Te midden van Ramcharitmana's ruzie brengt SP een lied uit waarin Mulayam wordt gelijkgesteld aan god

0
78

NA TE GEVEN dat het zich in de Ramcharitmanas-ruzie groef, met de benoeming van Swami Prasad Maurya tot een hoge partijpost, kan de Samajwadi Party (SP) uiteindelijk een nieuwe aanwakkeren .

Vorige week bracht SP-president Akhilesh Yadav twee video's uit met liedjes die deel gaan uitmaken van partijcampagnes: de ene is een “aarti (gebed)” over de overleden oprichter van de SP. Mulayam Singh Yadav, die hem naast andere goden “onze Ram” noemde; terwijl een ander een lofzang is op Akhilesh.

Lees |Akhilesh Yadav liet zwarte vlaggen zien en zegt dat BJP-gozers probeerden zijn tempelbezoek te stoppen

De nummers zijn opgenomen in Mumbai en de video's zijn opgenomen in het Janeshwar Mishra Park in Lucknow, dat werd ontwikkeld toen Akhilesh de CM was.

De vijf minuten durende aarti to Mulayam is geschreven en gezongen door Kashi Nath Yadav, een Birha-volkszanger die de werkende nationale president is van de culturele cel van de SP en een voormalig MLC. Bij het begroeten van Mulayam staat er: “Jai ho Netaji ki jai, bhage darr aur bhay, jai ho Neta ji ki jai (groet aan Netaji, wiens naam iemands angsten kan verdrijven)”.

Alleen voor abonnees StoriesView Alles

Delhi Confidential: herinneringen verzamelen

1 februari 1983, veertig jaar geleden: Vasantrao Patil wordt CM

UPSC Key- 31 januari 2023: Weten over kapitaaluitgaven, waterdiploma…

Economisch onderzoek 2023: hier zijn de belangrijkste puntenPas nieuwjaarspromotiecode toe SD25 Lees |Nu, Padma Vibhushan: BJP's ijzeren klap in een Mulayam-handschoen

Kashi Nath stelt Mulayam vervolgens gelijk aan Lord Brahma en Vishnu “voor het koesteren van mensen uit alle geledingen van de samenleving”, ook in de politiek, en met Lord Shiva voor “het aanrichten van grote schade” op het slagveld. “Rachna mein Brahma se aage, Vishnu jas paalan me laage, rann me Shiv sa parlay (Hij loopt voor op Brahma in de schepping, en op Vishnu in het koesteren van de wereld, terwijl hij op het slagveld de vernietiger kan zijn),” het lied zegt, terwijl Kashi Nath uitlegt dat het laatste een verwijzing was naar de rol van Mulayam als minister van Defensie, toen hij ervoor zorgde dat het leger een passend antwoord gaf aan Pakistan aan de grens.

Het lied vergelijkt de oprichter van SP verder met god en zegt: “Gita tum, aur tum Ramayan, Ram, Krishna tum, tum hi Narayan (Jij bent Gita, jij bent Ramayan, jij bent Ram, Krishna en Narayan).”

Lees |Samajwadi Party vernieuwt nationaal panel; Shivpal terug, Maurya krijgt ligplaats

Mulayam is “groter dan een godheid”, zegt Kashi Nath. “We hebben geen god gezien, maar Netaji. Hij werkte voor het welzijn van mensen. Elk gezin in UP profiteerde van de regelingen en programma's van zijn regering.”

Advertentie

Het lied op Akhilesh, uitgebracht op het SP-hoofdkwartier, verwijst naar hem als “Chhotey Netaji (Kleine Netaji)”, noemt hem een ​​jonge leider vol hart en enthousiasme, en zegt: “Akhileshji to chhotey netaji hain yaaron, abhi tumne jee bhar ke dekha nahin hai (Akhilesh is gewoon een jongere Mulayam, je hebt het alleen nog niet gezien)”.

Het lied vergelijkt Akhilesh met Bhishma en Karna, twee karakters uit de Mahabharata, en noemt hem een ​​”divya desh premi (goddelijke patriot)”, zeggende: “Netaji sa chehra inka, dekho tasveer ko. Lohia si soch, dekh gareebi ke pir ko. Jale agnijwala sa, vijeta hai yaaro (Hij ziet eruit als Netaji, denkt als de messias van de arme Ram Manohar Lohia. En hij brandt als vuur, want hij is een winnaar).”

Gevraagd naar de aarti-vergelijking Mulayam god, SP-woordvoerder Rajendra Chaudhary zei dat hij niet het hele lied had gehoord of gezien. “Kashi Nath is een voormalige partij MLC die zijn eigen productiehuis heeft. Hij heeft op eigen initiatief video's gemaakt', zei hij, terwijl hij eraan toevoegde dat de partij de liedjes en video's zal gebruiken in haar evenementen en campagnes.

Advertentie

Kashi Nath zegt dat hij besloot de aarti op Mulayam te schrijven na zijn overlijden in oktober vorig jaar. “Binnenkort zouden de tempels van Netaji worden gebouwd”, voegt hij eraan toe.

Behorend tot het district Ghazipur, ging Kashi Nath in 1994 de politiek in als lid van de UP Legislative Council over het BSP-symbool. herverkozen als MLC in 2000 en 2006 als SP-kandidaat.

Eerder had Swami Prasad Maurya een controverse veroorzaakt door opmerkingen van een Bihar-minister te ondersteunen dat sommige delen van de Ramcharitmanas verwerpelijk waren voor wat ze zeiden over bepaalde kasten.