Oekraïners krijgen miljoenen LED-lampen om energietekort te verminderen

0
41

Oekraïeners werden maandag aangespoord om oude gloeilampen in te ruilen voor gratis energiezuinige LED-lampen in het kader van een regeling die bedoeld is om een ​​energietekort als gevolg van Russische aanvallen te verminderen.

Lancering van een programma gesteund door de Europese Unie en gericht op het vervangen van 50 miljoen gloeilampen, zei minister van Economie Yulia Svyrydenko dat alle volwassenen vijf gloeilampen zouden kunnen inwisselen voor vijf led-lampen op postkantoren.

Het doel is om in de komende maanden het energietekort als gevolg van Russische raketten en drone-aanvallen op elektriciteitsinfrastructuur met een kwart te verminderen, waardoor miljoenen Oekraïners vaak zonder licht, water of verwarming komen te zitten. “Oekraïne vecht op militair, economisch en energiefront,” Svyrydenko vertelde een nieuwsbriefing. “Het is een belangrijke stap om de druk op het energiesysteem van Oekraïne te verminderen.

Eén LED-lamp verbruikt acht keer minder elektriciteit dan de oudere lampen, zei ze.

p>Alleen abonneeverhalenAlles bekijken

Focus op grensgebieden, NCC is van plan om de cadetsterkte met 8 lakh te verhogen

Met toegang als sleutel brengt een MP-district de overheid thuis bij de begunstigden

Delhi Confidential: nieuw parlementsgebouw bijna klaar, parlementsleden worden emotio …

Risico's voor de groei: diepgewortelde inflatie en dalende rupeeMonthly plan om toegang tot Budget

Energiebesparingen zijn essentieel om Oekraïners te helpen de eerste winter door te komen sinds Rusland hun land binnenviel.

Overheidsfunctionarissen hebben gezegd dat ongeveer 40% van het energiesysteem beschadigd is, en een deel van de Oekraïense stroomvoorziening centrales staan ​​in door Russische troepen bezet gebied.

De nationale netbeheerder Ukrenergo zei maandag dat het energietekort “aanzienlijk” was, met een groeiend verbruik aan het begin van de werkweek en temperaturen onder nul. Het dwong geplande elektriciteitsafsluitingen in het hele land af.

Advertentie

Matti Maasikas, de EU-ambassadeur in Oekraïne, zei dat het blok van 27 landen 30 miljoen led-lampen zou leveren en dat Frankrijk nog eens 5 miljoen lampen zou leveren. Maasikas zei dat de EU ook generatoren en andere apparatuur leverde.