Rahul Gandhis 4084 km førte ham foran Andhra-Telanganas lange marsjerer

0
62

Med 4084 km tilbakelagt over 135 dager, har kongressleder Rahul Gandhi overgått distansen tilbakelagt av Andhra Pradesh-sjefminister Y S Jagan Mohan Reddy under hans padyatra over mer enn halvannet år , fra 2017 til 2019.

YSRCP-lederen hadde gått 3648 km, og feid til makten med et enestående flertall i staten i valget som fulgte. Det ble til nå ansett som den lengste distansen tilbakelagt til fots av en politiker i landet.

Må leses |Bharat Jodo Yatra: Rahul Gandhis eksperiment med mohabbatpolitikken

Rahul startet sin Bharat Jodo Yatra< /strong>fra Kanyakumari i Tamil Nadu 7. september, og avsluttet den i Srinagar på søndag, etter å ha dekket 75 distrikter gjennom 12 stater.

Jagan Reddy hadde startet sin ‘Praja Sankalpa Yatra' fra sin avdøde far Dr Y S Rajashekara Reddys hjemby Idupalapaya i YSR Kadapa-distriktet 6. november 2017, og avsluttet den i Ichchapuram i Srikakulam-distriktet nær Odisha-grensen 9. januar 2019, med pauser i midten.

Subscriber Only StoriesView All< figur>

Delhi Confidential: Samler minner

1. februar, 1983, førti år siden: Vasantrao Patil skal være CM

UPSC-nøkkel – 31. januar 2023: Vet om kapitalutgifter, vanndiplom…

Economic Survey 2023: Her er de viktigste takeawayene Bruk nyttårskampanjekode SD25

Tidligere i kongressen hadde Jagan forlatt partiet etter å ha blitt nektet ledelse av statsenheten etter farens død – tidligere sjefsminister Y S R Reddy, selv en veteran fra en lang yatra. I 2014 hadde Jagans YSRCP endt bak TDP for å fremstå som det viktigste opposisjonspartiet. 2017-marsjen var satt til neste valg.

Les også |'Det vil være en andre etappe av Bharat Jodo Yatra, med Rahul Gandhi… Cong vil være på banen gjennom dette året': K C Venugopal

I sin rekordmarsj dekket Jagan 13 distrikter (nå delt inn i 26), 134 forsamlingssegmenter spredt over 2516 landsbyer, og tok for seg 124 offentlige møter og 55 samfunnsmøter. YSRCP-ledere hevder Jagan møtte minst 2 crore mennesker under denne padyatraen.

Før Jagans yatra hadde YSR rekorden for en lang marsj i Andhra – etter å ha gått 1500 km på 60 dager, fra og med april 2003, som igjen fikk ham til å sette seg inn i CMs stol ved valget i 2004.< /p>Annonse

Selv TDP-sjef og nå leder av opposisjonen N Chandrababu Naidu hadde begitt seg ut på en padyatra i 2012, og dekket nesten 2000 km i den da udelte Andhra Pradesh.

Også i Political Pulse | avslutter Bharat Jodo Yatra men Rahul forblir uforpliktende når det gjelder gjenoppretting av artikkel 370

For bare noen dager siden, 27. januar, dro hans sønn og TDP-generalsekretær Nara Lokesh Naidu på en 4000 km lang padyatra fra Kuppam i Chittoor-distriktet. Lokeshs ‘Yuva Galam (ungdommens stemme)’ mars har som mål å dekke 125 valgkretser i forsamlingen på 400 dager, og avsluttes ved Ichchapuram i Srikakulam på Odisha-grensen – akkurat som Jagan gjorde for fire år siden.

Selv BJP har etterlignet partiene i regionen når de prøver å sette sitt preg i Telangana. Statens BJP-sjef Bandi Sanjay Kumar startet sin Praja Sangrama Yatra i august 2021, og har så langt fullført fire faser som dekker over 44 valgkretser for forsamlingen og over 1200 km.

© The Indian Express (P) Ltd.