Verspilling van de tijd van het Hooggerechtshof: wetsminister Kiren Rijiju over een pleidooi tegen het blokkeren van BBC-documentaire

0
63

Minister van Justitie Kiren Rijiju haalde maandag uit naar degenen die het Hooggerechtshof aanvechten tegen het Centrum’besluit om een ​​BBC-documentaire over de rellen in Gujarat in 2002 te blokkeren. 8220;afval” kostbare tijd van het hoogste gerechtshof.

Tag een nieuwsartikel op Twitter, de minister van de Unie reageerde op rapporten van veteraanjournalist N Ram, activistische advocaat Prashant Bhushan en anderen het verplaatsen van het Hooggerechtshof het aanvechten van het besluit van het Centrum om de documentaire “India: The Modi Question” op sociale media zei hij: “Dit is hoe ze de kostbare tijd verspillen van Hon’ble Supreme Court waar duizenden gewone burgers wachten en data zoeken voor gerechtigheid”.

Het Hooggerechtshof zei maandag dat het een PIL zal indienen om de “ban” op de BBC-documentaire voor hoorzitting op 6 februari.

Advocaat ML Sharma, die de petitie indiende, noemde het voor een bank onder voorzitterschap van opperrechter van India DY Chandrachud. Sharma's pleidooi strekt tot vernietiging van het bevel van het ministerie van Informatie en Omroep van 21 januari 2023 om de documentaire te “verbieden”. Hij noemde de beslissing “illegaal, malafide, willekeurig en ongrondwettelijk”, en voegde eraan toe dat de vraag is “of de centrale regering noodvoorzieningen kan inroepen zonder dat er een noodsituatie is afgekondigd op grond van artikel 352 van de grondwet van India door de president.”

Lees ook |'It's venomous': P Sainath on Centre blocking BBC-documentaire over Modi, Gujarat-rellen in 2002

Op 21 januari gaf het Centrum instructies voor het blokkeren van meerdere YouTube-video's en Twitter-berichten die links naar de controversiële BBC-documentaire delen.

Het Centrum gaf op 21 januari YouTube en Twitter opdracht om links te verwijderen die de BBC-documentaire delen waarin de Er is vastgesteld dat de documentaire “de soevereiniteit en integriteit van India ondermijnt” en “het potentieel heeft om een ​​negatieve invloed te hebben” op de “vriendschappelijke betrekkingen van het land met buitenlandse staten” en op de “openbare orde in het land”.

Alleen abonneeverhalenAlles bekijken

Focus op grensgebieden, NCC is van plan om de sterkte van de cadetten met 8 lakh te verhogen

Met toegang als sleutel, een MP district brengt regering thuis bij begunstigden

Delhi Confidential: Nieuw parlement gebouw bijna klaar, parlementariërs worden emotioneel…Risico's voor de groei: diepgewortelde inflatie en afnemende roepieMaandelijks plan om toegang te krijgen tot de begroting

De richtlijnen van de regering hebben geleid tot een scherpe reactie van de oppositie, waarbij leiders het “censuur” noemden.

© IE Online Media Services Pvt Ltd