Vanaf maart 15 uur maandelijkse inhoud van nationaal belang uitzenden: Govt naar kanalen

0
34

Vanaf maart moeten alle particuliere televisiezenders elke maand 15 uur lang content van nationaal belang uitzenden. Een gedetailleerd advies hierover is uitgegeven door het Ministerie van Informatie & Uitzending op maandag.

De recente richtlijnen voor uplinking en downlinking van televisiezenders bevatten een vereiste voor particuliere omroepen om elke dag 30 minuten uitzending uit te voeren voor de openbare dienst., aan de hand van bepaalde thema's die door het ministerie worden aangedragen. Het ministerie voerde hierover uitgebreid overleg met de particuliere omroepen en hun verenigingen. Op basis van hun input werd op 30 januari een advies uitgebracht, aldus het in een verklaring.

Read in Explained |Content in national interest: Wat zeggen de nieuwe richtlijnen voor tv-uitzendingen

Met het advies heeft het ministerie verduidelijkt dat de inhoud van nationaal belang kan worden ingebed in de programma's die worden uitgezonden, en dat de inhoud niet 30 minuten aan een stuk hoeft te zijn. De publieke omroep kan worden opgesplitst in kleinere tijdsloten, maar kan niet van middernacht tot 06.00 uur, aldus het ministerie.

De omroepen zijn ook verplicht om de inhoud van de uitzending gedurende 90 dagen te bewaren. Het Electronic Media Monitoring Centre, onder I&B Ministry, zal de inhoud van de uitzending voor een periode van 90 dagen bewaren, aldus het advies. De overheid verplicht de omroepen om maandelijks online een rapport in te dienen op de Broadcast Seva Portal.

Alleen abonnees VerhalenBekijk allesSprankelende zeedieren en wat ze speciaal maakt

Uniebegroting 2023: hoe de overheid de wiskunde berekent< figuur>

Focus op grensgebieden, NCC is van plan de sterkte van de cadetten met 8 lakh te verhogenMet toegang als sleutel brengt een MP-district de overheid thuis bij de begunstigdenMaandplan om toegang te krijgen tot Budget

De inhoud kan worden gedeeld tussen de omroepen en een herhaalde uitzending op een of meerdere kanalen is nu ook toegestaan. Er zou zelfs een digitale opslagplaats van relevante video's of tekstuele inhoud voor dit doel kunnen worden ontwikkeld, aldus het advies, dat toegankelijk is voor en gebruikt kan worden door tv-zenders.

Het ministerie heeft ook toegevoegd aan acht thema's die zijn opgenomen in het uplinking/downlinking-beleidsdocument: onderwijs en geletterdheid; landbouw en plattelandsontwikkeling; gezondheid en gezinswelzijn; wetenschap en technologie; welzijn van vrouwen; welzijn van de zwakkere delen van de samenleving; bescherming van het milieu en van cultureel erfgoed; en nationale integratie.

Ook is de scope van voorgeschreven thema's uitgebreid. “De lijst met thema's van nationaal belang en maatschappelijke relevantie die wordt gegeven onder clausule 35 van de beleidsrichtlijnen is indicatief en kan worden uitgebreid met vergelijkbare onderwerpen van nationaal belang en maatschappelijke relevantie, zoals waterbehoud, rampenbeheer, enz.”, aldus het advies. .

Advertentie

De voorwaarde is van toepassing op alle kanalen, behalve de kanalen die specifiek als vrijgesteld worden genoemd, waar dit mogelijk niet haalbaar is. Deze omvatten natuurzenders en buitenlandse zenders, naast live uitzending in het geval van sportzenders.

Kanalen die meer dan 12 uur aan devotionele/spirituele/yoga-inhoud uitzenden, zijn vrijgesteld van het verstrekken van maandelijkse rapporten.

Er zal een verklaring worden gezocht bij kanalen die niet aan de regels voldoen, zeiden functionarissen. De grondgedachte achter de verhuizing, volgens de regering, is dat ethergolven publiek eigendom zijn en moeten worden gebruikt in het beste belang van de samenleving. Vertegenwoordigers van verschillende omroepen hadden er echter op gewezen dat hoewel ethergolven openbaar eigendom zijn, ze forse vergoedingen hebben betaald voor het gebruik ervan, en dat eventuele bindende richtlijnen hun commerciële belangen kunnen schaden.

© The Indian Express (P) Ltd.