NIA arresteert vrouw Maoïst gezocht in 2021 Bijapur hinderlaagzaak

0
67

De National Investigation Agency (NIA) heeft zondag een maoïstische vrouw gearresteerd die gezocht werd in verband met de Bijapur-aanvalszaak waarbij op 3 april 2021 22 beveiligingspersoneel werd gedood en meer dan 30 gewond raakten.

“Zondag werd de verdachte, Madkam Ungi alias Kamla, gearresteerd door NIA Raipur in verband met een zaak met betrekking tot de aanval door gewapende leden van de Communistische Partij van India (Maoïsten) op een politiepartij en personeel van de veiligheidstroepen nabij het dorp Tekalgudiyam in Bijapur, waarbij 22 van hen om het leven kwamen en meer dan 30 personeelsleden gewond raakten”, zei een NIA-woordvoerder.

Lees ook een bericht dat een gezochte maoïstische vrouw zich verstopte in het Bhopalpatnam-gebied van het Bijapur-district. Onmiddellijk werd een NIA-team uit Raipur gemobiliseerd en ingezet bij de operatie waarbij ze werd aangehouden”, aldus de woordvoerder.

De beschuldigde is voorgeleid aan de speciale rechtbank van het NIA in Jagdalpur in Chhattisgarh en verder onderzoek is gaande.

Alleen abonneeverhalenAlles bekijken

Focus op grensgebieden , NCC is van plan om de cadetsterkte met 8 lakh te verhogenMet toegang als sleutel brengt een MP-district de regering thuis bij de begunstigden< /figuur>Delhi Confidential: nieuw parlementsgebouw bijna klaar, parlementariërs worden emotioneel…Risico's voor groei: diepgewortelde inflatie en depreciërende roepieNieuwjaarspromotiecode SD25 toepassen Lees ook |Chhattisgarh Maoïstische aanval: in Bijapur, een oorverdovende stilte

De 22 personeelsleden maakten deel uit van een massale anti-maoïstische operatie bestaande uit meer dan 1000 veiligheidsmensen die verspreid waren over 10 teams in Bijapur.

De zaak werd aanvankelijk geregistreerd op het politiebureau van Tarrem in het district Bijapur en werd later opnieuw geregistreerd door NIA op 5 juni 2021.

Mis het niet |Dag na Chhattisgarh maoïstische hinderlaag: lichamen van 20 personeelsleden geborgen, tol 22

Vorig jaar had NIA een aanklacht ingediend tegen 23 leden van de CPI (maoïsten) die naar verluidt deel uitmaakten van een groep van 300-400 gewapende mannen die het beveiligingspersoneel in een hinderlaag lokten.

Advertentie

Een NIA-functionaris had gezegd: “Uit onderzoek bleek dat de beschuldigden, die lid zijn van de CPI (maoïsten), samengespannen om terroristische daden te plegen. Hun gewapende kaders vielen de gecombineerde veiligheidstroepen CRPF, CoBRA, DRG en de staatspolitie aan met zwaar vuur van loopgranaatwerpers (BGL) en automatische wapens. Ze hebben ook een Jawan van de CoBRA, Rakeshwar Singh Manhas, ontvoerd en zijn wapen geplunderd.”

© The Indian Express (P) Ltd