TIPRA Motha kondigt derde kandidatenlijst voor Tripura Assembly-verkiezingen aan

0
70

In de derde kandidatenlijst voor de Tripura Assembly-verkiezingen van volgende maand verklaarde TIPRA Motha maandag nog 12 genomineerden, slechts enkele uren voordat de indiening van de nominaties op de laatste dag begon. Het heeft tot nu toe 42 kandidaten opgesteld voor de verkiezingen voor het Huis met 60 leden.

De laatste lijst bevatte de namen van kandidaten voor vijf zetels gereserveerd voor Schedule Tribes (ST), drie voor Scheduled Castes en vier voor niet-gereserveerde zitplaatsen. Interessant is dat de voormalige MLA Ashish Das op de lijst van Motha stond als kandidaat voor het kiesdistrict van de Kamalasagar Assembly. Das had vorig jaar ontslag genomen bij de BJP en sloot zich aan bij het Trinamool-congres om ook de door Mamata Banerjee geleide partij te verlaten.

Hiermee heeft TIPRA Motha kandidaten opgesteld in 20 ST-gereserveerde kiesdistricten en 22 niet-ST-zetels in de staat.

De laatste kwam nadat de stampartij onder leiding van Pradyot Bikram Manikya Deb Barma haar 20 kandidaten op de eerste lijst en 10 op de tweede zondag had aangekondigd. Ze omvatten drie voor ST-zetels, één voor een SC-zetel en de rest uit niet-gereserveerde kiesdistricten. Een van de kandidaten, Motha die vanuit de niet-gereserveerde kiesdistricten is opgesteld, is een vrouwelijke stamkandidaat.

Alleen abonneesVerhalenAlles bekijken

Focus op grensgebieden, NCC is van plan om de sterkte van de cadetten met 8 lakh te verhogenMet toegang als sleutel brengt een MP-district de overheid thuis bij de begunstigden

Delhi Confidential: nieuw parlementsgebouw bijna klaar, parlementariërs worden emotioneel…Risico's voor groei: diepgewortelde inflatie en depreciërende roepiePas nieuwjaarspromotiecode SD25 toe

Een van de prominente namen op de tweede lijst is die van voormalig MLA Tapas De, die meer dan vijf decennia bij het congres was totdat hij overstapte naar TIPRA Mothaen kreeg vorig jaar de leiding over het Tipra Citizens Forum. De andere grote deelnemer is Ranjit Debbarma, die tot 2012 de supremo was van de verboden rebellenorganisatie All Tripura Tiger Force (ATTF), toen hij werd gearresteerd in Bangladesh. in 2023, een terugblik op de vraag naar de staat

De TIPRA Motha heeft gezegd dat het alleen zal vechten bij de verkiezingen voor de Tripura-vergadering van 16 februari en sloot een alliantie met de door de BJP geleide NDA uit na twee dagen van discussies. De tribale outfit zei dat het centrum zijn eis tot staat niet schriftelijk accepteerde.

De ontwikkelingen kwamen nadat er zondagmiddag een grote bijeenkomst was gemeld voor het bijgebouw van het Ujjayanta Palace, waar de voormalige koninklijke familie is gehuisvest. TIPRA Motha-jeugdleider Hollywood Chakma, die een kaartje had gekregen van het kiesdistrict Pabiacherra Assembly, werd met een entourage van supporters naar Agartala zien komen om met Motha supremo Pradyot Kishore te praten over het strijden vanaf een aparte stoel en zei dat hij zou moeten luisteren naar de ambities.

Advertentie Lees ook |Tripura Assembly-verkiezing: Sitaram Yechury geeft aan dat CPI(M) hoopvol is op consensus over zetelverdeling met het Congres

Chakma wuifde de kwestie later op de avond weg als “ongegrond” en zei dat hij en zijn aanhangers naar ontmoet Pradyot Kishore, aangezien velen van hen hem nog nooit eerder persoonlijk hadden ontmoet. Hij voegde eraan toe dat ze zijn “zegeningen” wilden zoeken voordat ze maandag hun nominatiepapieren bij hun respectieve kiesdistricten indienden.

In de middag werd een spraakbericht van Pradyot Kishore gedeeld in de WhatsApp-groep van de partij in de middag, waar men hoorde de leider zeggen dat het hem pijn deed om te zien dat sommige leiders alleen geïnteresseerd waren om MLA's te worden en de Tiprasa of de stamgemeenschap niet serieus namen. Hij noemde echter geen enkele leider.

Hij deed een beroep op zijn aanhangers om te vechten voor Greater Tipraland – een voorgestelde aparte staat voor Tripuri-stammen die in de staat en delen van Assam, Mizoram en delen van Bangladesh wonen – dat is de kernvraag van de partij. Hij vroeg hen ook om thansa of eenheid te bewaren en zich in te zetten voor de parlementsverkiezingen van 16 februari in de staat.