Ukrainere for å få millioner av LED-lyspærer for å lette energimangel

0
42

Ukrainere ble mandag oppfordret til å bytte ut gamle lyspærer med gratis energieffektive LED-pærer i henhold til en ordning ment å lette et energimangel forårsaket av russiske angrep.

Lanserer et program støttet av EU og med sikte på å erstatte 50 millioner lyspærer, sa økonomiminister Yulia Svyrydenko at alle voksne vil kunne bytte ut fem glødelamper med fem LED-pærer på postkontorer.

Målet er i løpet av de neste månedene å redusere energiunderskuddet forårsaket av russiske missil- og droneangrep på kraftinfrastruktur med en fjerdedel som ofte har latt millioner av ukrainere stå uten lys, vann eller varme. “Ukraina kjemper på militære, økonomiske og energifronter,” Svyrydenko fortalte en nyhetsbriefing. “Det er et viktig skritt for å redusere presset på Ukrainas energisystem.”

Én LED-pære bruker åtte ganger mindre strøm enn de eldre pærene, sa hun.

Historier kun for abonnenterSe alle

Tre store fordeler av Union Budget 2023-24: Capex, finanspolitisk forsiktighet og n…

Scintillerende sjødyr og hva som gjør dem spesielle

Forbundsbudsjett 2023: Hvordan regjeringen beregner regnestykket

Fokus på grenseområder, NCC planlegger å øke kadettstyrken med 8 lakh Månedlig plan for å få tilgang til Budsjett

Energibesparelser er avgjørende for å hjelpe ukrainere å komme seg gjennom den første vinteren siden Russland invaderte landet deres.

Regjeringstjenestemenn har sagt at rundt 40 % av energisystemet har blitt skadet, og noen ukrainske kraftverk er i territorium som har blitt okkupert av russiske styrker.

Nasjonal nettoperatør Ukrenergo sa mandag at energiunderskuddet var “betydeligt”, med forbruk økende ved starten av arbeidsuken og temperaturer fallende under null. Det håndhevet planlagte strømstans over hele landet.

Annonse

Matti Maasikas, EU-ambassadøren i Ukraina, sa at den 27-nasjonale blokken ville skaffe til veie 30 millioner LED-lyspærer og Frankrike ville skaffe ytterligere 5 millioner pærer. Maasikas sa at EU også leverte generatorer og annet utstyr.