Philips schrapt 6.000 banen om de winstgevendheid te verbeteren

0
42

Het Nederlandse gezondheidstechnologiebedrijf Philips zei maandag dat het 6.000 banen zou schrappen om zijn winstgevendheid te herstellen na een terugroeping van beademingsapparatuur die 70% van zijn marktwaarde deed dalen.

De helft van het banenverlies zal zijn dit jaar, aldus het bedrijf, eraan toevoegend dat de andere helft tegen 2025 gerealiseerd zal zijn.

De nieuwe reorganisatie komt bovenop een plan dat afgelopen oktober werd aangekondigd om het personeelsbestand met 5% te verminderen, of 4.000 banen, terwijl het worstelt met de gevolgen van het terugroepen van miljoenen ventilatoren die werden gebruikt om slaapapneu te behandelen, vanwege de zorgen dat schuim dat in de machines wordt gebruikt, giftig zou kunnen worden.

Het verminderde personeelsbestand zou tegen 2025 moeten leiden tot een lage winstmarge (gecorrigeerde EBITA) en na dat jaar een gemiddelde tot hoge tienermarge, met een gemiddelde eencijferige vergelijkbare omzetgroei over de hele linie. niet profiteren van het volledige potentieel van sterke marktposities omdat het wordt geconfronteerd met een aantal aanzienlijke operationele uitdagingen,” zei de nieuwe Chief Executive Officer Roy Jakobs.

Alleen abonneeverhalenAlles bekijken

UPSC Key- 31 januari 2023: weten over kapitaaluitgaven, waterdiploma…

Economische enquête 2023: hier zijn de belangrijkste conclusies< img src="https://images.indianexpress.com/2023/01/d-y-chandrachud-Sunday-Illustration.jpg?resize=140,79" />

Delhi vertrouwelijk: advocaat, altijd< img src="https://images.indianexpress.com/2023/01/student-college-759.jpg?resize=140,79" />

Genderkloof in niet-gegradueerde programma's wordt groter, winst van de afgelopen jaren lo…Nieuwjaarspromotiecode SD25 toepassen

De vereenvoudigde organisatie zou ook de patiëntveiligheid en -kwaliteit en de betrouwbaarheid van de toeleveringsketen moeten verbeteren, voegde hij eraan toe.

Het in Amsterdam gevestigde Philips rapporteerde ook de gecorrigeerde winst voor het vierde kwartaal vóór rente, belastingen en amortisatie (EBITA) van 651 miljoen euro ($ 707,18 miljoen), vrijwel stabiel ten opzichte van 647 miljoen euro een jaar eerder.

Analisten in een door het bedrijf samengestelde peiling hadden gemiddeld voorspeld dat de kernwinst zou dalen tot 428 miljoen euro.

© IE Online Media Services Pvt Ltd