Rahul Gandhi's 4.084 km bracht hem voor op de lange betogers van Andhra-Telangana

0
35

Met 4.084 km afgelegd in 135 dagen, overtreft congresleider Rahul Gandhi de afstand afgelegd door Andhra Pradesh Chief Minister Y S Jagan Mohan Reddy tijdens zijn padyatra over meer dan anderhalf jaar , van 2017 tot 2019.

De YSRCP-leider had 3.648 km gelopen en kwam bij de daaropvolgende verkiezingen met een ongekende meerderheid in de staat aan de macht. Het werd tot nu toe beschouwd als de langste afstand die een politicus in het land te voet aflegde.

Must Read |Bharat Jodo Yatra: Rahul Gandhi's experiment met de politiek van mohabbat

Rahul begon zijn Bharat Jodo Yatra< /sterk>vanuit Kanyakumari in Tamil Nadu op 7 september en sloot het op zondag af in Srinagar, nadat hij 75 districten in 12 staten had bestreken.

Jagan Reddy was zijn 'Praja Sankalpa Yatra' begonnen van zijn overleden vader Dr Y S Rajashekara Reddy's geboortedorp Idupalapaya in het YSR Kadapa-district op 6 november 2017, en eindigde op 9 januari 2019 in Ichchapuram in het Srikakulam-district nabij de grens met Odisha, met pauzes in het midden.

Alleen abonneeverhalenBekijk alles< figuur>Delhi vertrouwelijk: herinneringen verzamelen

1 februari 1983, veertig jaar geleden: Vasantrao Patil wordt CM ” />

UPSC Key- 31 januari 2023: weten over kapitaaluitgaven, waterdiploma…Economisch onderzoek 2023: hier zijn de belangrijkste punten.Pas nieuwjaarspromotiecode SD25 toe

Voorheen in het congres had Jagan de partij verlaten omdat hem het leiderschap van de staatseenheid was ontzegd na de dood van zijn vader – voormalig eerste minister YSR Reddy, zelf een veteraan van een lange yatra. In 2014 eindigde de YSRCP van Jagan achter de TDP om naar voren te komen als de belangrijkste oppositiepartij. De mars van 2017 was getimed voor de volgende verkiezingen.

Lees ook |'Er komt een tweede etappe van Bharat Jodo Yatra, met Rahul Gandhi… Cong zal dit jaar op het veld staan': K C Venugopal

Tijdens zijn recordmars dekte Jagan 13 districten af ​​(nu verdeeld in 26), 134 ledenvergaderingen verspreid over 2.516 dorpen, en spraken 124 openbare bijeenkomsten en 55 gemeenschapsbijeenkomsten toe. YSRCP-leiders beweren dat Jagan tijdens deze padyatra minstens 2 crore-mensen heeft ontmoet.

Vóór Jagan's yatra had YSR het record voor een lange mars in Andhra – hij had vanaf april 2003 1.500 km gelopen in 60 dagen, wat hem op zijn beurt in de voorzitter van de CM bracht bij de verkiezingen van 2004. /p>Advertentie

Zelfs TDP-chef en nu leider van de oppositie N Chandrababu Naidu was in 2012 begonnen aan een padyatra, die bijna 2.000 km aflegde in het toen nog onverdeelde Andhra Pradesh.

Ook in Political Pulse |Bharat Jodo Yatra concludeert maar Rahul blijft vrijblijvend over het herstel van artikel 370

Enkele dagen geleden, op 27 januari, vertrokken zijn zoon en algemeen secretaris van de TDP, Nara Lokesh Naidu, op een padyatra van 4.000 km, vanuit Kuppam in het district Chittoor. Lokesh's ‘Yuva Galam (stem van de jeugd)’ De mars heeft als doel om 125 parlementskiezers te bestrijken in 400 dagen, eindigend in Ichchapuram in Srikakulam aan de Odisha-grens – net zoals Jagan vier jaar geleden deed.

Zelfs de BJP heeft de partijen in de regio nagebootst in haar streven om zijn stempel drukken in Telangana. BJP-chef van de staat, Bandi Sanjay Kumar, startte zijn Praja Sangrama Yatra in augustus 2021 en heeft tot nu toe vier fasen voltooid die meer dan 44 kiesdistricten van de Assemblee bestrijken en meer dan 1.200 km klokken.

© The Indian Express (P) Ltd