak azijn aan het uiteinde van hun kraan om kalkaanslag af te breken. Maar laten we eerlijk zijn, de geur is afschuwelijk en tenzij je extra voorzichtig bent, kan azijn gemakkelijk overal komen. Daarom is citroen de superieure methode, tenminste als het gaat om geur en rotzooi.

Scrub Daddy Kleurspons

Pak een spons voor hardnekkige plekken.

Amazon

$ 16,89
 

Om deze schoonmaakhack te gebruiken, snijd je een citroen doormidden en plak je deze op je kraan. Als het niet blijft zitten, kun je het vastzetten met een elastiekje of een haarelastiekje. Als het eenmaal veilig is, laat je de citroen een tot twee uur op je kraan staan. Zodra de tijd is verstreken, verwijdert u de citroen. De kalkaanslag zou schoon moeten zijn, maar het kan zijn dat er nog wat restjes over zijn. Als dat zo is, schrob die plekken dan met de citroen of een zachte spons. Voila! Je bent klaar.

Waarom werkt dit? Om dezelfde reden doet azijn dat. Terwijl witte azijn azijnzuur bevat, bevatten citroenen citroenzuur dat kalkaanslag na verloop van tijd kan afbreken. Daarom zijn citroenen zulke geweldige schoonmaakmiddelen voor alles, van snijplanken tot je vaatwasser en oven.

Als je een schone, fris ruikende manier wilt om je badkamer of keukenkraan schoon te maken, pak een citroen!