Recension av Microsoft Sculpt Comfort Mouse: Fixa inte det som inte är trasigt

0
70

Betyg: 7/10 ?

 • 1 – Fungerar inte
 • 2 – Knappt funktionell
 • 3 – Svår brist på de flesta områden
 • 4 – Fungerar, men har många problem
 • 5 – Bra men lämnar mycket att önska
 • 6 – Tillräckligt bra för att köpa på rea
 • 7 – Bra och värt att köpa
 • 8 – Fantastiskt, närmar sig bäst i klassen
 • 9 – Bäst i klassen
 • 10 – Borderline perfektion

Pris: $40 Amazon Microsoft

Hannah Stryker/How-To Geek

Sculpt Comfort-musen erbjuder fantastisk prestanda på olika ytor, och dess anpassningsmöjligheter kan vara ett betydande mervärde för dem som behöver snabb tillgång till specifika funktioner.

Medan det har varit Microsoft Sculpt Comfort-musen erbjuder fortfarande allt i många år nu: en verkligt trådlös upplevelse, ett fyrvägs rullningshjul och en unik Touch-flik med anpassningsbara genvägar. Men dess ålder kanske äntligen kommer ikapp det.

Sculpt Comfort erbjuder inte tvåsidiga varianter eller handvänlig ergonomi som många moderna möss gör, men den får ändå grunderna rätt och lite till. Den säljs vanligtvis för under 30 USD och kan vara ett utmärkt alternativ för folk som vill ha en mångsidig mus som kan användas på språng.

Här är vad vi gillar

 • Ingen trådlös design för transceiver
 • Fungerar bra med Android-telefoner
 • Exakt markörkontroll på olika ytor
 • Fyrvägsrullningshjul möjliggör enkel navigering
 • li>

 • Anpassningsbara genvägar för ofta använda funktioner

Och vad vi inte gör

 • Känns kanske inte ergonomiskt för stora handflator
 • Endast högerhänt design
 • Blank svart design blir fläckig

How-To Geeks expertgranskare går praktiskt in i varje produkt vi granskar. Vi testar varje hårdvara i timmar i den verkliga världen och kör dem genom riktmärken i vårt labb. Vi accepterar aldrig betalning för att rekommendera eller recensera en produkt och samlar aldrig ihop andras recensioner. Läs mer >>

Innehållsförteckning

Bygg och design: bra, men endast subjektivt Så
Funktioner och användning: Still Going Strong
Ska du köpa Microsoft Sculpt Comfort Mouse?

Bygg och design: bra, men bara subjektivt så

Hannah Stryker/How-To Geek

 • Mått : 4,37 x 2,69 x 1,44 tum (11,1 x 6,83 x 3,66 cm)
 • Vikt: 136,1 g (4,8 oz)
 • Form: Högerhänt
 • I kartongen: Mus, 2 AA-batterier

När det gäller byggkvalitet är Microsoft Sculpt Comfort Mouse välkonstruerad och känns stadig i handen. Den har en solid premiumkänsla och knapparna är lyhörda och har ett tillfredsställande klick. Det händer inte mycket estetiskt förutom den blå Windows-knappen på sidan och en Microsoft-logotyp överst. Den glänsande svarta toppplattan är benägen att fläckas och en heltäckande matt finish skulle ha varit välkommen.

Som namnet antyder är denna mus “skulpterad” för komfort, med en konturerad vänsterkant som låter tummen vila naturligt längs den. Även om den högra kanten inte har några sådana kurvor, vilket gör den till en mus strikt designad för högerhänta. Musen har en sluttande form som följer handflatans naturliga krökning och en upphöjd rygg som stöder den bekvämt. Dess kompakta design kan kännas ergonomiskt perfekt för små till medelstora handflattor, men för större händer i storlekar som min kan dess superlåga profil och bristen på utrymme att vila fingrarna på att i stället kännas obekvämt.

Toggle Full -Storlek Visa1 av 2Föregående bild
Hannah Stryker/How-To GeekNext Slide Föregående bild
Hannah Stryker/How-To GeekNext Slide

Längst ner får du på/av-knappen och en Bluetooth-parningsknapp. Musen drivs med två AA-batterier som medföljer i kartongen och erbjuder en relativt lång batteritid, som räcker upp till sex månader på en enda uppsättning. Microsoft hävdar att avstängning av musen mellan användningarna kan förlänga detta upp till 10 månader. Även med att slå på och stänga av den ofta, stötte jag inte på några problem med att musen återansluter till min dator varje gång. Det är värt att notera att den här musen inte stöder anslutning till flera enheter och bara kan paras ihop med en enhet åt gången.

Funktioner och användning: Still Going Strong

Hannah Stryker/How-To Geek

 • Anslutning : Bluetooth
 • USB-sändtagare: NA
 • Kompatibilitet: Windows 7 och senare, Android 5.0 och senare< /li>

Det här är en av de få verkligt trådlösa möss som finns där ute, som använder en Bluetooth-anslutning utan att behöva en USB-sändtagare, vilket sparar dig besväret med en ständigt igensatt USB-port. Även om detta innebär att din maskin måste ha inbyggd Bluetooth, vilket inte är ett problem med de flesta moderna bärbara datorer; dock kan vissa äldre stationära datorer behöva en USB Bluetooth-adapter.

Även om den i första hand är avsedd att användas med Windows-maskiner, kan den här musen även fungera med MacBooks och enheter som kör Googles Android eller chromeOS. Jag försökte använda den med min Samsung Galaxy Z Fold 4, och den fungerade som en charm, även om det inte finns något sätt att anpassa eller mappa om musknapparna på icke-Windows-enheter.

En av de Utmärkande egenskaper hos Sculpt Comfort Mouse är dess BlueTrack-teknologi, som gör att den kan arbeta på en mängd olika ytor, inklusive glas och trä. Detta gör det till ett mångsidigt alternativ för användare som kanske inte alltid har en musmatta tillgänglig eller för de som behöver använda sin mus på språng. Min användning var inte lika extrem; Musen fungerade utmärkt på träbord, papper, tryckta musmattor och metalliska lock till bärbara datorer.

Det unika försäljningsargumentet för denna mus är “Touch-fliken,” ett litet beröringskänsligt område placerat på sidan av musen som kan konfigureras för att utföra olika funktioner. Några av de saker du kan göra med Touch-fliken inkluderar att rulla eller navigera genom sidor med svep, starta specifika appar eller program när du trycker på dem och till och med utföra anpassade åtgärder som att öppna en viss fil eller mapp. Pro-användare kommer att uppskatta de avancerade alternativen att låta samma gester utföra olika funktioner i olika appar.

RELATERATVarför du bör använda en musmatta

Under min tid med musen satte jag en tumsvep uppåt för att fästa det aktiva fönstret till vänster kant av skärmen medan en tryckning var inställd för att starta Start-menyn. Musen tillåter också att slå på vibrationsfeedback för svepgester på Touch-fliken. När du väl har vant dig vid dem kan dessa Touch Tab-genvägar verkligen öka produktiviteten och öka effektiviteten till ditt arbetsflöde.

När det gäller prestanda har Sculpt Comfort Mouse en lyhörd markör och smidig, exakt spårning, vilket gör den ett bra val för tillfällig användning som fotoredigering och webbläsaruppgifter. Det skårade rullhjulet erbjuder horisontell rullning, en skänk från gud för videoredigering och andra tidslinjebaserade appar. Alla knappar och rullningshjulsåtgärder kan omappliceras med Microsoft Mouse and Keyboard Center-programvara.

The Best Mice of 2023 Best Mouse Overall Razer Pro Click Humanscale Wireless Mouse Amazon

$99.99
 

Bästa budgetmus Logitech G203 trådbunden Lightsync-mus Amazon

19,88 $
$39,99 Spara 50 %

Bästa spelmus Logitech G502 X plus Lightspeed Amazon

151,99 $
159,99 USD Spara 5 %

Bästa trådlösa mus Logitech MX Master 3S Amazon

99,99 USD
 

Bästa trådbundna musen Razer Basilisk V3 Amazon

58,99 $
69,99 USD Spara 16 %

Bästa ergonomiska musen Logitech MX Vertical Amazon

85,28 USD
99,99 USD Spara 15 %

Bästa musen för Mac Apple Magic Mouse 2 Amazon

74,00 USD
79,00 USD Spara 6 %

Ska du köpa Microsoft Sculpt Comfort Mouse?

Hannah Stryker/How-To Geek

Microsoft Sculpt Comfort-musen erbjuder fantastisk prestanda på en mängd olika ytor, och dess anpassningsalternativ kan vara ett betydande mervärde för dem som behöver snabb åtkomst till specifika funktioner. Det faktum att den inte äter upp en USB-port är en bonus. Dess kompatibilitet med icke-Windows-datorer och Android-telefoner gör den till ett mångsidigt tillbehör, även om vi skulle ha älskat alternativet för anslutning till flera enheter.

Men avsaknaden av en vänsterhänt version kommer att vara en deal-breaker för vissa, och musen missar de nyare ergonomiska trenderna som de som finns i Logitech MX Master 3S. Den erbjuder inga dedikerade spelfunktioner eller flera DPI-alternativ som finns i de bästa avancerade spelmössen, men för $40 (eller mindre när den är till rea) ger Sculpt Comfort en pålitlig upplevelse med solid batteritid.

Om allt du letar efter är en vanlig Jane-mus för tillfälligt bruk, erbjuder massor av möss på marknaden liknande prestanda till ännu lägre priser. Sagt och gjort, det är fortfarande ett bra köp, särskilt till det rabatterade priset på Amazon. Om du letar efter en mus som kan göra lite mer för ditt specifika användningsfall, här är några av de bästa Bluetooth-mössen du bör överväga.

Betyg: 7/10 Pris: $40 Amazon Microsoft

Här är vad vi gillar

 • Ingen trådlös design för transceiver
 • Fungerar bra med Android-telefoner
 • Exakt markörkontroll på olika ytor
 • Fyrvägsrullningshjul möjliggör enkel navigering
 • Anpassningsbara genvägar för ofta använda funktioner
 • ul>

  Och vad vi inte gör

  • Känns kanske inte ergonomiskt för stora handflator
  • Endast högerhänt design
  • Blank svart design blir utsmetad

  LÄS NÄSTA

  • › De bästa mössen 2023
  • › Varför slutade Google använda Android Dessert Names?
  • › Microsoft 365-integration kommer till Chromebooks
  • › Bör du defragmentera din SSD?
  • › Samsung’s T7 Shield SSD har nu ett enormt lagringsalternativ
  • › Detta Schlage Smart Lock fungerar på dörrar utan låskolvar
  • › Sonos Beam (Gen 2) vs. Sonos Ray Soundbar: Vilken ska du köpa?