Verse regenbuien, sneeuw in het verschiet vanaf vandaag in delen van Noord-India: IMD

0
59

De Meteorologische Afdeling van India (IMD) heeft maandag regen en sneeuwval voorspeld in delen van Noord-India als gevolg van intense westelijke onrust die boven Afghanistan ligt.

De weerafdeling voorspelde in haar bulletin wijdverbreide regenval over Punjab, Haryana, Chandigarh en West Uttar Pradesh tot 30 januari en lichte regenval boven Delhi.

Lees ook |Delhi ziet eerste regenval deze winter, meer verwacht op maandag

De Western Disturbance is een extra-tropisch weersysteem dat zijn oorsprong vindt in de Middellandse Zee en regen en/of sneeuw brengt naar de noordwestelijke delen van het Indiase subcontinent.

Koude wind en regen trokken door de nationale hoofdstad op zondag zakt de maximumtemperatuur naar 17,2 graden Celsius, vijf graden onder wat normaal is voor deze tijd van het jaar. De weerafdeling voorspelt dat de temperatuur in Delhi vandaag rond de 10-20 graden Celsius zal schommelen, met een overwegend bewolkte lucht en lichte regen en onweer.

Alleen abonnees VerhalenAlles bekijken

UPSC-sleutel – 31 januari 2023 : Weten over kapitaaluitgaven, waterdiploma…Economisch onderzoek 2023: hier zijn de belangrijkste conclusies

Delhi Vertrouwelijk: Advocaat, altijd

Genderkloof in niet-gegradueerde programma's wordt groter, winst van de laatste paar years lo…Nieuwjaarspromotiecode SD25 toepassen Leden van de Indiase militaire band nemen deel aan de Beating the Retraite-ceremonie tijdens regen in New Delhi, India, 29 januari 2023. (Reuters)

Naarmate de koudegolf intenser wordt in de noordwestelijke delen van India, zullen er op 30 januari zeer dichte mist in de ochtend- of nachturen zijn boven Punjab, Haryana, Chandigarh en Delhi, aldus het IMD-bulletin.

Ondertussen, het weerbureau heeft een stijging van de minimumtemperaturen met 2-3 graden Celsius voorspeld in delen van Oost-India in de komende twee dagen en een daling met 2-4 graden Celsius daarna. Dichte mist houdt maandag waarschijnlijk aan in geïsoleerde gebieden boven Assam, Meghalaya, Mizoram en Tripura.

Delen van Rajasthan registreerden de afgelopen 24 uur 10 tot 30 mm regenval en een lichte temperatuurdaling, zei een ambtenaar van de MetT-afdeling zondag. Neerslag en dichte mist houden waarschijnlijk aan tot maandag.

Advertentie Donkere wolken hangen boven de Ansagar Lake, in Ajmer, zondag 29 januari 2023. (PTI-foto)

Punjab en Haryana wankelden gisteren onder koude weersomstandigheden, waarbij Muktsar een dieptepunt registreerde van 2 graden Celsius en Chandigarh 8,8 graden Celsius. Ondertussen zakte de minimumtemperatuur van Ludhiana en Amritsar naar respectievelijk 6,3 en 6,2 graden Celsius.

Gujarat en Maharashtra zullen waarschijnlijk een daling van de minimumtemperaturen met 2-4 graden Celsius zien, meldde het IMD-bulletin.

>

Met een lagedruk boven de Golf van Bengalen voorspelt het IMD maandag stormachtig weer met windsnelheden van 40-45 km/u boven de Zuidoost- en Zuidwestelijke Golf van Bengalen en de Zuid-Andamanse Zee. Het heeft ook een advies uitgebracht aan vissers om zich niet in zee te wagen.