#Politiek: Mahatma Gandhi begroette alle partijlijnen; Premier Modi noemt zijn offers, Rahul zijn strijd voor de waarheid

0
67

Te beginnen met premier Narendra Modi brachten politieke leiders van over de partijgrenzen heen hulde aan Mahatma Gandhi, die op 30 januari 1948 werd vermoord door Nathuram Godse in het Birla House in New Delhi.

Herinnerend aan Gandhi's 'diepgaande gedachten', ging premier Modi naar Twitter om te zeggen: 'Ik buig voor Bapu op zijn Punya Tithi en herinner me zijn diepe gedachten. Ik breng ook hulde aan al degenen die zijn gemarteld in dienst van onze natie. Hun offers zullen nooit worden vergeten en zullen ons vastberadenheid blijven versterken om te werken aan een ontwikkeld India.

Union Home Minister Amit Shah verwees naar de leider als iemand “die ons inspireerde om het land zelfredzaam te maken door het pad van inheemsheid en zelfonafhankelijkheid te volgen”.

De “ideologie van haat” als de reden achter Gandhi's dood, schreef congresvoorzitter Mallikarjun Kharge op Twitter: “Alleen Bapu's principes van waarheid, geweldloosheid en liefde kunnen het [haat] verslaan. Eerbetoon aan de Vader des Vaderlands op Sacrifice Day.

Rahul Gandhi, die vandaag zijn landelijke Bharat Jodo Yatra in Jammu zal vieren, bracht ook zijn eerbetoon en zei: “Bapu leerde het hele land te leven met liefde, gelijkheid van alle religies en te vechten voor de waarheid.” #8221;.

Dr. S. Jaishankar, de minister van Buitenlandse Zaken van India, herinnerde zich de “edele waarden” van Gandhi als “enorme kracht om hedendaagse uitdagingen aan te pakken”.

De voormalige president en vice-president van India brachten ook hun eerbetoon aan de leider van de vrijheidsstrijd van het land om het socialemediaplatform. Voormalig president Ram Nath Kovind schreef: 'Mijn nederige eerbetoon aan de vader van de natie, Mahatma Gandhi die vandaag het martelaarschap omarmde. De natie zal voor altijd in het krijt staan ​​bij Gandhiji.

Voormalig Vice President M. Venkaiah Naidu drong er bij de burgers op aan “zijn [Gandhi’s] droom van een harmonieuze, egalitaire natie vrij van sociaal-economische ongelijkheden te vervullen.

Onlangs had het Ministerie van Binnenlandse Zaken van de Unie een gedetailleerde reeks instructies uitgerold die door burgers in het hele land moeten worden opgevolgd ter gelegenheid van Martelaarsdag. “Stilte dient in acht te worden genomen en om 11.00 uur in het hele land gedurende twee minuten te stoppen met werken en bewegen. op 30 januari,” aldus de MHA.

In de kennisgeving werd ook aan de regeringen van staten en territoria van de Unie gevraagd om “instructies te geven aan alle onderwijsinstellingen en ondernemingen in de publieke sector die onder hun controle staan ​​voor de viering van de Martelarendag.” 8221;.

Alleen abonneeverhalenAlles bekijken

Focus op grensgebieden, NCC is van plan om de cadetsterkte met 8 lakh te verhogen

Met toegang als sleutel brengt een MP-district de regering thuis bij de begunstigden

Delhi Confidential: nieuw parlementsgebouw bijna klaar, parlementsleden worden emotioneel…

Risico's voor groei: diepgewortelde inflatie en dalende roepieNieuwjaarspromotiecode SD25 toepassen

Vijfenzeventig jaar geleden, op deze dag (30 januari), terwijl Mahatma Gandhi naar de gebedsmandap in Birla House in Delhi liep, kwam de 35-jarige Nathuram Godse voor hem staan ​​en haalde een pistool uit zijn zak. Hij vuurde drie schoten af ​​​​van dichtbij die Gandhi in de borst, buik en lies troffen. Binnen 15 minuten was de vader van de natie dood.